230520-Geel

20-5    Geel    50km
 
In België is de zotte 50 van Geel een begrip. Een goed verzorgde omloop rond Geel en de deelgemeenten ervan. Vanwege het gelimiteerde aantal stappers hebben Jan Brosens en ik al in januari ingeschreven. Op zaterdag 20 mei is het dan zover.

DSC00203
 
Om 4 uur sta ik naast mijn bed, wel erg vroeg. Om 5.30u in Wortel en om 6.15u in Geel. We lopen naar de start en ik mag bijna gelijk weg. Jan komt een kwartiertje later. Ik ga pad naar Larum. Daar tref ik Jan weer. Na een boterham en koffie en een ei gaan we op pad naar Gemeente. Daar krijgen we soep en drinken.
 
De route is afwisselend van ondergrond. Deels verhard, maar ook bospaden en zandpaden.
 
 
DSC00204
In Winkelomheide zijn er rijsttaartjes. Jan houdt daar niet van. Ik ben blij, dat ik nog een paar boterhammen opgesmeerd heb. Nog een koffie en dan weer op pad. De rust halverwege is in Bel. Voor ieder 2 wraps en water. Een een klein beetje cola. Tot mijn verrassing tref ik Harrie, een vriend uit Puurs. Heidi is er niet bij.
 
DSC00205DSC00207
Ruim 8km verder – na 35km – een stop aan het kanaal. Banaan, cola, een suikerwafel en een streekbier. Het smaakt prima. Met een fijn gevoel naar Ten Aard op pad. Ruim 8km door het bos en over de Nete. Na de volgende stop op weg naar het eind. Ik denk een steentje in mijn schoen te hebben. Thuis blijkt het een grote blaar te zijn.
 
Even na half 6 zijn we weer bij de finish. Een gevoel van blijdschap, trots en vermoeidheid. Na een Duvel gaan we weer op Wortel aan. Even een cola en ons relaas vertellen aan Annie. En dan naar huis.
 
Ik voel me heerlijk na een douche. Als snel naar bed. Ik slaap super.
Geel50km

Made in RapidWeaver