230129-Stabroek

29-1-2023 Stabroek 23km

Ik heb met Jan Brosens afgesproken in Stabroek. Elly voegt zich daarbij. Jan Ockens komt bij de start binnenstappen en zo ontstaat een wandelkwartet.

Mijn navigatie kan de start niet vinden en ik zoek zeker 10 minuten voor ik weet waar het is en ik de auto geparkeerd heb. Ik ben gelukkig niet de enige die er last van heeft. Na een koffie gaan we op pad. Eerst een ronde van 7km en dan een van 16.

Eerst naar het Ravenshof en dan verder de bossen in. Er zijn een aantal op de grond gegooid en dan is het zoeken. De rust is bij de start. Er zijn veel SintJanstappers aan het lopen. Dan beginnen aan deel 2. Ook nu weer langs het Ravenhof. Verder noordwest de bossen in. Bij het Puts meuleke steken we de Putseweg over naar de Joodse begraafplaats. De rust is bij de Bollaert. Bekend van eerdere wandelingen. Na wat eten en drinken terug naar de start.

Ik heb gezellig gewandeld en weer eens een tijd met Jan Ockens bijgepraat.

IMG_0349IMG_0350IMG_0351

230115-Roosendaal

15-1     Roosendaal      25km
 
Vandaag wilde in naar Roosendaal. Bij Audax in Huis ten Halve 25km stappen in droge omstandigheden. Ik was benieuwd. Tegen half 8 op weg en een ruim kwartier later ben ik er. Na inschrijven raak ik in gesprek met een stroboer. Samen gaan we op pad voor 25km.
 
We starten met lus C. Richting Wouw lopen we Roosendaal uit. Bij de Bergsebaan komen we bij Nispen. Niet naar de kerk, maar naar de molen. Via de Passenberg stappen we richting start. We besluiten door te gaan voor een lus van ruim van 5km. Via de Lindenburg doorkruisen we Langdonk. Dan onder de weg naar Nispen naar een deel van de Kroeven. De Kennedylaan steken we over en via de kinderboerderij gaan we naar de start. Een boterham eten en wat drinken tijdens de rust.
 
Om 11.20u starten we aan de laatste ruim 9km. Eerst richting Thor. Dan zuidwaarts richting manege en  Zonneland. Het waait erg hard. Ik moet moeite doen om op de been te blijven. Wat extra lussen en dan naar de Passenberg terug. Nog 3km naar de finish en dan zit het erop. Het is precies 13uur.
 
We drinken een Kwaremont en kletsen nog even met Johan en Chris. Met een tevreden gevoel stap ik in de auto en rijd huiswaarts. Op een klein buitje van 15 min na is het droog gebleven.
IMG_0312IMG_0313

230114-Westmalle

14-1-2023 Westmalle 18km

Het regent al als Liza in de auto stapt om naar Westmalle te rijden. Ondanks het weer wilden we niet thuisblijven. Net na half 8 in de startzaal. We zijn zeker niet de eerste, want de parking is al goed gevuld. Bij de start treffen we ook Jan Brosens. Na inschrijven en koffie gaan we op pad.
 
Het regent al stevig. Liza met poncho, Jan met paraplu en ik met een jack, dat waterdicht zou zijn. We lopen over erg drassige landwegen. Ik ben blij met mijn hoge schoenen. Aan de rand van de zandpaden staan ook diepe plassen. Bij de eerste stop ziet het blauw van de SintJanstappers, inclusief bestuur. Na een toiletbezoek gaan we verder. Over ruim 5km zijn we weer terug.
 
Een centraal punt is het kasteel van Jacco van Renesse en het park eromheen. Het is echt wel een foto waard. Mijn jack is niet echt waterdicht en ik doe ook een poncho aan. De omgeving blijft gelijk. Mooie bossen en veldwegen en diepe plassen. Regelmatig leuke gesprekken over de actualiteiten in Nederland en België.
 
Na ruim 16km weer een rust. Wat eten en drinken. Jan Brosens moet op tijd thuis zijn en die gaat met een korte route naar het eind. Ik begin het koud te krijgen, want ik heb niet veel droge draden meer aan mijn lijf. We volgen Jan naar de finish. Even afmelden en naar huis. Dit was één van die dagen, dat het de hele dag regende.
 
Met een voldaan gevoel stap ik mijn appartement in. Lekker gestapt, in een mooie wereld en veel bekenden.

IMG_0307IMG_0308IMG_0309IMG_0310IMG_0311

230107-Breda

7-1       Breda   oliebollentocht             25km
 
Om 8.15u rijden Liza en ik naar de Duivelsbruglaan in Breda. We lopen vandaag bij Wiego. Ton, Piet en Annie zijn er ook. Na inschrijven en een koffie gaan we op pad.
 
We lopen al na 5 minuten het Mastbos in en daar blijven we een hele tijd. Dan steken we de Galderseweg over en lopen langs de Klokkenberg, de Mark over en dan naar Jeugdland. De eerste 10 km zitten erop. Na een koffie gaan we richting Wolfslaer en Ulvenhoutse bos. Het landschap was bos, is bos en blijft bos.
 
Na ruim 17km weer Jeugdland. Dit keer lopen we door. Na bijna 20 km zijn we weer bij de start. Boekje stempelen en oliebollen eten. Ik loop met Liza nog een rondje van 5 km. Na dat rondje naar de auto en weer naar huis.

IMG_0292