15-4   Vlimmeren – Scherpenheuvel   53km
 
Samen op weg naar Scherpenheuvel
 
Ik vind half 4 vroeg. Dat is het tijdstip, dat mijn dag begint. Om half 5 via Hoogstraten naar Vlimmeren. Vlakbij de kerk verzamelt een groep van 20 wandelaars om klokslag 5.30u op pad te gaan naar Scherpenheuvel. Het is nog donker en droog en fris.
 
De eerste stop is in Lille. Een rust in het woonzorgcentrum. Na koffie en een sanitaire stop naar Herentals. Een wagenstop bij McDonalds. De groep wordt uitgebreid met enkele nieuwe pelgrims. Na water en een appel op weg naar Olen. Bij de rust is er een vers gemaakte soep met brood. Lekker.
 DSC00075DSC00077DSC00079DSC00081
We lopen door de abdij van Tongerlo. Altijd indrukwekkend. Dan weer verder naar Westerlo. Een drankje van de Noorderkempen gaat er goed in. Zeker als je op een terras in het zonnetje zit. Even de accu opladen voor het laatste stukje. Ook wordt de groep weer uitgebreid.
 
We lopen een stuk door het bos en langs de abdij van Averbode. Even daarna een rust op een winderig terras. Het serveren en het afrekenen duren lang.

 DSC00084DSC00085DSC00088
Dan op weg naar het einddoel. Eerst een stuk langs een drukke weg. Over het spoor bij Zichem en dan naar links. We lopen langs de Maagdentoren. Als we Zichem voorbij zijn, steken we de weg over en gaan de kerk die bijna binnen bereik ligt. Enkele klimmetjes over zandpaden voeren ons omhoog naar de voorkant van de basiliek.
 
Eerst een groepsfoto en dan gaan eten. De kerk is al dicht en een kaarsje aansteken kan maar even. Het eten bij St.Jozef smaakt prima. Om half 9 met de bus naar Vlimmeren. Ik ben moe en val snel in slaap.
 
In Vlimmeren bedanken we onze marsleiders, nemen we afscheid en rijden naar huis. Ik slaap prima.
 
Ik kijk terug op 53 gestapte km’s. Voor vertrek lijken ze veel verder dan achteraf. En de voldoening achteraf stimuleert de deelname volgend jaar.

IMG_0479
 

Made in RapidWeaver