Rijsbergen, 17-6           60km
 
Vandaag loop ik weer een Kennedymars. Dit keer in Rijsbergen. Door de hitte op zaterdagmiddag -34 graden – mag je pas aan de laatste 20km beginnen als je voor 8 uur 60km gewandeld hebt.
 
Om 7 uur haalt Esther, de dochter van Ida, me op en zet me af in Rijsbergen. Na wat voorbereidende handelingen wordt om 8 uur het startschot gegeven en vertrekt iedereen.
 
Na de start richting Zundert en dan het buitengebied in. Via de Hoefstraat en Tiggeltseberg en Smokstraat.naar de rust in de Nelleveldstraat. Ik loop met Jan Brosens en Trees Borst. Jeanne en Stan en Ida zijn dan al uit het zich verdwenen.
 
P1000672

Via de Bakkebrug en Altenaar naar rust 2. Dan wordt het donker. Smalle paadjes met ongelijke ondergrand zijn niet mijn favoriete ondergrond. Via Oekel en Oude Trambaan komen we bij het Koutershof.
 
We lopen met z’n drieen verder. Heel vlot gaat het niet. Na de rust in de Mastdreef  gaat het tempo omhoog. Het loopt vlot en we lopen steeds meer mensen voorbij. Bij de 2de Koutershof stopt Jan Brosens door pijn aan zijn schouder en Trees, omdat ze het te zwaar vindt.
 
Ik loop verder met een man uit Haarlem. Bij de rust op het Hellegat blijft hij achter. Er zijn 40km-lopers op de route gekomen. Ze lopen 500 meter voor me. Een ideaal doel. Bij de Sintelweg bel ik Jeanne. Het gaat niet goed met haar. Ze zit ongeveer 2km voor me en zal wachten bij de rust op 55km. Ik stap stevig door.

P1000674P1000675P1000676P1000677
 
Bij de rust zie ik Jeanne zitten. Ze ziet er weer goed uit. Rustig kuierend gaan we naar de finish. Het is dan 8u05. Ik maak de keus om na 60km te stoppen. Voor mij hoeft die extra 20km ook niet meer.

Na boekjes invullen enzovoorts lekker wat drinken. En dan wachten. Om 10u zijn Liza en Nettie er. Om 11uur stap ik in de auto bij Liza en ze zet me thuis af.
 
Eerst mijn voeten in een koud waterbad. Dat voelt lekker. Dan relaxen en slapen. Ik ben tevreden.

Made in RapidWeaver