190428-Etten-Leur

28 april Etten-Leur

Vandaag een thuiswedstrijd. Ik loop 15km bij de Losse Feeter. Een afsprak is er niet en net na 9 uur vertrek ik.

Eerst naar de Leemputten, rust bij TC Etten, een rondje Koekoek en Noodstraat en Zundertseweg, TC Etten en weer terug via de Bisschopsmolenstraat naar De Linde. Het is dan bijna 11.45u.

In de Linde is het gezellig druk. Eerst wat drinken met Ad Stevens, bijkletsen met Jan en Elly, de website bespreken en nog veel meer.

Thuis even rust en de losgelopen benen op tafel vleien.


P1030681-squashed

190421-Brasschaat

21-4 Brasschaat 30km

Vandaag haalt Jan mij op en samen rijden we weer naar Brasschaat. Tegen 7 uur word ik opgehaald door Jan. We rijden naar de Lage Kaart in Brasschaat. Vandaag zijn er veel minder wandelaars. We parkeren bijna naast de starttafel. Na inschrijven en een koffie gaan we op pad. Bij vertrek is het nog 9 graden, maar in de loop van de dag wordt het 24. Geen klachten over het weer.

Deel 1 is 5,3km door een mooi park en met een slot. De route is hetzelfde als gisteren. Niet gehoopt, maar wel verwacht. Bij de rust zijn ook Peter en Jolanda en Gerda. Dan richting Gooreind. Op km 13,3 zijn we bij het stamlokaal van de duivenclub. Na een cola via Gooreind naar vliegveld het klein Schietveld. Ik moet even wachten voordat Jan zijn cola lust. Even kletsen met Astrid en Diny, twee wandelbekenden uit Rucphen en St.Willebrord. Na de rust gaan we 7km stappen door bos en hei om na die afstand weer bij de stop aan te komen. Even bijkletsen met Kael en nog twee SJS-pers. Gezellig en goed voor de deelname op 22-6. Astrid en Diny lopen met ons naar het eind. Afscheid nemen en weer naar huis.

De wandeling was prima. Fijn terug naar Etten-Leur en terugkijken op een geslaagde wandeling.

P1030630-squashedP1030631-squashedP1030632-squashedP1030633-squashedP1030634-squashed

190420-Brasschaat

20-4 Brasschaat 30km

Vandaag rijdt er een volle auto wandelaars naar Brasschaat: Ton, Jeanne, Stan, Jan en ik. Er wordt weer een stempeltje uitgedeeld voor het streekpakket. Tegen 7 uur vertrek ik thuis, haal Jeanne en Stan op en daarna Jan en Ton. We rijden naar de Lage Kaart in Brasschaat, moeten een 500 meter rijden voor een parkeerplek en gaan naar de start. Daar is Jan Brosens. Na een koffie gaan we op pad. Bij vertrek is het nog 8 graden, maar in de loop van de dag wordt het 24. Geen klachten over het weer.

Deel 1 is 5,3km door een mooi park en met een slot. Dan rochting Gooreind. Op km 13,3 zijn we bij het stamlokaal van de duivenclub. Na een cola via Gooreind naar vliegveld het klein Schietveld. Na enige twijfel slaan we die rust over en gaan 7km stappen door bos en hei om na die afstand weer bij de stop aan te komen. Na wat eten en drinken op weg naar het eind. Stempelen, stickeren en afmelden.

De wandeling was prima. Fijn terug naar Etten-Leur. Iedereen afzetten en terugkijken op een geslaagde wandeling. Woensdag de podo en dan hopen, dat ik daarna weer soepel loop.

P1030625-squashedP1030626-squashedP1030627-squashedP1030628-squashedP1030629-squashed

190413-Etten-Leur

12-4 Etten-Leur 30km

Vandaag weer een thuiswedstrijd. Om 8.15u bij Jan en dan te voet naar de Pastoor in de Lange Brugstraat. Vandaag loop ik met Ton en Jeanne. Net na half gaan we op pad.

De route is bekend: Leurse haven, Zwartenbergse molen, de Berk, de Verloren hoek een een rust bij de Zanddreef.

Dan via het Liesbos naar de Moerdijkse Postbaan, Bouwluststraatje, Vuchtschootse weg en Vloeiweide naar de Lage Meren. De chocomel is lekker en daarna weer verder.

Vloeiweide, Rith, Hazardweg, Liesbos en Zanddreef. Dan is het nog 3km naar de finish. Lekker gelopen, gezellig gekletst en 30km. Wat wil je nog meer?

Net als gisteren werden mijn voeten warm. En na 22km zaten mijn zooltjes helemaal niet meer. Gelukkig woensdag naar de podotherapeut. Achteraf geen beschadigingen gelukkig.

P1030623-squashedP1030624-squashed

190412-Etten-Leur

12-4 Etten-Leur 30km

Vandaag een thuiswedstrijd. Om 8.15u bij Jan en dan te voet naar de Pastoor in de Lange Brugstraat. Jan Brosens is er al. Samen met Liza gaan we op pad.

De route is bekend: Leurse haven, Zwartenbergse molen, de Berk, de Verloren hoek een een rust bij de Zanddreef.

Dan via het Liesbos naar de Moerdijkse Postbaan, Bouwluststraatje, Vuchtschootse weg en Vloeiweide naar de Lage Meren. De soep is lekker en daarna weer verder.

Vloeiweide, Rith, Hazardweg, Liesbos en Zanddreef. Dan is het nog 3km naar de finish. Lekker gelopen, gezellig gekletst en 30km. Wat wil je nog meer.

P1030621-squashedP1030622-squashed

190410-Meerseldreef SJS

10-4 Meerseldreef SJS 30km

Vandaag eerst naar Horendonk. Dan naar Meerseldreef met Jan en Martha. Daar wachten Johan en Kees en Toon. Het is 8 uur als we op pad gaan naar Horendonk. Ter voorbereiding op een pelgrimstocht op 22-6.

Bij het klooster naar links en langs station Meersel richting de E19. Dan de grote weg over en dan naar links. Via het buitengebied van Rijsbergen lopen we naar camping Laarsche heide. Ik heb dan de koffie al gereserveerd.

Na een koffiestop weer verder. Eerst richting Stuivezand en langs de beek naar Klein-Zundert. Om de kern van Klein-Zundert heen naar caf
é in den Anker. Ook daar weer een stop.

Via de Moerse baan richting Horendonk. We lopen niet rechtdoor, maar gaan via een mooiere route richting Buntweg. Dan weer het bos in. Via de Mathildeweg gaan we naar de Ellewaard en lopen dan naar Horendonk. Om 14.45u zit het erop. Eerst nog een foto van de groep en dan terug naar Meerseldreef en dan naar huis.

Thuis de routebeschrijving uitwerken. Dat zal nog een hele klus zijn. Ik kijk terug op een gezellige en productieve wandeldag.

IMG_0427-squashedIMG_0428-squashed

190407-Horendonk

7-4 Horendonk 18km

Vandaag naar Horendonk. I.v.m. mijn hiel loop ik vandaag 18 i.p.v.25. Ik haal Liza om kwart voor 9 op, rijd naar Horendonk en parkeer de auto. Het is al best druk en na inschrijven is het even wachten op Harry en Heidi. Na hun aankomst en inschrijven gaan we kwart voor 10 op pad.

Bij de kerk links, na 100 meter rechts en langs het voetbalveld. Dan lopen we in het buitengebied. Een heel lang stuk over een zanderig pad, een stuk bos en na het monument van Klaveren vrouwke naar de eerste rust. Het is al lekker warm en we gaan buiten zitten. Wat eten en drinken en weer verder.

Daarna gaan we het bos is richting Boslust. Als we bijna bij Boslust zijn, gaan we naar links en via een stuk bos en heide gaan we weer via Klaveren Vrouwke naar de rust. Harry en ik drinken een Belgisch biertje. Ook Jan en Annie komen aanlopen. Na wat bijkletsen weer op pad voor het laatste stuk. Dit keer lopen we met een grote boog naar de kerk toe.

Tegen 2 uur zijn we er. Ik neem afscheid van Harry en Heidi en zet Liza thuis af. Het was gezellig en ik ben mooi op tijd thuis voor mijn bezoek.

P1030620-squashed