16-12-28 Hoogerheide

28-12-2016 Hoogerheide

Om 7 uur ben ik bij Jan. Iets te laat, omdat ik moest krabben vanwege de vorst. Dan naar Jeanne en samen naar Hoogerheide. Martha staat ook al bij het inschrijven. Om 8 uur op pad.

Het is donker en we zien de pijlen slecht. Na het raadplegen van de topografische kaart weer verder. Na een uur zijn we bij de rust. Gelijk na ons stapt Jan Brosens binnen. Een korte stop en dan weer verder. Dit keer met 5. Het vriest licht, maar in het bos heb je daar niet zoveel last van.

Na nog 10km bos komen we bij Trapke op bij Wouwsche plantage. Daar eet ik mijn boterhammen op en dan weer verder. Ik trek mijn handschoenen weer aan. Het is koud en kil. Na bijna 10km lopen we Hoogerheide weer binnen. En voor half 1 zit de wandeling er op.

Veel gesprekken; van serieus tot geinig en spannend. Het was gezellig en leuk. Naderhand voelen mij benen goed.


DSC03912DSC03913DSC03914

16-12-18 Schilde

18-12-2016 Schilde

Na een uurtje stappen we in Schilde de startruimte binnen. Het is nog rustig. Na inschrijven gaan we op pad. Het is nog donker en de zaklamp van Jan is heel nuttig. Het is mistig en vochtig.

Na de start het bos in. Na een tijdje is de eerste rust bij een kanoclub aan het kanaal Lanaken naar Antwerpen. We gaan het kanaal over en komen terecht in de bossen in de buurt van Ranst en Wommelgem. Bij de tweede rust zien we Martha en Maria en Marcel. Toch bekenden.

We passeren enkele kastelen uit de 16de eeuw. Bij km 20 steken we het kanaal weer over en komen weer bij de kanoclub. Na een stempel lopen we weer terug naar Schilde. Het is nu druk bij de start, want er zijn meer dan 1000 stappers op pad.

In Schilde nog tanken en om 13.45u zijn we weer bij Jan. Vandaag was 22km genoeg. Mijn knie geeft geen problemen.

DSC03907DSC03908DSC03910

16-12-11 Brecht

11-12-2016 Brecht

Jan en ik besluiten naar Brecht te gaan i.p.v. Roosendaal. Een goede keus. Om 7.30u stappen we het startlokaal in. En veel SintJanstappers en Martha en Maria. Na inschrijven snel op pad.

Na bijna 5km rust 1. Die slaan we over. Langs het kanaal naar rust 2. Intussen lopen we samen met Martha cs. Op het punt van vertrek komt Jan Brosens binnenstappen. Wij vertrekken en na een km loopt Jan bij ons. Er ontstaan gezellige gesprekken.

En er wordt genoten van de omgeving. Mooie hoeven als de Broeigans en natuur als de Kooldries. De laatste rust loopt Martha door en ik ga met Jan en Jan naar de finish. Voor we afscheid nemen een lekkere Westmalle en dan op huis aan.

Mijn hiel voelt goed, net als de knie. Mijn been voelt wat stijf. Te weinig om mijn goede gevoel te storen.

DSC03901DSC03902DSC03903DSC03904DSC03905

16-12-04 Poppel

04-12-2016 Poppel

Het is half 6 als ik naast mijn bed sta. Buiten vriest het licht en is het nog donker. Toch met Jan en Jeanne op pad naar Poppel voor de wandeling met de mooie naam Mieke Pap.

Net na half 8 vertrekken we. Mutsen en handschoenen aan in het donker. We lopen Poppel uit en langzaam wordt het licht. Het bos krijgt kleur en wordt zichtbaar. We lopen richting Goirle. Na bijna 7km smaakt de koffie. We zijn bij de eersten. Een ronde van 7km langs de Poppelsche Leij. Een snelstromende beek door mooie bossen. Als we bij de eerste stop weer terugkomen, is het druk. We lopen door. Net voor vertrek nog een kort gesprek met Loes. Dan weer de bossen in. We lopen ook een stuk Grenslandpad. Ik herken kapellen en boerderijen. Na ruim 20km eet ik brood bij de chocomel. Ik was er aan toe.

Dan de laatste ruime 8km naar de start. Ik merk, dat ik op nieuwe schoenen loop. Die wringen wat. Om 1 uur zijn we er. Nu zit de zaal vol. Snel een stempel en terug naar huis. Na een kom koffie bij Jan en Corrie in bad. Een goedbedstede zondag.
DSC03891DSC03892DSC03893DSC03894