16-01-31 Gooreind

16-01-31 Gooreind

Vandaag zal het droger zijn en vol goede moed stap ik in de auto van Jan die me om 7uur op komt ophalen op de Zandspui. Het is fris, maar het waait niet hard. Net na 7.30u zijn we in de parochiezaal. Het is niet zo druk. Inschrijven en een koffie en dan op pad.

Eerst Gooreind uit en de bossen in voor een lus van 6,8km. Een gezellig gesprek met Karel, bestuurslid van de St.Janstappers. Bij de kerk een rust met koffie. Dan een lus van 8,6 km door het buitengebied van Gooreind. Het is afwisselend terrein. Bos, asfalt en weidepaden. We lopen met twee SJS naar de rust. De soep smaakt prima.

Dan richting Wuustwezel en de Bredabaan over. Na korte tijd lopen we over militair terrein. Kilometers lange paden richting Brecht. We lopen bijna alleen. Onderweg vennen en heide. De laatste rust is vlakbij Brecht. Na een chocomel gaan we op pad voor de laatste 5,5km. In Gooreind stempelen en naar huis. Een prima wandeling en in tegenstelling tot gisteren droog gebleven.

DSC02128DSC02129DSC02130DSC02132

16-01-30 Breda

16-01-30 Breda

Vandaag is het wandelen bij WIEGO in Breda. Vanwege de verwachte regen bel ik Jan even om te vragen of we gaan. Het antwoord is ja. Net na 8 uur is Jan op de Zandspui en tegen half 9 schrijven we in. Tegen 9 uur gaan Jan Brok, Jan en ik op pad voor 25km. Het regent al bij de start en al snel gaan de poncho's aan.

Eerst de Mark over en na een stuk weer de Mark over naar Ulvenhout. Na Ulvenhout is het rust bij de Koekelberg. We zijn dan al best nat. Na de koffie verder naar Strijbeek. Na 14km weer een rust. Even de jassen uit, een choco, wat eten en weer verder. Op de Strijbeekse heide zoeken we onze weg tussen de plassen en blubberpoelen. Echt opschieten doet het niet. Na een tijd een wagenrust bij Ulvenhout. Er zijn nog twee Losse Feeters. Na een bouillon richting Ulvenhout. En warempel; het is droog. Nu klotst het water alleen nog maar in mijn schoenen. Na Ulvenhout komt Wolfslaer en dan de finish.

Het lopen was gezellig. Snel nemen we afscheid. Thuis ga ik op zoek naar een droog stukje kleding aan mijn lijf. Mislukt. Alles was nat.

Toch was het een leuke wandeling met soms pittige discussies.

DSC02125DSC02126DSC02127

16-01-17 Etten-Leur

Etten-Leur, 17-01-2016

Vandaag is de wandeling een thuiswedstrijd. De tweede snertwandeling van De Losse Feeter. Als ik mijn auto aan de Wipakker parkeer, is Jan er al. Ik ga naar de inschrijving en maak de administratie in orde. Vandaag 30 km richting Sprundel. Niet nieuw, maar wel 30km. Het is koud en ik wil mij met de kleding voorbereiden op Frankrijk. Tegen 9 uur krijgen we de beschrijving en gaan we van start. Muts op en handschoenen aan.

Deel 1 gaat naar Sprundel. We lopen samen met Jeanne en Rika en haar neef. De hele wandeling blijven we in de buurt van elkaar.

Het is uitkijken, want er zitten gladde stukken op de weg. Om 10.15u zijn we in Sprundel en gaan na een choco verder. De volgende rust is bij de heemtuin. Stempelen en weer verder. Dan het buitengebied van Sprundel in. Intussen is de zon gaan schijnen. Na ruim 8km landwegen komen we bij de rust. Daar eet ik mijn brood op. Na de rust via de Turfstraat en de Koekoek naar het tennispark. Na stempelen gaan we weer verder. In het Koninginnebos staan de katjes in bloei. Even een foto.
Net voor 14.30u stappen we de Wipakker weer binnen. De snert smaakt best en snel weer naar huis.

DSC02120DSC02123

16-01-10 Beerse

Beerse, 10-1-2016

Om 7 uur haal ik Jeanne op en daarna Jan. Daarna naar Beerse. Tegen 8 uur zijn we er en na inschrijven en koffie op pad. Het weer is prima. Droog en 7 graden en zon in het vooruitzicht.

Eerst het kanaal over en door de natuur een lus van ruim 7km. Ik voel me niet super, want ik ben verkouden. Mijn neus zit dicht. Daarna in het startlokaal een choco.

Weer op pad voor een lus van ruim 9 km. Langzaam gaat het beter. Ik neem nu ook meer deel aan het gesprek. Na 16 km een rust in een school. Ik eet weer wat en dan een lus van 6km door het bos en over veldwegen. We komen Piet en Kees tegen.

Dan weer een rust. Na de cola het laatste stukje naar de finish. Tegen 2 uur hebben we 32km gestapt.

Na het tanken naar Etten-Leur. Na een koffie bij Jan naar huis. Mijn hiel is een ordinaire blaar.
Na een leuke skype in bad en daarna eten. Een heerlijke dag.

DSC02118DSC02119

16-01-09-Breda

Breda, 9-1-2015
Ik word om 8.15u opgehaald door Jeanne en Jan. Net na 8.30u zijn we in de Viandenlaan en treffen daar Jan Brok. Net voor 9uur gaan we op pad voor onze 20km oliebollentocht. Het is goed weer; meest droog en 7 graden.
Na vertrek het Mastbos in en daar blijven we een hele tijd. Na veel bospaden gaan we richting Ulvenhout naar café Marie. Geen nieuw café maar een nieuwe naam en een nieuwe eigenaar en hogere prijzen.
Na een choco en wat brood weer op pad. Snel weer het dorp uit en via het Markdal weer het bos in. Bijna 10km later komen we er weer uit en via een brug over de Mark gaan we weer naar de Viandenlaan.
Daar krijgen we twee oliebollen en ik een donkere Westmalle. Tevreden kom ik weer thuis en kijk terug op een leuke voormiddag.
DSC02116DSC02117

DSC02115

16-01-01 Essen

Roosendaal, 1-1-2016
Ik ben net voor 9 uur bij Jan. Ik rijd naar Thor voor onze traditionele eerste wandeling. Na inschrijven en koffie gaan we net na 9.35u op pad.
Na vertrek gaan we de Dijken in. Het is rustig, want veel mensen liggen nog in bed. Via het Godwaldtpark naar de buitenrand van Roosendaal. Dan via het bos weer naar Thor.
Na de koffie komt deel twee. We gaan bijna gelijk het bos in. Na enige tijd zijn we bij het Rozenven. Hier was ik als kind al. Ik vind het nog steeds mooi.
Via het Katteven en het T-huis en het gedenkbos weer terug naar de start. Snel weer naar Pas Buiten en dan naar huis.
In Roosendaal Peter en Jolanda en Jeanne en Lisa zalig nieuwjaar gewenst.

DSC02110DSC02111DSC02113