240601-Zundert

1-6-2024 Zundert - Van Goghloop 30km

Net na half 7 ben ik bij de start. Jan zie ik nog niet. Als ik de Molenstraat ingelopen ben en terugkeer bij de start is Jan er wel. Eerst inschrijven en dan op pad.
 
Al snel lopen we in het buitengebied van Zundert. Over graspaden en soms blubberpaden. Langs de Aa of Weerijs en over landwegen. Na een 7km zijn we bij de eerste rust in een kas. Een koffie en wat eten en dan weer verder.
 
Onderweg stappen we een tijd met Elly en Mia. Gezellige gesprekken en opschieten. We gaan via een trekvlotje de Aa of Weerijs over. Leuk toch.
 
We stappen richting Rijsbergen. Via de Tiggeltseberg gaan we naar de Waterman. In een corsotent is de 2
de horecarust. Je moet 2x lezen om te zien, waarom het verwarrend is. Na de rust naar het centrum van Rijsbergen. Dan naar de brug over de Aa. Via het Frans Baantje en de oude Trambaan gaan we via Hazeldonk.
 
Via de Paandijksestraat gaan we naar Oekel. Bij een kapel zitten 3 vrouwen: Elly en Mia en OLV. Een stop en wat drinken en weer verder. De horecarust bij de Laarse heide kunnen we niet vinden. Jan en Ingrid echter wel. Leuk en gezellig. Jan en Ingrid gaan wat eten en Jan en ik stappen verder.
 
Een tijdje later zijn we bij de finish. We worden verwend met soep en aardbeien. Het voelt prima. Zeker als er ook nog wat leuke gesprekken volgen. Dan naar de auto, de asperges voor de bouillon overtassen in de auto van Jan en naar huis.
 
Ondanks mijn slechte nachtrust, liep het redelijk. Het vissen van Jan gaat niet door. Morgen naar Halle-Zoersel.
IMG_1368IMG_1369IMG_1370