240529-Etten-Leur

29-5-2024 Etten-Leur 25km

Net na half 9 stap ik bij Liza in de auto. Vandaag naar de Menmoerhoeve om een woensdagwandeling van de SintJanStappers mee te doen. De weersverwachting was matig. Toch zijn er iets meer dan 30 deelnemers. We gaan onder leiding van Bert op pad en gaan de rode dreef in. Piet en Wim zijn er ook.

Als we bij de Lokker aankomen, gaan we de Pannenhoef in. De bosbodem is doorweekt en regelmatig gaan de schoenen diep in de modder. We lopen een heel stuk van dit natuurgebied. Na een ruim 1,5 uur zijn we weer terug bij de Menmoerhoeve. Het koffie drinken gaat heel rustig.

Na een klein half uur weer op pad. We lopen door de Pannenhoef en de zwarte schuur het bos weer uit. Via de Smokstraat komen we ten westen van Rijsbergen en stappen naar het Koutershof. Met Fine en Lea en Patrick een gezellig gesprek. Na 40 minuten weer op pad.

Eerst Rijsbergen via de Waterman en de Boomkensevaart uit. Langs de Turfvaart en het Schuitvaartjaagpad gaan we door het bos weer naar de Menmoerhoeve. Regelmatig moeten we om diepe plassen heen. Een van de stappers heeft een reparatie nodig van zijn zool, want die er half afgekomen. EHBO is ook nuttig voor schoenen.

Aan het eind nemen we afscheid en rijdt Liza weer naar huis.

IMG_1366IMG_1365IMG_1367