16-10-16 Breda

16 oktober 2016 Breda

Jan haalt me op en komen bij Sprint Jan Brok tegen. Vandaag lopen we met drie. Het weer is prima. Droog en 's middags wordt het 20 graden. Tegen 9 uur worden we losgelaten.

Niet het Mastbos in, maar richting Langendijk en de hoge flats. Dan de oude rondweg weer over via het terrein van de WK paardrijden en Effen naar de rust in Effen. Na een koffie verder richting Rijsbergen. Voor de 25 een extra rondje Kaarschot. Bij Dennenlucht is het druk en moeten even wachten op onze choco. Daarna het Mastbos in. Na een 9km is het Mastbos op en gaan weer naar de start. Het pilsje smaakt best.

Bij Langendijk ligt een mooi park. De vennen in het Mastbos en een nieuw landhuis in aanbouw zijn ook het aanschouwen waard.

DSC03550DSC03551DSC03552

16-10-15 Merksem

15 oktober 2016 Merksem

Het regent flink als Jan en ik om 7 uur naar Merksem rijden. Koud is het niet, maar wel nat. En voor hoe lang. We starten vandaag in het fort van Merksem. We vinden parkeerplaats vlakbij de start, schrijven in. Ons bestuur uit Essen is druk aan het werk met streekpakketten. Rond 8uur gaan op pad. Het miezert dan nog.

Eerst een rondje van ruim 5km door de volkstuinen en sportcomplexen en groenstroken rond Merksem. Terug bij de start controle en weer verder. Bij een ronde rond het fort schuif ik uit op een wortel. Mijn broek, jas en handen zijn vies. Geen fysieke schade. Na 7km een stop in een boshut. Na een cecemel steken we de E19 over en lopen een heel stuk door het bos. Een 6km later zijn we weer terug bij de boshut. Het laatste stuk loopt vlot. Afstempelen hebben we al gedaan. We stappen in de auto en rijden weer naar huis. De wasmachine heeft weer werk.

Onderweg passeren we kastelen en mooie landhuizen.

DSC03545DSC03543DSC03546DSC03547

16-10-09 Essen

9 oktober 2016 Essen-Wildert 25km

Vandaag gaan we naar Essen-Wildert, een wandeling van onze Belgische vereniging. De lengte wordt bepaald door mij, want ik moet naar een feest. Het is fris als we vertrekken.

Vanaf de start lopen we naar de Wildertse duintjes. Een mooi natuurgebied. Voor Rommeshoeve een rondje door het abdijkerk. Na de koffie verder richting Huijbergen. De jacks gaan uit en we lopen in onze bloes verder. Voor Huijbergen gaan we de hoogte in. Het is klimmen en dalen, onderbroken door een heleboel fietscrossers. Net na de duintjes een stop. De koffie smaakt goed.

Daarna terug richting Hoek, langs de Bostella en weer naar Rommeshoeve. Nu is het er druk. Daarna naar de start terug. Het zonnetje schijnt intussen. Met een tevreden gevoel stappen we de auto in en rijden naar huis. Mijn rug en benen voelen goed.


DSC03538DSC03539DSC03540DSC03541

16-10-02 Westmalle

02 oktober 2016 Westmalle 25km

Ik had met Jan afgesproken om tegen 7 uur in Pas Buiten te zijn. Bij het achteruitrijden van het erf rijd ik te ver. De achterwielen pakken niet meer en ik zit vast. Victor helpt me, maar de auto blijft op zijn plek. Jan komt helpen en samen met Victor en met Jan achter het stuur komt de auto los. Ik ben blij, dat de auto los is, zet hem op het erf, stap bij Jan in en samen rijden we naar Westmalle.

Tegen 8 uur zijn we er. Net na 8 uur gaan we op pad voor 5 en 20km. Ik voel me langzaam weer tot rust gekomen. Het is fris en ik loop met lange broek. Met 5km verlaten we amper Westmalle. Na ruim 3 kwartier zijn we weer bij de start en gaan weer op pad voor onze 21km. Eerst 8km richting Oostmalle. Onderweg komen we langs het kasteel van Renesse. In Oostmalle komt Jan Brosens ons tegemoet. Hij draait om en stapt met ons een lus van 5km. Onderweg komen we langs een conifeer met speciale naalden.

Na een rondje drinken we samen een choco en stappen het laatste stuk van 8km. Net na 13u zijn we er. We nemen afscheid van Jan en rijden huiswaarts.

Ik ben blij, dat ik gelopen heb, want ik voel me een heel stuk beter als aan het begin van de dag.


DSC03515

16-10-01 Roosendaal

01-10-2016 Roosendaal 30km

Om 7.15u haal ik Jan op en snel rijden we naar Thor in Roosendaal. Het voelt als een thuiswedstrijd. Veel bekenden als we binnenstappen. Leuk om o.a. Cees weer te zien. Ook Martha en Elly en Jopie zijn er. Het is fris en daarom langebroekenweer.

Om 8 uur op pad naar Horendonk. De weg is bekend. Bij de FC een stop. Verder naar een wagenrust 5km verder. Lekker suikerbrood en krentenbrood en koffie. De volgende stop is weer 9km verder. We lopen over de Buische hei en door het buitengebied van Schijf. Bij de rust treffen we Elly en Jopie weer. Met zijn 5-en lopen we de laatste 9km. Door de Rucphense bossen en door Visdonk naar de start. Een mooie en gezellige tocht.

Opvallende zaken? Een zitje in een ven en de hei die Van Gogh zo mooi vond.

Na een koffie bij Jan en Corrie naar huis om nog te schilderen.

DSC03510DSC03509DSC03511DSC03512