25-6-2016 Stappen naar Padre Pio

Om half 6 verzamelen zich de eerste bedevaartgangers bij de kerk in Horendonk. Om 6 uur precies vertrekt een groep van ruim 20 SintJansstappers op weg naar Meerseldreef. Deze tocht is in plaats van de tocht naar Scherpenheuvel en is 60km lang. Karel en Herman zijn onze begeleiders.

Er wordt in een fijn tempo gewandeld in een nog lege wereld. Lege asfaltstraten en zandpaden zijn de ondergrond. De omgeving bestaat uit platteland en bos.
De eerste 14km gaan naar Wernhout. De groep groeit door een aantal instappers. Na de koffie verder door de Krochten en Maalbergen, een mooi gebied. De E19 over en dan de tweede stop bij radio Valencia. We zijn dan 24km onderweg. Zonder muziek, maar met een gevulde maag zijn we net voor half 1 in Meerseldreef.

Hier is een uurtje rust. Met een hongerige maag is de invulling geen probleem. Samen wat drinken en dan eten. Tot slot nog naar de Mariagrot om een kaarsje op te steken.

Om half 2 is iedereen er weer en vertrekken we terug naar Horendonk. Het regent iets, maar dat mag de stemming niet verpesten. Over de E19 richting Rijsbergen en de stop bij camping de Laarsche heide. Na weer 6km zijn we bij café Den Hoek. Sommigen nemen afscheid van de groep en de rest gaat verder. Door de Moerse bossen komen we 5km verder bij het Pannehûske. Meerdere groepsleden zijn de frisdrank beu en stappen over op gerstenat.

De laatste 8km wordt er weer doorgelopen. Ieder ruikt de stal en net voor half 9 stopt de karavaan bij de kerk van Horendonk. We bedanken Karel en gaan snel naar huis. Als ik op zondagmorgen mijn verslag typ, voelt het goed. Het was een leuke tocht.DSC03000DSC03001DSC03008DSC03013

Made in RapidWeaver