16-11-12 Steenbergen

12 november 2016 Steenbergen

Net na half 8 stappen Jan en ik de kantine binnen van wandelvereniging De Blaar in Steenbergen. Elly is er al. Na een koffie en inschrijven gaan we op pad. Het is droog en koud. Het vriest licht. Gelukkig waait het niet hard.

Na vertrek lopen we via de haven Steenbergen uit. Ik wijs Marcel op het aquaduct. Dan de A4 over en het polderland in. Een lang stuk over een graspad langs de Steenbergsche vliet. Na ruim 8km de eerste rust in De Heen.

Daarna verder naar de sluizen. We moeten 11 minuten wachten voor we de sluis over kunnen. Een boot passeert niet. Sommige dingen zijn zo en kun je niet veranderen. We klimmen een trap op en moeten nog even wachten. Dan kunnen we de sluis over en gaan aan de andere kant van de rivier weer richting Steenbergen. 9 km dijk verder komen we bij rust 2 in Boompjesdijk. Ik eet mijn brood en opgewarmd gaan we weer verder. Na een heel stuk polder komen we aan de weg van Dinteloord naar Steenbergen. We lopen richting Steenbergen, gaan de A4 weer over en lopen via de Molenweg weer naar de start. We nemen afscheid van Elly en gaan na stempelen naar huis.

De koffie bij Jan en Corrie smaakt. Na de boodschappen lekker naar huis.

DSC03793DSC03794DSC03795DSC03797DSC03798DSC03799