190929-Brasschaat

28-09 Brasschaat 22km 
 
Het weer wordt slecht vandaag. In den lande zijn veel evenementen afgelast. Toch gaan we naar Brasschaat om de parkentocht te wandelen. Om 8 uur gaan we op pad. Na enkele straten lopen we in het bos langs de tankgrachten en bunkers. Intussen regent het; soms hard, soms soms zacht. Verder richting E19. We lopen een heel stuk langs de grote weg. Onder de paraplu lopen we naar de school waar de rust is. 
 
Het is rustig in de school. Weer op pad. Eerst langs het kasteel van Brasschaat. Dan door villawijken en parken weer terug naar dezelfde rust. We besluiten de 22km te lopen. Via villawijken en enkele parken lopen we weer terug.  
 
Het is druk op de grote weg. Bij Loenhout van de weg af en binnendoor via Meer en Rijsbergen weer naar Pas Buiten. Na een koffie bij Jan en Corrie en inschrijven voor de Amsterdam citywalk weer naar huis.. 

P1040255-squashedP1040256-squashed

190928-Breda

28-09 Breda 30km 
 
Om 8.15u haalt Jan mij op. Jeanne en Stan zijn er ook bij. Dan naar Wiego in Breda. Na inschrijven gaan we op pad. Ad loopt ook mee met ons. Al snel lopen we in het Mastbos. De route-aanduidingen hangen verwarrend. Links, rechts, boven en onder. Even later besluiten we om naar het volgende nummer in de beschrijving. Dan weer op route. 
 
Aan de Effense kant lopen we het bos uit. Bij rust 1 een koffie. De A16 over en dan naar Effen en de Krabbenbossen. Bij de Overasebaan gaan we de A16 weer over. Door het Mastbos naar Jeugdland in Ulvenhout.  
Na Jeugdland een extra lus voor de 30. Door het Ulvenhoutse bos richting Strijbeek. Bij Geersbroek weer richting Mastbos en weer naar Ulvenhout. 
 
De rust bij Jeugdland slaan we over en lopen terug naar de finish. Het liep niet super. Regelmatig zoeken naar de route kost tijd. Het was wel gezellig. Ruim op tijd terug voor mijn walking dinner. 


P1040251-squashedP1040252-squashedP1040253-squashedP1040250-squashed

190925-Zwijndrecht SOP

25-09 Zwijndrecht 25km

Om half 9 vertrek ik thuis, haar Tineke en Jeanne op en rijd naar Jan. Jan brengt ons naar Zwijndrecht. Daar start de wandeling van Samen op Pad. Eerst inschrijven en een koffie en om 10 uur vertrekt een groep van 60 wandelaars de weide wereld in.

Vandaag wandelen we richting Barendrecht. Al snel lopen we in de groene ruimte. Fietspaden en landwegen tussen weilanden en parken. We passeren Kijfhoek, een heel groot rangeerterrein van NS. Dan richting Heerjansdam en Barendrecht. Na een ruime 2 uur lopen hebben we een lunchstop bij een zorgboerderij. Het is vol in de kantine. Na de rust weer verder. Een foto van Tineke bij het gemeentebord van haar geboorteplaats.

Dan weer terug naar Zwijndrecht. Net na 4 uur zijn we er weer. We stappen in en rijden naar huis. Een verrassende wandeling: een nieuwe omgeving en veel mooier weer dan voorspeld.

P1040248-squashedP1040246-squashedP1040247-squashedP1040249-squashed

190921-Amsterdam

Dam tot Dam 19-9 27km

Voor de zoveelste maal lopen Jan en ik Dam tot Dam; van Amsterdam naar Zaandam. Doordat er geen trein rijdt van Breda naar Amsterdam kunnen we niet voor 8 uur op de Dam zijn. Daardoor ook geen 42km maar 27km. Tegen half 9 zijn we Amsterdam en tegen 9 uur gaan we op pad. Het is nog fris. Ik heb mijn fleece nog aan. Vanaf de Dam lopen via de Ouwezijds voorburgwal en het scheepvaartmuseum en het entrepotdok naar de Amsterdamsebrug. Jan rits zijn broekspijpen en en we gaan verder.

Na een tweede brug gaan we naar links. Richting Schellingwoude. Dorpen onder de rook van Amsterdam die hun authentieke karakter bewaard hebben. Na Schellingwoude komt Buiksloot. Stop 2 in bij het Barkpad. Na een heel korte stop lopen we 3km door naar het Molenwijkpark. Daar eet en drink ik wat en rust even uit.

Dan verlaten we Amsterdam en langs een A-weg lopen we naar Zaandam. De laatste rust is 6km voor het eind. Voor 2 uur binnen moet kunnen. 4Km voor de finish gaan we Zaandam in. Veel nieuwbouw, ondanks de aanwezigheid van Tsaar Peter de Grote in de 17de eeuw.

Net voor 14 uur stempelen we af. Stempelen, een sticker, een medaille en naar de bus. Om half 3 zijn we op het station en tegen 5 uur stappen we in Etten-Leur uit de trein. Ik ben tevreden over de dag. Lekker gelopen en schitterend weer.

P1040243-squashedP1040244-squashedP1040245-squashed

190907-Sint Maartensdijk

Sint Maartensdijk, 7-9. 20km

Om half 7 ben ik bij Jan en ook Ton is er bij vandaag. Na een 50km zijn we bij de start. Voor ons niet, voor Ton wel nieuw. Omdat ik ’s middags naar een 40-jarige bruiloft ga, lopen we maar 20.

Door het dorp lopen we het buitengebied in. Lange en rechte dijken door een polderlandschap. Gemma loopt een stuk met ons mee. Bij de splitsing gaan wij terug en Gemma verder. Met een grote boog lopen wij dan terug naar de start.

Deel 2 van de wandeling gaat naar het water. Na een tijdje lopen, krijgen we een regenbui over ons heen. Ondanks jacks en paraplu zijn we goed nat. Na een ruim half uur is het weer droog. Even omkleden bij de rust en dan naar de finish. Als het weer opnieuw begint te hozen, houden we het voor gezien. Ik hoop, dat het op de bruiloft droger is.P1040233P1040232

190902-SJS 4daagse

19-09-02 en 05-09 en 12-09 18+12+12km

Het lukt me de laatste jaren niet om de 4daagse van de SJS helemaal te lopen. Elke keer is er een dag waarop ik niet kan. Dit jaar ook.

Het weerhoudt me er niet van om van start te gaan. Op 2-9 gaan Jan en ik net na de middag op weg naar Hoek, een kerkdorp bij Essen. Om 13u gaan we van start. Het weer is prima en we hebben er zin in,

Vanuit de start, dit jaar niet de Bostella, richting Essen en bij de splitsing naar links, Na een kort stukje buitengebied gaan we langs de Zoom lopen. De beek is droog en en brengt ons naar Wouwsche Plantage. Het laatste stukje lopen we samen met een vrouw uit Hoboken. Na een koffie en wat eten gaan we weer terug naar Hoek. Eerst door het bos, dan langs weilanden en zandpaden. Terug in hoek en dan snel van start met deel 2.

Deel 2 gaat de andere kant uit, Mooie graspaden en buitenwegen. Het loopt lekker en een uurtje later zijn we bij de finish. De eerste 18km zijn gestapt.

P1040229-squashedP1040228-squashed


Op 5-9 gaan we weer op pad. Door een Van Goghwandeling starten we vandaag later. Bij vertrek eerst Essen uit. We gaan lopen richting Nispen. Helemaal vlekkeloos gaat het niet. We missen een pijl en maken een extra rondje. De cappuccino bij Tivoli smaakt best. Dan lopen we terug richting start. Ondanks de droge weersvoorspelling regelt het wel. Ik heb te weinig tijd over voor mijn Taalhuis om 18uur. Na 12km breken we af.

Weer terug naar huis en dan naar de bieb.

P1040231-squashedP1040230-squashed

Het is druk als we aankomen bij de startzaal in Wildert. We schrijven in en gaan op pad. We lopen het dorp uit richting Huijbergen. Al snel lopen we over bospaden door bossen die volgebouwd zijn met villa's. Voor de natuur had het niet gehoeven. Na 6km een rust bij een café bij een sporthal. Bij de ingang een bord met een wijsheid in krijt.
Dan terug naar de start. Jan krijgt een beker, want hij heeft 4x gewandeld. Ik niet, want ik liep maar 3 van de 4 dagen. Dan terug naar Etten-Leur. Jan thuis afzetten en naar Taalhuis om een wandeling te leiden.

P1040235

190901-Merksplas

1 september Merksplas 30km

Om 6uur ben ik bij Jeanne. Ton is er ook. Jan gaat vandaag niet mee, want die heeft een nieuwe lens in zijn oog gekregen. Samen rijden we naar Merksplas. Even zoeken bij de start. Een heel grote hal met een kleine ingang. We treffen Jan Brosens en na een koffie gaan we op pad..

De richting vanuit Merksplas is Baarle-Nassau. Een rust na ruim 7 km. Verder na chocomel en dan naar Zondereigen. Geen spetterend dorp, maar wel een mooi terras. We moeten een rondje lopen van ruim 6 km en zijn dan weer terug in Zondereigen. Ad Stevens loopt tot het eind met ons mee.

Na Zondereigen is het nog ruim 9km. Een mooi landschap met kapelletjes en heide. Toch veel beton. Bijna Onbelgisch. Na wat boerderijen met dikbillen komen we bij Esberg, een jeugdherberg waar men volgend jaar wil starten. Ik vind het een mooie locatie, maar niet voor een start.

Ton, Ad en Jeanne vertrekken alvast. Ik week Jan los van een Denemarkengesprek. Daarna lopen Jan en ik naar de start. Ton, Jeanne en Ad zijn er al. Na afstempelen weer naar huis. Een in bad en dan dit verslag schrijven.

Het was een schitterende wandeling met mooi weer.


P1040223-squashedP1040224-squashedP1040225-squashedP1040226-squashed