231231-Wildert-SJS

31-12-2023 Wildert SJS 25km

Vandaag de laatste wandeling van 2023. Met Stan en Jan Kiewit naat Wildert om de Sylvestertocht te stappen. Net na half 9 zijn we bij de start op de parkeerplaats. Het is nat van boven en ook op de grond. Regen en wind maken de beleving compleet. Als we het bos inlopen, voelt het al beter. We steken een N-weg over en gaan richting Hoek.

Eerst een kom soep en wat brood. Heerlijk. Het regent niet meer. Met een grote groep stappen we een stuk richting Huijbergen. Net voor Huijbergen gaan we omhoog en omlaag en omhoog en omlaag. Even pittig aanzetten. Het gaat me goed af. Dan weer met een grote bocht terug naar Hoek. De schoenen zijn smerig.

Dit keer vind ik, dat ik een Westmalle verdiend heb. Die smaakt best. Tony en Jos
é gaan me helpen om Meerseldreef te organiseren. Het voelt prima. Na de 2de rust gaan we weer terug naar de start. Onderweg blijkt er belangstelling te zijn voor de tocht naar Meerseldreef. Ik hoop, dat die doorgaat.

Bij de finish wensen we elkaar een fijne jaarwisseling en een goede start van 2024.

Net na 4 uur zijn we weer thuis. De kleren in de was en ik in de douche, want het was toch wel nat.

IMG_0948

231230-Halle

30-12-2023     Halle oliebollentocht  26km  
 
Om 7.15u haal ik Jan Brosens op en rijden we naar Halle. Parkeren aan de kant van de weg en dan naar de kantine van de voetbal. Inschrijven en koffie en op pad. Het scannen met de nieuwe app gaat nog niet vlekkeloos.
 
Het is nog schemerig als we op pad gaan. Eerst worden we het bos ingestuurd. Het bos is nat. Veel water en proberen via zijpaadjes je schoenen niet over te scheppen. Het lukt amper. In de buurt van het Boshuisje van Conciense is een een stop met glühwein. Even bijkletsen met Steven en Diana en weer verder.
 
We lopen een stuk op met Rita tot ze weer bij haar groep is. Ze loopt super. Al snel zijn we de eerste keer bij de grote rust.
 
Na een boterham en een koffie weer op pad. Dit keer is het bos droog. Veel bospaden en soms een stukje woonwijk. De uitpijling is super. Rust 2 op hetzelfde plek. Er zijn veel SintJansStappers. Je voelt je thuis. Na de rust weer verder.
 
Eerst een heel stuk door het bos en dan langs een tankgracht en kasteel Halle weer naar de rust. Even binnen kijken en de laatste 500 meter naar de start. Stempelen en een oliebol. Ik neem nog enkele beignets; o.a. met speculoos. Die is lekker.
 
Bij aankomst in Wortel heeft Annie wafels. Na een paar wafels snel afscheid om op tijd bij de visboer op de kerkwerf te zijn. Het lukt en mijn dag is geslaagd.

IMG_0945IMG_0943IMG_0946IMG_0947

231229-Merksplas kerststal 2

29-12-2023 Merksplas kerststal 2 20km

Vandaag loop ik de kerststallentocht nog een keer. Niet met Jan Brosens alleen, maar met bijna de hele club. Na parkeren bij de kerk gaan we snel van start. We weten de weg en snel lopen we buiten Merksplas richting Bosklappershut. Even een koffie en dan verder naar Zondereigen. In de kerststal is het nog rustig. Ik denk, dat we aan de vroege kant zijn.

Na de bezichtiging gaan we weer naar de Bosklappershut. Een boterham eten en wat drinken. Een kerstbier smaakt wel, maar niet zo super. Ook weer geleerd. Na de rust gaan we weer richting Merksplas. Het pad is nat en het regent wat. Als we aankomen in Merksplas, gaan we snel naar Etten-Leur. Mooi op tijd terug.

IMG_0941IMG_0942

231215-Merksplas kerststal

15-12-2023     Merksplas       20km
 
Vandaag nog een keer wandelen, voordat het even niet uitkomt. Kerstmis en jarig zijn vragen veel tijd. Om kwart voor 8 ben ik bij Jan Brosens en samen rijden we naar de kerk van Merksplas. De start van de wandeling is bij de kerststal. Het is droog en een graad of 6. Het kon veel slechter. Vandaag is ook de eerste dag, dat je de kerststallenroute kunt lopen.
 
Na een paar pijlen staan we in het buitengebied. Het is nog leeg. Door bos en over landwegen komen we na bijna 5 km bij de Bosklappershut. Hier is koffie en die smaakt goed. Tijdens de koffie raakt Jan in. Gesprek met een bevriend echtpaar. Met vier gaan we verder. Tot we naar rechts moeten en langs het Merkske richting Zondereigen lopen.
 
Zondereigen is een beetje stil. De kerststal is nog dicht en de enige horeca in deze wereldstad is nog niet open. Bij de wereldwinkel is wel koffie, maar niet om te drinken. We lopen lopen weer terug naar de bosklappershut. Ik eet mijn brood en drink wat. Dan nog 5km naar de start. We passeren Carons’ hofke. Een mooi plek.
 
De kerststal bij de start is nu wel bemand. Dan instappen en via Wortel naar Etten-Leur om de hapje voor mijn verjaardag op te halen.

IMG_0922IMG_0923IMG_0924

231209-Merksplas

10-12-2023     Merksplas       22km
 
Om half 8 haal ik Jan in Wortel op en rijden we naar Merksplas. Even een parkeerplaats zoeken en dan inschrijven. Het is nog rustig. Na een koffie gaan we op pad. Het is 9 graden en droog. Wat een verschil met gisteren.
 
Al snel lopen we Merksplas uit en het bos in. Lus 1 is 8,5km. Na ruim 1 ½ uur zijn we bij de rust. We slaan die over en beginnen fris aan lus 2. Door bospaden, langs vennen, zandige landwegen. Ons pad blijft in de buurt van het Merkske. Regelmatig opletten op diepere plassen. We nemen onze rust na ruim 15km.                                                                                                                        
Eten en bijpraten met Jan Mertens en zijn vrouw.  Gezellig. Langs een stukje kerststallenroute terug naar de finish. Eerst op zoek naar benzine. Via Rijkevorsel en Hoogstraten terug naar Wortel. Annie heeft soep warm en een stuk quiche. Heerlijk.
 
En dan met een lekker gevoel naar huis.

IMG_0915IMG_0916IMG_0917