230819-Hoogerheide

19-08-23 Hoogerheide 23km

Jan en ik hebben afgesproken bij de start van de wandeling van de Wandelende krabben. Door omstandigheden is Jan later. Vanuit de start zijn lussen uitgezet van 6 tot bijna 9 km. Je loopt een lus en dan kom je weer bij de start terug.

Net na 8 uur op pad. We beginnen met lus 1. We gaan eerst een stukje Hoogerheide door. Daarna aan de zijkant van de wal. De route klimt en daalt over smalle paadjes door het bos. Echt opschieten doet het niet. Als we van de wal komen. lopen we door Calfven en dan naar de start terug.

Na lus 1 komt lus 2. Deze gaat ook over de Brabantse wal. Niet aan de rand maar meer naar het midden. Grote vennen tussen stukjes bos en zandpaden. Het is een mooi gebied. Terug naar de start en dan lus 3. Die brengt ons naar de heide. De struikheide staat in bloei. Het paars ziet er schitterend uit. Daarbij nog een schaapskudde om het beeld compleet te maken.

Na lus 3 wordt het warm. Zo'n 29 graden. We drinken nog wat en komen veel bekenden tegen. Het is mooi geweest en we gaan naar huis.

DSC00343DSC00344