16-11-24 Wortel

24-11-2016 Wortel

Net voor half 7 belt Jan, dat hij niet meegaat naar Wortel. Jan ziek, een unicum. Ik haal Lisa, Toon en Jeanne op en samen rijden we naar Wortel. Net na 8 uur gaan we op pad voor 22km. Het is droog en niet te koud. Prima wandelweer.

Eerst een stuk van ruim 8 km. Een stuk langs de strafkolonie en dan richting Hoogstraten. Na 1,5 uur zijn we weer bij de start voor wat drinken en eten. Daarna een stuk van 8km door de bossen van de kolonie. Je kunt duidelijk zien, dat de bossen aangelegd zijn. Lange lanen met bomen erlangs. De rust is in een schuur bij de strafkolonie. Het laatste stuk is iets meer dan 6km. Langs de gevangenis, door het bos en dan weer wortel in. Het is nu druk in de startzaal.

Meerderen vragen me om Jan beterschap te wensen. E
én heeft zelfs de genezende tip: rammenas met honing. Misschien helpt ook schrobbelèr.

Om 13uur zijn we weer in Etten-Leur.
DSC03810DSC03812DSC03813

16-11-20 Etten-Leur

20-11-2016 Etten-Leur

Vandaag een thuiswedstrijd. Een snerttocht bij De Losse Feeter. De weersverwachtingen zijn slecht. Het zal regenen en heel hard waaien. Ik ben op het ergste voorbereid. Tegen half 9 sta in de Wipakker. Druk is het niet. Jan is er wel.

Tegen 9 uur gaan we op pad.Via de Van Berchemlaan en het Hooghuis naar de trap bij de Praxis. We lopen dan samen met Adrie. Gezellig en spitse gesprekken. Eerst stempelen bij de kaasboerderij en dan naar Liesbosch. We nemen een chocomel en eten wat. Adrie loopt door.

Na de rust via de Sprundelsebaan en Rith en Vuchtschoot naar de Kleine meren. Wat drinken en enkele leuke gesprekken met Sanne en haar ouders. Als we weggaan lopen Jeanne, haar broer Toon en Lisa en nog een wandelaar met ons verder.

Via de Pater Taksweg naar een graspad langs de Turfvaart. De wind staat op kop en Lisa wordt bijna weggeblazen. Dan de Pannenhoef in. Via de Zwarte schuur naar de Wildert voor een nieuwe stop. Jan en ik gaan samen verder. De rest wil nog even rusten.

Net na half 3 zijn we er. Iets meer dan 5 uur gelopen over 30km. Goed toch?

Omdat de auto niet start, bel ik Renault service en die komt na 1,5 uur. Ik baal, maar ben wel blij met de hulp.

DSC03808DSC03809

16-11-19 Putte

19-11-2016 Putte

We halen Jeanne op en gaan op pad naar Putte om te wandelen en sinterklaas te zien. Om 8.15u gaan we op pad. Het is nog fris, maar wel droog.

We steken de N-weg over en gaan Ravenshof. Dit is een groot huis uit vroeger tijden. Iemand noemde het een hof van plaisantie. Bij een uitspanning rust en wat eten. Verder naar de volgende rust richting Ossendrecht.

We krijgen pepernoten van Sint en Piet. Na de rust weer richting Hazeduinen. Het bos is nat. Vaak moeten we langs de rand van een waterplas. Die 5km duren wel erg lang. Het laatste stuk is 7km en die gaan erg vlot. Ik denk, dat ze de afstanden omgewisseld hebben.

Daarna stempelen en naar huis.

DSC03801DSC03802DSC03804DSC03805DSC03807

16-11-13 Tilburg

13-11-2016 Tilburg 22km

Omdat de A58 richting Breda afgesloten is, rijden we via A17 en 59 naar Boerke Mutsaers in Tilburg. Net na 9uur zijn we er. Kort na inschrijven gaan we op pad.

Het spoor onderdoor, rechtsaf en het bos in. Na een tijd lopen we de Reeshof in. Aan de andere kant de Reeshof weer uit en via het platteland richting Hulten. Onderweg lopen we langs een hertenboerderij. In Hulten is er een rust bij een manege. Chocomel en 2 broodjes. Het smaakt best. Na het eten weer op pad.

Snel lopen we weer in het bos. Heel veel blaadjes die glad zijn. Langs een beek, door een paardenwei en nog meer bos. Een 4km voor het eind steken we de oude weg Breda-Tilburg over. Dan weer het bos in. Via de universiteit gaan we weer naar de finish. Afstempelen en weer naar Etten-Leur. Dit weekend weer genoeg gewandeld.

DSC03800

16-11-12 Steenbergen

12 november 2016 Steenbergen

Net na half 8 stappen Jan en ik de kantine binnen van wandelvereniging De Blaar in Steenbergen. Elly is er al. Na een koffie en inschrijven gaan we op pad. Het is droog en koud. Het vriest licht. Gelukkig waait het niet hard.

Na vertrek lopen we via de haven Steenbergen uit. Ik wijs Marcel op het aquaduct. Dan de A4 over en het polderland in. Een lang stuk over een graspad langs de Steenbergsche vliet. Na ruim 8km de eerste rust in De Heen.

Daarna verder naar de sluizen. We moeten 11 minuten wachten voor we de sluis over kunnen. Een boot passeert niet. Sommige dingen zijn zo en kun je niet veranderen. We klimmen een trap op en moeten nog even wachten. Dan kunnen we de sluis over en gaan aan de andere kant van de rivier weer richting Steenbergen. 9 km dijk verder komen we bij rust 2 in Boompjesdijk. Ik eet mijn brood en opgewarmd gaan we weer verder. Na een heel stuk polder komen we aan de weg van Dinteloord naar Steenbergen. We lopen richting Steenbergen, gaan de A4 weer over en lopen via de Molenweg weer naar de start. We nemen afscheid van Elly en gaan na stempelen naar huis.

De koffie bij Jan en Corrie smaakt. Na de boodschappen lekker naar huis.

DSC03793DSC03794DSC03795DSC03797DSC03798DSC03799

16-11-06 Waalwijk

6 november 2016 Waalwijk

In Waalwijk is nr.1 van de winterserie. Een prima benaming, want het is koud en erg nat. Er loopt 250 man en maar 25 op de 25km. 4 Ervan zijn, Jan, Jan, Jeanne en ik. We gaan voortvarend van start.

Eerst via de winkelboulevard Waalwijk uit. Dan langs het sportpark en we staan in het bos. Driesprongen, viersprongen enz. Na 5km zijn we bij de eerste wagenrust. Dan via veel bospaden komen we bij km 12 in Loon op Zand. In een caf
é drinken we een chocomel en eten wat. Dan Loon op Zand weer uit. Aan het dorpseind gaan we het bos weer in en komen op het open deel van de Loonse duinen. Altijd een schitterend gezicht. Daarna een wagenrust en de laatste 5 km naar de finish.

Als we wegrijden, regent het weer. Ik heb wat last van rug, maar kijk toch met plezier terug op deze wandeling. Bij Jan en Corrie nog een koffie, Jeanne weer afzetten en naar huis in bad.


DSC03782a

16-11-01 Wuustwezel

1 november 2016 Wuustwezel

Na enkele weken wandelstop i.v.m. vakanties in het zuiden van Europa gaan Jan en ik vandaag weer stappen in Wuustwezel. Net na 8 uur gaan we op pad. Het is fris en droog. Het zal 14 graden worden. Het is druk, want Allerzielen is in Belgi
ë een vrije dag.

Deel 1 gaat richting Loenhout. We lopen door het buitengebied. Na ruim 6km een stop. Daarna een stuk van ruim 8km met een stop in een sporthal. Het is druk en het is zoeken naar een plaatsje. Dan naar het Sterbos. Brede paden door het bos. Bij de volgende stop is het zo druk, dat er binnen geen plek is. We blijven buiten en eten en drinken wat. Ik merk het, dat ik ruim 2 weken niet gelopen heb en we korten het laatste stuk wat korter. Na 28km zijn we bij de start terug. Onderweg naar huis kijk ik toch tevreden terug. Lopen is nog steeds leuk.

DSC03758DSC03760