16-08-20 Breda

20 augustus 2016 Breda

Net na 8 uur is Jan bij mij en snel rijden we naar buurthuis de Mockenboom in Breda. Daar treffen we Jan Brok en samen gaan we op pad om 30km te wandelen. Het was weer even geleden, dat we met zijn drie
ën gewandeld hebben.

Om 9uur mogen we weg. Na de start richting Montenspark. Een heel mooie wijk. Dan het Mastbos in en langs de Aa of Weerijs lopend de stad uit. Na ruim 6,5km een rust in Effen. Na de koffie via de Sintelweg en Hazardweg naar de 2de stop bij camping Liesbosch. Wat eten en weer verder.

Via het Bouwluststraatje naar de Vloeiweide en dan door Vuchtschoot weer naar Effen. We zijn weer bij de eerste rust. Na wat fris gaan we verder. Dit keer over het viaduct weer het Mastbos in. Daar lopen we de resterende km's en eindigen dan bij de start.

Het was een leuke wandeling. Gezellig bijgekletst en vlot gelopen. Goed weer en droog.
DSC03151DSC03152

16-08-17 Numansdorp

17 augustus 2016 Numansdorp

Om 8.15u ben ik bij Jan. Na een koffie vertrekken we naar Numansdorp. We gaan vandaag aan een groepswandeling meedoen van SOP. Het wordt 28km van Numansdorp naar het eiland Tiengemeten. Het weer is super.

Bij de startlocatie verzamelt een groep van 70 wandelaar. Ik ken er maar weinig van. Om 10uur precies vertrekken we. Een klein stukje naar het zuiden en dan paralel aan het water richting Nieuwendijk. Het tempo is lekker. Af en toe een leuk gesprek met een groepsgenoot. Net voor 12uur zijn we bij de pont.

Met de pont het water over en dan op pad naar het café-restaurant. Na een ruim half uurtje zijn we er. De koffie is goed en het brood smaakte lekker. Net na 13 uur gaan we weer op pad, want de pont gaat net na 14uur. We steken over en gaan weer terug.
Eerst een stuk over dezelfde weg terug, dan linksaf en rechtsaf. Na een uur zijn we bij de kerk in Zuid-Beijerland. We krijgen een flesje drinken. Na een korte stop gaan we weer verder. Om 16.30u zijn we weer bij be start. We stappen in de auto en rijden naar huis.
Terugkijken op een mooie wandeling. Geen spierpijn of andere pijntjes.

========================================================

Hoogtepunt van de dag was natuurlijk het eiland Tiengemeten. Enkele info over het eiland vind je hieronder.
Tiengemeten is in het begin een zandplaat. Na een tijd werden delen ingepolderd. Mensen verdienden hun brood met landbouw. De opbrengsten waren niet groot. Toen er echter besloten werd, dat het een natuurgebied zou worden, wilden de boeren hun paradijselijke omgeving niet afstaan.
Toch wordt het eiland een natuurgebied. Het wordt opgenomen in de ecologische hoofdstructuur en Natuurmonumenten gaat zorgen voor het beheer. In 1994 gebeurt dit.
In 2007 verlaat de laatste boer het eiland. Op het eiland vind je drie wandelroutes en een exporuimte van Natuurmonumenten in de Marguarithehoeve. Met een pont vaar je er naar toe.. Aan de oostkant is een café-restaurant
In een andere boerderij zit een pannenkoekenrestaurant. In de schuur van de Helenehoeve is het Landbouwmuseum gevestigd. Daarnaast is in 2009 een museum geopend met werk van Rien Poortvliet.
De populariteit van Tiengemeten als natuur- en recreatiegebied groeit. In 2008 trok het eiland 20.000 bezoekers, in 2010 waren het er ruim 30.000 en in 2013 bijna 50.000. Op zomerse dagen is er veel aanloop.
De oppervlakte van het eiland is 10,5 km2 en er wonen 11 mensen.DSC03136DSC03140DSC03143DSC03148

16-05-28 Barendrecht

28-05-2016 Barendrecht

Ik ben om 6.30u bij Jan. Vandaag gaan we naar Barendrecht om samen met Rosita 30km te wandelen. Ik ben benieuwd, want ik heb amper in dit gebied gewandeld. De weersverwachtingen zijn slecht. Het zal gaan regenen.

Net na half 8 gaan we van start. Na wat fietspaden en bruggen staan we buiten Barendrecht. We lopen over gravel en schelpenpaden. De Oude Maas is altijd in de buurt. Na ruim 9 km is de eerste rust. Een tent aan de waterkant. Daarna langs de rivier door de grienden. Een schitterend stuk. Na 17km is de 2de rust. Daarna weer een ander natuurgebied in. Een mini-spoorbaanrails ligt er nog en in de remise staan enkele treinen. Speciaal.

Na een tijdje lopen we door Heerjansdam. Dit dorp is uitgestorven. Daarna over een lange vlonderbrug en wat dijken komen we bij rust 3. Na een drankje lopen we naar de start. Prima weer en voor Rosita mooi op tijd. Tevreden rijden we naar huis. De onbekende wereld blijkt een heel mooie te zijn.
DSC02772DSC02773DSC02776DSC02778

16-04-24 Etten-Leur

16-04-24 Etten-Leur

Ook vandaag is het weer vroeg. Om 6.30u ga ik naar de Wipakker. Kort daarna komt Jan. Ook Jan Brosens komt binnen. Na inschrijven en koffie gaan we samen op pad. Het is gelukkig droog nu, want in de auto regende het flink. Het is wel fris.

Na de start naar de Anna van Berchemlaan en via de Markt naar de Rocchussenlaan. Er ontbreekt een bord en via een andere weg gaan we de Grauwe polder. Verder naar de rust in het tennispark. Via de Koekoek en de Noodstraat gaan we naar de Pannenhoef. Na iets meer dan 2 uur zijn we bij de zwarte schuur. We eten en drinken wat. Daarna verder voor een rondje van 5km. Halverwege nemen we afscheid van van Jan Brosens. Na een tijdje weer bij de zwarte schuur. Na koffie en een broodje verder.

Door de Pannenhoef en langs de padvinder naar de Menmoerhoeve. Daar stempelen we en gaan verder. Via het Engels straatje naar de Rijsbergseweg. Toch nog een goede regenbui. Mijn jack is nat. Een kwartiertje later is het weer droog. In een klein half uurtje stappen we terug naar de start. Afstempelen en nog even kletsen.

Mijn hiel voelt wel goed en tevreden kijk ik terug op mijn eerste Van Goghwandeling.


DSC02435DSC02436DSC02437

16-04-23 Dongen

16-04-23 Dongen

Het is half 6 als ik naast mijn bed sta. Om half 7 bij Jan en tegen 7.30u in Dongen. Het weer is boven verwachting goed. Vandaag ga ik weer een keer 40km lopen. Benieuwd hoe het gaat na mijn blessure. Bij de start ontmoeten we Jan van de Boer en met ons drie gaan we op pad.

Na de start moeten we al snel een kanaal over. Daarna het bos in. Na 6km een wagenrust en verder. Na veel bospaden bij Surea komen we in Teteringen. Ik wist niet, dat er zoveel waterplassen in het bos lagen. De broodjes smaken goed, want ik had weer trek.

In Teteringen krijgen we een nieuw routeblad. Deel 2 gaat naar Dorst. Ook nu weer veel bospaden en waterplassen. Er is veel te zien. Er is een groep van de reclassering aan het werk, 11km verder zijn we bij een grote camping. Wat eten en chocomel. Na de stop een extra rondje van 8km. Het wandelen gaat goed en na 1.30u zijn we weer bij de camping. De rust is korter, want het eind is in zicht. We krijgen een laatste routebeschrijving en na ruim 5km zijn we er weer.

Het is goed gegaan met mijn hiel. Onderweg naar de auto vraagt een man of hij mee kan rijden naar Etten-Leur, omdat zijn auto gestolen is. Even later vindt hij die op een andere parkeerplaats. Even verder een gesprek met een vrouw van 93. Zo wil ik ook oud zijn.

DSC02428DSC02429DSC02433DSC02434

16-04-17 Rucphen

16-04-17 Rucphen

Om 7.15u rijd ik Pas Buiten in en samen met Jan rijd ik naar Rucphen. Om 7.30u zijn we er. Het is even wachten op koffie en inschrijven. Het is de eerste wandeling van de Roadrunners en dat kun je merken. Om 8 uur gaan we op pad. Het weer is goed en we hopen, dat dat zo blijft.

Eerst Rucphen uit en dan via de Heimolen richting Zegge. Bij de kapel naar rechts en in Bosschenhoofd is de eerste rust bij DEVO. Elly den Ouden voegt zich bij ons en loopt met ons verder. Gezellig. Na een chocomel en wat eten verder naar Sint Willebrord. Na een tijdje lopen we langs de Lourdesgrot. Sint Willebrord uit naar Sprundel. Van Sprundel uit naar de Vorenseindse weg. Na 20km een stop bij een kinderboerderij. Na een cola en drinken verder door het buitengebied naar Schijf. Bij de kerk rechts en via de Heiberg en de Rucphense bossen weer terug naar de start.

Er zijn 130 deelnemers geweest. Na een consumptie weer naar Jan en dan - na een koffie - weer naar huis.

Ik kijk terug op een leuke wandeling.


DSC02422DSC02423DSC02424

16-03-19 Bergen op Zoom

16-03-19 Bergen op Zoom

Vandaag ga ik alleen op pad naar Bergen op Zoom. Jan slaat een dag over na 5 dagen Rivierenpad. Ook in Bergen op Zoom geen Feeters. Om 7.30u ben ik bij de start. Ik schrijf in en drink een koffie. Jan van de Boer komt binnen en samen gaan we op pad voor 40km.

Er zijn 2 lussen: een stadslus en een buitenlus. We nemen eerst de binnenlus, want nu is het nog rustig in de stad. Het is kronkelen door de stad naar het Zoommeer, daaromheen en dan naar het Juvenaat. Koffie en een boterham. Verder kronkelen langs de haven en het Arsenaal en het Markiezenhof. Dan terug naar de start.

De buitenlus brengt ons eerst naar Fort de Roovere. Altijd apart om onder water te lopen. Verder naar Halsteren voor een rust. Dan via de markt in Halsteren naar de Spinolaberg. Dan terug naar de start. Mijn eerste 40-er zit erop.

Thuis blijk ik de vel van mijn hiel afgelopen te hebben. Toch maar even rust morgen.

DSC02333DSC02334DSC02335DSC02337

16-03-13 Oosterhout

16-03-13 Oosterhout

Het is net 7 uur geweest als Jef me ophaalt om naar Oosterhout te gaan. 25km bij Scorpio. We mogen pas om 8 uur weg. We verlaten de parkeerplaats en gaan linksaf langs het kanaal. Na een stuk de wijk in om daarna het bos in te gaan. We lopen richting Ter Aalst en Den Hout. Mooie paden, zowel zand als stenen. In het begin is het nog fris. Na de rust bij 12km gaan de muts en handschoenen in de tas en gaat het jack open.

Na de rust komen we langs het Markkanaal. Mooie boswegen die intussen druk geworden zijn. Wandelaars, honduitlaters en fietsers nemen hun plek in. De rust bij 17 km slaan we over en die bij 20 ook. Tegen 12.30u lopen we binnen bij Scorpio. Wat drinken wat en gaan weer naar huis. Het was weer even geleden, dat ik alleen met Jef gelopen had. Gezellige gesprekken in een mooie omgeving. Prima toch.

Mijn hiel heeft het goed gedaan en daar ben ik blij mee.


DSC02284DSC02285DSC02286

16-03-12 Amsterdam

16-03-12 Amsterdam

Vandaag geen wandeling in de buurt, maar in Amsterdam. Tegen 8.30u verzamelen zich 120 Feeters zich in de Wipakker, verdelen zich over 2 bussen en gaan op weg naar Amsterdam. Het stuk rijksweg gaat vlot, maar het stuk Amsterdam naar de Elandstraat houdt goed op. Bij binnenkomen even naar het toilet, wat drinken en op pad. Om 10.30u gaan we van start met onze 25km. Op de route veel tekst en geen pijlen. Best spannend.

Na vertrek rechtsaf en rechtsaf via de Leidse Gracht naar het Leidsche plein. Onder het Rijksmuseum door en dan een heel eind richting west. Via het Olympisch stadion naar het zuiden. Dan even een rust. We vinden nog twee plaatsen en drinken en eten wat. Verder naar de oostkant van Amsterdam. Via de Middenlaan en het Zeeburgerpad weer richting centrum. Het wordt erg druk. Over het Waterlooplein en dan richting station. Via de Wallen en de Dam terug naar de start. Tegen 15.30u zijn we er weer.

Na koffie en een pilsje vertrekken we om 16.30u uit Amsterdam. Net na 18u sluiten Jan en Corrie en ik de dag af bij de Chinees. Thuis kijk ik terug op een mooie wandeldag. Mijn hiel heeft het ook goed gedaan.

DSC02278DSC02279DSC02280DSC02281DSC02282DSC02283

16-03-06 Baarle-Nassau

16-03-06 Baarle-Nassau

Vandaag staat de enclavetocht op het programma. Tegen 7 uur is Jan bij mij en ik rijd naar Baarle-Nassau. We vragen ons af of we Jan Brosens zullen zien. We gaan inschrijven en na een koffie gaan we op pad. Als we buiten komen, stopt er een auto. Wie stapt er uit? Jan Brosens. We gaan op pad en verwachten, dat Jan ons inhaalt.

Na ruim 6km zijn we in de sportkantine in Ulicoten we eten en drinken wat. Bij vertrek komt Jan binnen. Als we een stukje verkeerd lopen, kunnen we gelijk op de goede pad. Nu met Jan. We wisselen onze belevenissen uit en zoals altijd ontstaan er leuke gesprekken. Als we een lus van 7km gestapt hebben, zit de kantine zo vol, dat we besluiten om door te lopen. De ondergrond is asfalt en bospad. De laatste zijn vaak nat er soms glibberig. Bij de motorclub eten we soep en brood en lopen dan onze laatste 7km.

Tegen 13uur zijn we er en na een korte ontmoeting met Jan en Greetje gaan we weer huiswaarts. Met mijn hiel valt het mee, gelukkig.

In de auto gaat het regenen en we zijn blij, dat we op tijd binnen zijn. Een leuke tocht met een prima gezelschap. Het is trouwens wel een hoog Jan-gehalte.

DSC02269DSC02270DSC02271
DSC02273

16-03-05 Breda

16-03-05 Breda

Net na 8 uur halt Jan me op en samen rijden we naar de Viandenlaan in Breda. Jan Brok is er ook en met zijn drie
ën gaan we op pad. De geplande 25km blijken er 28 te zijn. Het is fris, maar droog. Tegen 9 uur vertrekken we. Het is wel druk, maar geen andere Peeters. Er is volop gespreksstaf en we wandelen lekker door.

Na vertrek via het Ginnekenmarktje naar het Mastbos. Na een tijd aan de kant van Effen er weer uit. Over de Aa naar Effen. De rust zit er nog niet. Door de Dogdreef en de Haardweg naar het Liesbosch. Onderweg de voorbereidingen voor de optocht in Breda. Na 15km zijn we in Prinsenbeek in het Veehandelshuis. We eten wat en drinken een chocomel. Dan weer het Liesbosch in. Onder de weg door naar de Moerdijkse Postbaan. Door mijn achterland lopen we weer naar Effen. Na een koffie de Aa over in Effen en via het Mastbos weer naar de Viandenlaan. Na afstempelen naar huis om van een pilsje en een bad te genieten. De wandeling was gezellig.
DSC02267DSC02266DSC02268

16-02-20 Breda

16-02-20 Breda

Na mijn pelgrimstocht in Noord-Frankrijk is dit de eerste keer, dat ik weer in de buurt loop. Vandaag staat de wandeling in Prinsenbeek op de planning. Ik vertrek op thuis en al snel rijdt er een witte Mercedes achter me. In Prinsenbeek blijkt het Frans van de Berg te zijn. Kort na aankomst zijn we met vier: Jan, Jan, Jef en ik. Net voor 9 uur zijn we op pad.

De route is veranderd. Eerst maken we een rondje Prinsenbeek. Via de Drielindendreef een klein stukje Liesbosch. De stop is bij het Veehandelshuis. Na een chocomel gaan we weer op pad. Deze keer een stuk over de A16. Over het stadsduct komen we in Prinsenbeek zelf. Dan een lus Zanddreef, Prinsendreef, Verloren hoek en Strijpense weg weer terug naar de finish. Onderweg nog een onbekende vlag gezien en die blijkt van Prinsenbeek te zijn.

Om 13.15u zijn we weer terug in de Schoolstraat. Bij de finish een kop soep en even terugkijken op het weer, dat heel erg mee viel. Om 15uur een afspraak en daarom snel naar huis om me op te frissen.

DSC02248DSC02249

16-01-09-Breda

Breda, 9-1-2015
Ik word om 8.15u opgehaald door Jeanne en Jan. Net na 8.30u zijn we in de Viandenlaan en treffen daar Jan Brok. Net voor 9uur gaan we op pad voor onze 20km oliebollentocht. Het is goed weer; meest droog en 7 graden.
Na vertrek het Mastbos in en daar blijven we een hele tijd. Na veel bospaden gaan we richting Ulvenhout naar café Marie. Geen nieuw café maar een nieuwe naam en een nieuwe eigenaar en hogere prijzen.
Na een choco en wat brood weer op pad. Snel weer het dorp uit en via het Markdal weer het bos in. Bijna 10km later komen we er weer uit en via een brug over de Mark gaan we weer naar de Viandenlaan.
Daar krijgen we twee oliebollen en ik een donkere Westmalle. Tevreden kom ik weer thuis en kijk terug op een leuke voormiddag.
DSC02116DSC02117

DSC02115