240623-Minderhout

23-6-2024 Minderhout aardbeientocht 24km

Vanmorgen was ik al om 7 uur in de Koestraat in Minderhout. Jan moest naar Bornem voor de kick-off van de Dodentocht. Daarom vroeg starten en maar 18km. Na inschrijven en tassen klaarmaken op pad. Het weer is prima en de omgeving kennen we ook wel.

Eerst naar de Laarmolen. Die is al lang onderhevig aan restauratie. Toch krijg je een goed beeld van de molen. Langs de penitentiaire inrichting en het Poeleinde gaan we naar de rust bij de voetbal in Wortel. Daar komen we ook Chris tegen en met drie gaan we verder.

Deel 2 loopt langs het huis van Jan naar de kolonie. Sommige stukken zijn nog wel nat, maar het meeste is droog. De kolonie is een mooi gebied om door te stappen. We komen weer terug bij de voetbal.

Gezellige gesprekken met meerdere bekenden. Dan weer terug naar de start. Jan Brosens vertrekt en Chris en ik besluiten om nog een lusje te stappen van 6km. Gezellig bijkletsen en genieten van de zon.

Ik sluit de wandeling af met een Kriek en ga weer naar huis.

IMG_1401IMG_1402

240615-Rijsbergen

15-6-2024       Rijsbergen       40km
 
Net na 5 uur parkeer ik mijn auto bij de kerk. Ik stap binnen in de Koutershof. Na inschrijven gaan Jan en ik op pad voor onze 40km.
 
Lus 1 gaat richting Tiggeltseberg. Via de Rijsbergseweg en de Pater Taksweg. De eerste stop is op de Hellegatweg. Wat drinken en eten en weer verder. Eerst via de Vuchtschootseweg naar de Beukendreef. Via de Sintelweg en de Montenslaan. Daar passeren we een vrouw uit Den Bosch en even later Peggy. Eerst naar de rust bij de Overase baan. Wat drinken en eten en samen met onze 2 mede-wandelaars naar de finish.
 
Dan weer op pad richting Zundert. We hebben wind op kop. Windkracht 5 remt best. In de buurt van het aardbeienterras is de rust. Snel weer verder, Via de Pannenhoef en de Wildert naar de Klappenberg. Ik begin best moe te worden. Nog 7km naar de finish.
 
Via het Engels straatje en het Schuitvaartjaagpad naar het pad tussen de Turfvaart en bijloop naar de Ettenseweg. Net na 2 uur zijn we weer bij de Koutershof. Eerst op de foto, dan stempelen en daarna wat drinken met een groep van de eigen club. Als ik binnenkom, zie ik Piet en Liza vertrekken.
 
Naar huis en tot rust komen.

IMG_1389IMG_1392

240614-SJS-Wildert

14-6-2024       4daagse SJS Wildert               12km
 
Om 7.25u ben ik al in Wildert. Even na inschrijven en stempelen gaan Piet en ik op pad. Na een deel achterpaadjes gaan we het bosgebied in van de Wildertse duintjes. Paadje in en uit, af en toe een blubberpad, wat omhoog en omlaag. Na een ruim een uur komen we bij Rommeshoef. Een koffie en cracker en dan weer terug.
 
In het bosgebied is het goed opletten op pijlen en lintjes. Als ik het bos uitkom, komt er weer een stuk door de straten van Wildert. De Middellaan is best lang. Ik weet, dat aan het eind mijn auto staat. Ik loop nog even naar binnen, bedank de organisatie en ga naar huis.
 
Vandaag een gouden bruiloft en daarom maar 12km. Het is goed zo.

240611-SJS-Horendonk

11-6-2024       4daagse SJS-Horendonk        18km
 
Vandaag weer met Jeanne op pad. Dit keer naar Horendonk. Net voor half 8 bij de start. Piet is er ook en ook Jan Ockens. Na inschrijven op pad. We gaan naar de bossen richting Lange schouw. De eerste stop is bij de visvijver. Na een koffie het bos in. Het is een aantal keer best zoeken. Frans en Gaston zijn ook bij het zoeken betrokken.
 
Na een 12km zijn we weer bij de start. Even een stop met veel korte gesprekken. Jeanne en ik gaan met Frans en Gaston verder. Gaston kent ook Jan Brosens van Eurodax. De route gaat nu richting Essen. Onderweg pakken we nog een verse regenbui mee. Die verpesten niet de gesprekken en het humeur.
 
Bij de finish nog even bijkletsen en weer naar huis. Het was leuk.

IMG_1385

240608-Rondje Rsd

8-6-2024         Roosendaal     40km
 
Vanmorgen haal ik Wim om 6.45u op. Dan naar Thor. Om 7.30u gaan we op pad voor 40km. Eerst door het hek en langs de Molenbeek naar de Weihoek en door de wijk richting Wouw.
 
We lopen met een vader en dochter. Zij loopt voor de eerste keer 40km. Wim ook. Dan naar Wouw. Bij molen de Arend is rust 1. Een koffie en wat eten. Terug richting A58, erover en langs de bloemenstand naar rechts. Eerst een stuk langs de A58 en dan naar het centrum van Wouwse Plantage. Wat eten en drinken.
 
Dan weer verder richting Huijbergen door het bos. Na een heel stuk westwaarts gaan we richting Nispen. In een vaste cadans over asfalt. Het loopt lekker. Langs Ottermeer lopen we Nispen binnen in. Wim en ik schuiven aan bij Tony en José. Na de stop gaan we samen verder. Nispen uit en langs de Molenbeek naar de rondweg. Dan nog richting Thor en afsluiten.
 
Het ging goed en het eindgevoel is positief.

IMG_1384