27 april Hoogstraten-Scherpenheuvel 65km

Op zaterdagmorgen gaat om 2 uur 's morgens de wekker. Opstaan en klaarmaken om met wandelclub de Noorderkempen mee te stappen naar Scherpenheuvel. Eerst nog Liza en Stan ophalen en dan naar Hoogstraten. Om half 4 voegen we ons bij het gezelschap.

Met 14 man gaan we op stap. Eerst naar Vlimmeren. Al snel begint het te regenen. Paraplu's en poncho's komen tevoorschijn. Na een koffie en wat eten verder naar Lille. Ik vind het mooi te zien, dat de groep verandert. Eenlingen lopen niet meer 2 aan 2, maar de groepsdynamiek heeft iedereen meegenomen. Veel gesprekken met meerdere mensen.

In Lille weer een rust. Het is gezellig en ieder zorgt voor iedereen. Eten en drinken en weer de regen in. Toch wordt het na een tijdje droger en probeert de zon door de wolken te piepen. De paraplu's gaan weer dicht.

In Herentals een plaspauze en appelstop bij McDonalds. Die duurt maar kort. Iedereen wil naar Olen, de plaats van de bierpotten met 3 oren. In Olen wordt de groep uitgebreid met nog 11 man. Even hernieuwde kennismakingen en dan weer verder.

De weg is mooi. Veel bospaden en door het klooster. Een pasgetrouwd stel krijgt de gelegenheid om met 24 pelgrims op de foto te gaan. Ze durven het niet. Verder gaat de tocht langs Westerlo en Averbode. Dan komt Scherpenheuvel in zicht. We zijn er net na 18 uur. In onze groep twee jubilarissen die al 25x deze tocht gelopen zijn.

Na de kaarsjes naar het restaurant. Een Trappist en bestellen. Nog even naar de kerk om bij de zegening van de 2 jubilarissen te zijn. Een plechtig moment. Daarna friet met stoofvlees.

De bus vertrekt om 8 uur terug naar Hoogstraten. Ik slaap een uur en ben weer fit bij aankomst. Stan thuis afzetten, een kop koffie bij Liza en dan naar bed.

De nieuwe zooltjes zorgden voor een goede tocht. De Kennedymars in Etten-Leur ga ik me voor inschrijven.

Tot slot nog een groot compliment voor Jan Brosens, onze koerskapitein. Hij heeft ons perfect naar het einddoel geloodst.

P1030643-squashedP1030644-squashedP1030645-squashedP1030647-squashedP1030652-squashedP1030655-squashedP1030656-squashedP1030661-squashed


Made in RapidWeaver