18-5-2024       Horendonk      -           Meerseldreef  vv.       60km
 
Na een ruime voorbereiding samen met Tony de Tover is het dan eindelijk zover. Vandaag is de bedevaart van Horendonk naar Meerseldreef en terug. Een tocht van 60km.
 
Om 4 uur sta ik naast mijn bed.  Ik hoop, dat alles gaat lopen volgens planning, want ik vind met ongeveer 30 mensen op pad gaan een grote verantwoording. Vragen als: kloppen de rustplaatsen, de lunch, de route en nog veel meer.
 
Eerst drie pelgrims ophalen in Etten-Leur. Om 5.45u parkeer ik bij de kerk van Horendonk. Om 6 uur gaan we met bijna 30 pelgrims op pad. De groep is nog nooit zo groot geweest. Ons eerste doel is een brouwerij tussen Achtmaal en Zundert. In precies 2 uur staan we voor de deur. De ontvangst is hartelijk en de koffie lekker. Velen eten hun ontbijt. Met een iets grotere groep gaan weer verder.
 
Onderweg naar radio Valencia hang ik een half uur achterin de groep om de bestelling voor de Zevenster in orde te maken. Tellen, controleren en een hele tijd bellen. Hopelijk is alles begrepen.
 
Via Wernhout gaan we naar radio Valencia. Kees en Toon wachten al op ons. Zij stappen daar in. Ook hier smaakt de koffie/thee prima. En is de ontvangst hartelijk. Daarna naar Meerseldreef. Zal het een beetje vlot gaan? Wel spannend. Eerst langs de Mosten en over het fietspad langs de Mark naar de paters. We zijn er om half 1. Iets later dan gepland.
 
De gedekte tafel wordt bevolkt. Ieder heeft zin in soep/broodjes/koffie thee. En sommigen ook in een Westmalle van de tap. Tegen half 2 reken ik af en gaan we naar buiten voor de groepsfoto. Sommigen schieten nog even het park in. Zonder de pelgrims die gestopt zijn, gaan we weer verder. De groep is nog steeds boven de 20. Toch voel ik, dat ik mijn weddenschap ga verliezen.

20240518_132922
20240518_133104
20240518_133131
 
Via Hazeldonk en de Paandijksestraat naar camping de Laarsche heide. Jammer genoeg niet langs het pad langs de Galderse beek. Een 10km verder zitten we op het buitenterras bij camping de Laarse heide. Het drankje smaakt prima. De waterflessen weer gevuld. De groep slinkt weer. Na een zonnebad gaan we via Klein-Zundert op pad naar café in den Anker. Ik kan goed merken, dat ik er al een ruime 40km op heb zitten.
 
Ik voel me voor het eerst wat relaxter. Zeker na de bevestiging van de stop bij den Anker. De planning gaat kloppen. Onderweg een aantal fijne gesprekken. Je leert mensen veel beter kennen. De Chimay smaakt prima op het terras in het zonnetje. Mijn weddenschap is ingelost.
 
Dan op pad voor het laatste stuk. Onderweg, richting Buntweg, begint het te regenen. Eerst voorzichtig en dan hard. De Ellewaardweg is een modderpoel geworden. Erik zet zich op kop van de groep en hij zal ons via een andere route naar de finish leiden. De regen is nog wat erger geworden en het staptempo gaat omhoog. Na een uur en 45 minuten zijn we bij de finish. Het laatste stuk ging snel.
 
Ieder wenst elkaar proficiat. Voor afscheid en afsluiten eerst een groepsfoto. En nog even naar de Arabier voor een slotdrankje. De eerste reacties op de pelgrimstocht komen los. Ieder is erg tevreden over de dag.

 
IMG_1325

Met een fijn en voldaan gevoel rij ik naar huis.