16-12-28 Hoogerheide

28-12-2016 Hoogerheide

Om 7 uur ben ik bij Jan. Iets te laat, omdat ik moest krabben vanwege de vorst. Dan naar Jeanne en samen naar Hoogerheide. Martha staat ook al bij het inschrijven. Om 8 uur op pad.

Het is donker en we zien de pijlen slecht. Na het raadplegen van de topografische kaart weer verder. Na een uur zijn we bij de rust. Gelijk na ons stapt Jan Brosens binnen. Een korte stop en dan weer verder. Dit keer met 5. Het vriest licht, maar in het bos heb je daar niet zoveel last van.

Na nog 10km bos komen we bij Trapke op bij Wouwsche plantage. Daar eet ik mijn boterhammen op en dan weer verder. Ik trek mijn handschoenen weer aan. Het is koud en kil. Na bijna 10km lopen we Hoogerheide weer binnen. En voor half 1 zit de wandeling er op.

Veel gesprekken; van serieus tot geinig en spannend. Het was gezellig en leuk. Naderhand voelen mij benen goed.


DSC03912DSC03913DSC03914

16-11-20 Etten-Leur

20-11-2016 Etten-Leur

Vandaag een thuiswedstrijd. Een snerttocht bij De Losse Feeter. De weersverwachtingen zijn slecht. Het zal regenen en heel hard waaien. Ik ben op het ergste voorbereid. Tegen half 9 sta in de Wipakker. Druk is het niet. Jan is er wel.

Tegen 9 uur gaan we op pad.Via de Van Berchemlaan en het Hooghuis naar de trap bij de Praxis. We lopen dan samen met Adrie. Gezellig en spitse gesprekken. Eerst stempelen bij de kaasboerderij en dan naar Liesbosch. We nemen een chocomel en eten wat. Adrie loopt door.

Na de rust via de Sprundelsebaan en Rith en Vuchtschoot naar de Kleine meren. Wat drinken en enkele leuke gesprekken met Sanne en haar ouders. Als we weggaan lopen Jeanne, haar broer Toon en Lisa en nog een wandelaar met ons verder.

Via de Pater Taksweg naar een graspad langs de Turfvaart. De wind staat op kop en Lisa wordt bijna weggeblazen. Dan de Pannenhoef in. Via de Zwarte schuur naar de Wildert voor een nieuwe stop. Jan en ik gaan samen verder. De rest wil nog even rusten.

Net na half 3 zijn we er. Iets meer dan 5 uur gelopen over 30km. Goed toch?

Omdat de auto niet start, bel ik Renault service en die komt na 1,5 uur. Ik baal, maar ben wel blij met de hulp.

DSC03808DSC03809

16-11-19 Putte

19-11-2016 Putte

We halen Jeanne op en gaan op pad naar Putte om te wandelen en sinterklaas te zien. Om 8.15u gaan we op pad. Het is nog fris, maar wel droog.

We steken de N-weg over en gaan Ravenshof. Dit is een groot huis uit vroeger tijden. Iemand noemde het een hof van plaisantie. Bij een uitspanning rust en wat eten. Verder naar de volgende rust richting Ossendrecht.

We krijgen pepernoten van Sint en Piet. Na de rust weer richting Hazeduinen. Het bos is nat. Vaak moeten we langs de rand van een waterplas. Die 5km duren wel erg lang. Het laatste stuk is 7km en die gaan erg vlot. Ik denk, dat ze de afstanden omgewisseld hebben.

Daarna stempelen en naar huis.

DSC03801DSC03802DSC03804DSC03805DSC03807

16-11-13 Tilburg

13-11-2016 Tilburg 22km

Omdat de A58 richting Breda afgesloten is, rijden we via A17 en 59 naar Boerke Mutsaers in Tilburg. Net na 9uur zijn we er. Kort na inschrijven gaan we op pad.

Het spoor onderdoor, rechtsaf en het bos in. Na een tijd lopen we de Reeshof in. Aan de andere kant de Reeshof weer uit en via het platteland richting Hulten. Onderweg lopen we langs een hertenboerderij. In Hulten is er een rust bij een manege. Chocomel en 2 broodjes. Het smaakt best. Na het eten weer op pad.

Snel lopen we weer in het bos. Heel veel blaadjes die glad zijn. Langs een beek, door een paardenwei en nog meer bos. Een 4km voor het eind steken we de oude weg Breda-Tilburg over. Dan weer het bos in. Via de universiteit gaan we weer naar de finish. Afstempelen en weer naar Etten-Leur. Dit weekend weer genoeg gewandeld.

DSC03800

16-11-12 Steenbergen

12 november 2016 Steenbergen

Net na half 8 stappen Jan en ik de kantine binnen van wandelvereniging De Blaar in Steenbergen. Elly is er al. Na een koffie en inschrijven gaan we op pad. Het is droog en koud. Het vriest licht. Gelukkig waait het niet hard.

Na vertrek lopen we via de haven Steenbergen uit. Ik wijs Marcel op het aquaduct. Dan de A4 over en het polderland in. Een lang stuk over een graspad langs de Steenbergsche vliet. Na ruim 8km de eerste rust in De Heen.

Daarna verder naar de sluizen. We moeten 11 minuten wachten voor we de sluis over kunnen. Een boot passeert niet. Sommige dingen zijn zo en kun je niet veranderen. We klimmen een trap op en moeten nog even wachten. Dan kunnen we de sluis over en gaan aan de andere kant van de rivier weer richting Steenbergen. 9 km dijk verder komen we bij rust 2 in Boompjesdijk. Ik eet mijn brood en opgewarmd gaan we weer verder. Na een heel stuk polder komen we aan de weg van Dinteloord naar Steenbergen. We lopen richting Steenbergen, gaan de A4 weer over en lopen via de Molenweg weer naar de start. We nemen afscheid van Elly en gaan na stempelen naar huis.

De koffie bij Jan en Corrie smaakt. Na de boodschappen lekker naar huis.

DSC03793DSC03794DSC03795DSC03797DSC03798DSC03799

16-11-06 Waalwijk

6 november 2016 Waalwijk

In Waalwijk is nr.1 van de winterserie. Een prima benaming, want het is koud en erg nat. Er loopt 250 man en maar 25 op de 25km. 4 Ervan zijn, Jan, Jan, Jeanne en ik. We gaan voortvarend van start.

Eerst via de winkelboulevard Waalwijk uit. Dan langs het sportpark en we staan in het bos. Driesprongen, viersprongen enz. Na 5km zijn we bij de eerste wagenrust. Dan via veel bospaden komen we bij km 12 in Loon op Zand. In een caf
é drinken we een chocomel en eten wat. Dan Loon op Zand weer uit. Aan het dorpseind gaan we het bos weer in en komen op het open deel van de Loonse duinen. Altijd een schitterend gezicht. Daarna een wagenrust en de laatste 5 km naar de finish.

Als we wegrijden, regent het weer. Ik heb wat last van rug, maar kijk toch met plezier terug op deze wandeling. Bij Jan en Corrie nog een koffie, Jeanne weer afzetten en naar huis in bad.


DSC03782a

16-10-16 Breda

16 oktober 2016 Breda

Jan haalt me op en komen bij Sprint Jan Brok tegen. Vandaag lopen we met drie. Het weer is prima. Droog en 's middags wordt het 20 graden. Tegen 9 uur worden we losgelaten.

Niet het Mastbos in, maar richting Langendijk en de hoge flats. Dan de oude rondweg weer over via het terrein van de WK paardrijden en Effen naar de rust in Effen. Na een koffie verder richting Rijsbergen. Voor de 25 een extra rondje Kaarschot. Bij Dennenlucht is het druk en moeten even wachten op onze choco. Daarna het Mastbos in. Na een 9km is het Mastbos op en gaan weer naar de start. Het pilsje smaakt best.

Bij Langendijk ligt een mooi park. De vennen in het Mastbos en een nieuw landhuis in aanbouw zijn ook het aanschouwen waard.

DSC03550DSC03551DSC03552

16-09-28 Zwijndrecht

28-09-2016 Zwijndrecht 25km

Rond 8.45u vertrekken Jan en ik naar Zwijndrecht voor een wandeling met SamenOpPad. In een buurthuis verzamelen zich 70 wandelaars die meegaan op de groepswandeling. Om 10 uur gaan we op pad.

Al snel lopen we buitenaf. Aan de horizon wel veel flats en andere hoogbouw. We komen nog langs een gebouw met het logo van Fokker. Dan verder met de waterbus. Na een stukje varen verlaten we de boot weer. Veel rivierzichten en dijken. Onderweg komen we langs Papendrecht, Dordrecht en weer naar Zwijndrecht. Soms staat er een brug open en moet je omlopen. Regelmatig zie je een historisch gebouw of stadszicht. Toch leuk.

Na een ruim uur een wagenrust. Weer een ruim uur verder weer grote rust en 's middags nog een rust.

Dordrecht is een grote stad met heel veel toeristen en winkelend publiek. Tot slot steken we de oude brug over tussen Dordrecht en Zwijndrecht. Daarna wandelen we weer naar de start en de auto.

Onderweg bedenk je, dat ook dit een mooie wandeling was.


DSC03494DSC03495DSC03500DSC03503DSC03504DSC03506

16-09-24 Breda

24-09-2016 Breda 34km

Om 8.15u rijdt Jan voor op Zandspui 95. We rijden naar de nieuwe startlocatie van Wiego in Breda. Daar inschrijven, even socialisten en om 9 uur op pad. Bij vertrek loopt Jan Brosens binnen. We houden er rekening mee, dat hij aan wil sluiten. Het weer is prima.


We steken de Duivelsbrug over en gaan langs de Mark lopen. Na een kort stuk gaan we het Mastbos in. We steken de Mark weer over en we gaan naar Ulvenhout. Ik kom Ad Koijen tegen. Leuk. We doorkruisen Ulvenhout en gaan door het Ulvenhoutse bos naar Wolfslaer. Daarna een wagenrust voor koffie. We maken een grote slinger door het Ulvenhoutse bos en Geersbroek en hebben rust in de dorpsstraat in Ulvenhout. De cola smaakt prima en ik eet mijn brood op.

Onderweg komt ook Jan Dierks bij ons lopen. De gesprekken gaan over van alles. Daarna weer naar het Mastbos. Bij km 19 een wagenrust en daarna gaat het fout. Route en pijl corresponderen niet. We kiezen voor de routebeschrijving en gaan een extra lus lopen. We komen weer terug naar de wagenrust. Daarna gaat het weer fout. Er ontbreken pijlen en we gaan op de beschrijving lopen. Aan het eind kloppen die ook niet meer en we besluiten na ruim 33km naar de finish te lopen.

We stempelen af en drinken een pilsje. Dan naar huis.

De wandeling ging me goed en ik kijk met plezier terug.


DSC03484DSC03486DSC03487DSC03488

16-09-03 Rotterdam

3 september 2016 Rotterdam

Ik ben al tegen half 7 bij Jan. We rijden naar de start van de Wereldhaventocht. We lopen deze tocht al voor de vierde keer. Een teken, dat die goed bevalt. Na aankomst inschrijven en tegen 7.45u op pad.

Eerst een stuk door het oude deel van Rotterdam: Delfhaven en Coolhaven. Langs het Erasmus MC naar het kunstpark. Langs de Wijnhaven gaar we naar Woudenstein en lopen door het Kralingse bos. Na 12km een koffiestop. Een tijd verder staan we onder de van Brienenoordbrug. Altijd een aparte ervaring. Via een stuk natuur langs de Maas gaan we de drukte weer in.

Bij de roeivereniging rusten we niet. Verder langs Tropicana en over de Willemsbrug naar het Noordereiland. Bij een caf
é een rust. Koffie en brood. Het wordt warmer en ik heb wat last van pijn in mijn linkerbeen. Na wat bruggen en pleinen komen we in het gebied van de Wereldhavendagen. Het is druk en dat drukt het tempo.

Langs de Felix Foodfactory en het hotel van de Holland Amerika Lijn. Dan de Erasmusbrug over. Via een aantal kades richting finish. Mijn linkerbeen is dan pijnlijk. De laatste 7km gaan niet vlot en ik ben blij, dat ik er ben.

Als ik bij Jan uit de auto stap, doet het nog meer pijn. Het leven van een wandelaar valt niet mee. Morgen beslis ik over de komende weken.DSC03205DSC03206DSC03208DSC03209DSC03210DSC03211DSC03212DSC03213

16-07-02 Oudenbosch

2 juli 2016 Oudenbosch

Ik haal Jan om 6.15 u op. De rit naar AVO duurt lang. Veel wegen die dicht zitten door de omleiding die aangelegd wordt, meerdere plaatsen waar de weg afgesloten is. Onderwijl een stevige bui. Daardoor vertrekken we pas om 7.15u.

Het is droog als we door Oudenbosch lopen. Snel naar het Gors. De blubber remt goed af en het natuurgebied is ook doordrenkt. Net daarna is de eerste rust. Koffie en een cake. Elly komt ook aan en met zijn drie
ën gaan we verder. De Lamgatse brug over, via Zwartenberg en de Haagsche dijk. Elly gaat de Berk niet mee in en loopt verder. Jan en ik lopen verder. Rust bij de Zwartenbergse molen. De chocomel smaakt goed en ik heb honger.

Via de Leur en omgeving Haansberg naar het Strooien huis. We hebben dan al een aantal keer de regenjas aangedaan en uitgedaan. Soms zon, soms regen. Via Hoeven en Pagevaart lopen we terug naar Albano terug. Bij de finish ligt mijn pet, die ik verloren was, op tafel bij de start. Een gelukje. Mijn benen voelen wat stijf. Snel naar huis om te facetimen met mijn dochter en haar gezin.


DSC03028DSC03029DSC03030

16-06-04 Zundert

04-06-16 Zundert

Om 6.15u haalt Jan me op en om 6.30u zijn we al in de Roskam. Koffie, inschrijven en op pad voor 30km.

We verlaten de Roskam richting kerk. Na een keer links en een 200 meter en we lopen aan de Aa of Weerijs. Mijn schoenen worden nat van het gras. Bij Rustenburg naar het Frans Baantje en naar Maxburg. Na een stuk hei en langs het water zitten de eerste 10km er op. Koffie en wat eten en verder. We gaan een viaduct over naar Belgi
ë. Door het buitengebied van Meer komen we bij de rust op 20km.

Vanaf dat moment loopt Elly met ons mee.Gesprekken over velerlei onderwerpen. Na Meer gaan we weer naar Nederland. Via Maxburg en de Krochten gaan we weer naar de start. Goed weer, goed gestapt en leuke gesprekken.


DSC02784DSC02785DSC02786

16-05-26 Etten-Leur

23-05-2016 Etten-Leur

Op maandag verlaat ik de school kort na half 4. Vandaag begint de avond4daagse weer. In een uur ben ik omgekleed en heb gegeten. Net voor 5 uur op pad naar Achilles op de Lage Banken. Melden bij Ad en om half 6 op pad. Dit ritueel duurt in elk geval tot en met woensdag.

Via de Sportparkstraat en het Hooghuys naar de brug over de A58. Naar de Vaartkant en via het Heigat en de Bremberg naar de Hellegatweg. Aan het eind naar rechts en terug naar de start. We stappen net voor 8 uur binnen, drinken wat en gaan weer naar huis.

Op dinsdag gaat de tocht richting Sprundel. Op woensdag richting Liesbosch. Op donderdag lopen we met de groep mee. Erg vlot gaat het niet. Tegen half 9 zijn we weer bij de Nobelaer en daarna naar het clubhuis. Daar krijg ik mijn medaille. Ik geef die weg aan Lia. Na een paar pilsjes zit het er op en om 10uur lig ik in bed, Morgen weer gewoon eten.

DSC02770DSC02671DSC02769

16-05-22 Zundert

22-05-2016 Zundert

Ook vandaag is het weer vroeg. Net na 6 uur haalt Jan me op. We rijden naar de Rucphenseweg in Zundert, schrijven in en gaan op pad. Gelijk de Moerse bossen in. Veel kronkelen en links-rechts. Na enkele km's het bos uit en koffie drinken. Dan naar de Pannenhoef. Bij de zwarte schuur naar rechts en langs de Turfvaart terug naar de koffie.

Na de koffie gaan we weer naar de Pannenhoef. Aan de kant van Klein-Zundert lopen we Pannenhoef weer uit. Dan over asfalt naar Klein-Zundert. Door de Vagevuurstraat en de Eldertstraat weer naar de start. Bij de start een kom soep en dan weer naar huis.

En dan ben je tot ontdekking gekomen, dat de Pannenhoef een schitterend gebied is.


DSC02667

16-05-21 Halsteren

21-05-21 Halsteren

Ik sta om 5 uur naast mijn bed en haal om 6 uur Jan op. Vandaag rijd ik naar Halsteren. We gaan na inschrijven en koffie net voor 7 uur op pad voor onze 40km. Het is bewolkt en de temperatuur is prima.

Na een korte tijd wandelen we Halsteren uit. Eerst naar de Spinolaberg en daarna naar Fort de Roovere. Altijd weer vreemd om door het water te lopen. Na 13 km een rust bij boerderij Buitenlust. Geen koffie maar karnemelk. Wat eten en verder. Bij wegrestaurant LaPlace gaan we onder de A58 door. Dan landgoed Zoomland. Een belg uit Willebroek loopt wat km's met ons nee. Na 27km een wagenrust. De soep smaakt prima. Na een broodje weer verder.

Via landgoed Zoomland komen weer onder de A58 door. Na de spoorovergang komen Liza en Tineke ons vergezellen. Even bijkletsen. Bij de stop bij Buitenlust nemen we afscheid. Dan nog ruim 5km naar de finish. Lekker gelopen.

En dan naar huis want straks de nieuwe bbq inwijden.

DSC02665DSC02666DSC02664 kopie

16-01-30 Breda

16-01-30 Breda

Vandaag is het wandelen bij WIEGO in Breda. Vanwege de verwachte regen bel ik Jan even om te vragen of we gaan. Het antwoord is ja. Net na 8 uur is Jan op de Zandspui en tegen half 9 schrijven we in. Tegen 9 uur gaan Jan Brok, Jan en ik op pad voor 25km. Het regent al bij de start en al snel gaan de poncho's aan.

Eerst de Mark over en na een stuk weer de Mark over naar Ulvenhout. Na Ulvenhout is het rust bij de Koekelberg. We zijn dan al best nat. Na de koffie verder naar Strijbeek. Na 14km weer een rust. Even de jassen uit, een choco, wat eten en weer verder. Op de Strijbeekse heide zoeken we onze weg tussen de plassen en blubberpoelen. Echt opschieten doet het niet. Na een tijd een wagenrust bij Ulvenhout. Er zijn nog twee Losse Feeters. Na een bouillon richting Ulvenhout. En warempel; het is droog. Nu klotst het water alleen nog maar in mijn schoenen. Na Ulvenhout komt Wolfslaer en dan de finish.

Het lopen was gezellig. Snel nemen we afscheid. Thuis ga ik op zoek naar een droog stukje kleding aan mijn lijf. Mislukt. Alles was nat.

Toch was het een leuke wandeling met soms pittige discussies.

DSC02125DSC02126DSC02127

16-01-17 Etten-Leur

Etten-Leur, 17-01-2016

Vandaag is de wandeling een thuiswedstrijd. De tweede snertwandeling van De Losse Feeter. Als ik mijn auto aan de Wipakker parkeer, is Jan er al. Ik ga naar de inschrijving en maak de administratie in orde. Vandaag 30 km richting Sprundel. Niet nieuw, maar wel 30km. Het is koud en ik wil mij met de kleding voorbereiden op Frankrijk. Tegen 9 uur krijgen we de beschrijving en gaan we van start. Muts op en handschoenen aan.

Deel 1 gaat naar Sprundel. We lopen samen met Jeanne en Rika en haar neef. De hele wandeling blijven we in de buurt van elkaar.

Het is uitkijken, want er zitten gladde stukken op de weg. Om 10.15u zijn we in Sprundel en gaan na een choco verder. De volgende rust is bij de heemtuin. Stempelen en weer verder. Dan het buitengebied van Sprundel in. Intussen is de zon gaan schijnen. Na ruim 8km landwegen komen we bij de rust. Daar eet ik mijn brood op. Na de rust via de Turfstraat en de Koekoek naar het tennispark. Na stempelen gaan we weer verder. In het Koninginnebos staan de katjes in bloei. Even een foto.
Net voor 14.30u stappen we de Wipakker weer binnen. De snert smaakt best en snel weer naar huis.

DSC02120DSC02123

16-01-01 Essen

Roosendaal, 1-1-2016
Ik ben net voor 9 uur bij Jan. Ik rijd naar Thor voor onze traditionele eerste wandeling. Na inschrijven en koffie gaan we net na 9.35u op pad.
Na vertrek gaan we de Dijken in. Het is rustig, want veel mensen liggen nog in bed. Via het Godwaldtpark naar de buitenrand van Roosendaal. Dan via het bos weer naar Thor.
Na de koffie komt deel twee. We gaan bijna gelijk het bos in. Na enige tijd zijn we bij het Rozenven. Hier was ik als kind al. Ik vind het nog steeds mooi.
Via het Katteven en het T-huis en het gedenkbos weer terug naar de start. Snel weer naar Pas Buiten en dan naar huis.
In Roosendaal Peter en Jolanda en Jeanne en Lisa zalig nieuwjaar gewenst.

DSC02110DSC02111DSC02113