230606-Essen-Hoek

6-6      Essen-Hoek     18km
 
Om half 8 haal ik Jeanne op om naar Essen-Hoek te rijden. Vandaag begint de wandel4daagse van de SintJanstappers. Om 8 uur zijn we er. Na inschrijven gaan we op pad.
 
We lopen Hoek uit richting Wouwse Plantage. Eerst over landwegen en een stuk langs de Zoom. Na 6km zijn we bij de rust. Na een koffie gaan we langs een andere route weer terug naar Hoek. Na 12km gaan we op pad voor de 6km. We lopen eerst richting Essen. Dan steken we de Moerkantsebaan over en lopen met een grote boog weer naar de start.
 
Na een gesprek, een krentenbol en een biertje gaan. We weer naar huis. Het was prima wandelweer.
DSC00214

230603-Zundert

3-6      Zundert           15km
 
In Zundert is vandaag de VanGogh-loop. Een eerbetoon aan een groot inwoner. Behalve Van Gogh is vandaag ook info over een wandelvriend belangrijk. Ik haal Jan Aarts en Jeanne op en rijdt naar Zundert. Parkeren achter de Rabobanken dan de Molenstraat in. Na een 500m zijn we bij de start.
 
Jan Brosens is er ook zo. Inschrijven en op pad. We lopen richting de Aa of Weerijs en dan richting Wernhout. Eerst over graspaden en soms een stukje verhard. Als we in Wernhout komen, drinken we koffie. Kort daarna lopen we over een grote plantenkwekerij. Koffie en een koek. Ik kijk mijn ogen uit. Zoveel verschillende planten.
 
Als we de kwekerij verlaten, lopen we naar de Ostaayensebaan. Ik zie het huis van Jos links van me liggen. We lopen naar de voetbal in Wernhout. Door het dorp naar de Achtmaalseweg. Dan naar de finish toe.
 
Bij de finish is er soep. En ook een bekertje aardbeien. Mijn vragen over Johan zijn beantwoord. Na de soep en een boterham gaan we naar de auto. Ik zet iedereen af en ga naar huis. Mijn hiel ziet er prima uit. Een geslaagde wandeling.

DSC00211DSC00212DSC00213

230527-Ossendrecht

27-5    Ossendrecht   30km
 
Na een week van blessureleed door een blaar op de hiel ga ik vandaag wandelen in Ossendrecht met Jan Brosens. Ik ben net voor 7.15u bij de start en zie Jan niet. Hij had mijn laatste mail niet gekregen en was al vertrokken voor lus A.
 
Ik vertrek ook voor lus A. Kort na vertrek ontmoet ik Jeanine. We raken in gesprek en lopen samen verder. Soms is het even zoeken door het karige aantal pijlen. Tony en José komen bij ons lopen. Samen naar de start terug.
 
Daar tref ik Jan Brosens. Samen op pad voor lus B. Veel vennen en heide. Een mooi stuk richting Kalmthoutse heide. Ruim 7km verder zijn we weer bij de start. Vertrek voor lus C. Ook hier weer veel bos en vennen en heide. We treffen Tineke en haar wandelmaatje. Samen lopen we onze ronde naar de start.
 
Een Groffenkoek met vulling vult goed. Op pad voor lus D. Door het bos naar het Calfven en dan de polder in. Na de polder weer terug naar de start.
 
Ik besluit om er mee op te houden, want mijn hiel is pijnlijk. Bij de start is geen EHBO-er aanwezig. Slecht hoor. Thuis blijkt, dat ik een goede beslissing genomen heb. De huid eraf en wat bloed. Even pas op de plaats om te herstellen..
 
 
DSC00210

230520-Geel

20-5    Geel    50km
 
In België is de zotte 50 van Geel een begrip. Een goed verzorgde omloop rond Geel en de deelgemeenten ervan. Vanwege het gelimiteerde aantal stappers hebben Jan Brosens en ik al in januari ingeschreven. Op zaterdag 20 mei is het dan zover.

DSC00203
 
Om 4 uur sta ik naast mijn bed, wel erg vroeg. Om 5.30u in Wortel en om 6.15u in Geel. We lopen naar de start en ik mag bijna gelijk weg. Jan komt een kwartiertje later. Ik ga pad naar Larum. Daar tref ik Jan weer. Na een boterham en koffie en een ei gaan we op pad naar Gemeente. Daar krijgen we soep en drinken.
 
De route is afwisselend van ondergrond. Deels verhard, maar ook bospaden en zandpaden.
 
 
DSC00204
In Winkelomheide zijn er rijsttaartjes. Jan houdt daar niet van. Ik ben blij, dat ik nog een paar boterhammen opgesmeerd heb. Nog een koffie en dan weer op pad. De rust halverwege is in Bel. Voor ieder 2 wraps en water. Een een klein beetje cola. Tot mijn verrassing tref ik Harrie, een vriend uit Puurs. Heidi is er niet bij.
 
DSC00205DSC00207
Ruim 8km verder – na 35km – een stop aan het kanaal. Banaan, cola, een suikerwafel en een streekbier. Het smaakt prima. Met een fijn gevoel naar Ten Aard op pad. Ruim 8km door het bos en over de Nete. Na de volgende stop op weg naar het eind. Ik denk een steentje in mijn schoen te hebben. Thuis blijkt het een grote blaar te zijn.
 
Even na half 6 zijn we weer bij de finish. Een gevoel van blijdschap, trots en vermoeidheid. Na een Duvel gaan we weer op Wortel aan. Even een cola en ons relaas vertellen aan Annie. En dan naar huis.
 
Ik voel me heerlijk na een douche. Als snel naar bed. Ik slaap super.
Geel50km

230514-Rijkevorsel St.Jozef

14-5    Rijkevorsel St.Jozef     20km
 
Net na 8 uur gaan Jan en ik op pad voor een wandeling in St.Jozef, een deelgemeente van Rijkevorsel. Door een irritante blessure heb ik niet veel gestapt afgelopen week. Vandaag een wandeling van 20 km om te trainen voor komende zaterdag voor de zotte 50vanGeel.
 
We lopen naar het kanaal Schoten-Dessel en dan naar links. Na een stukje kanaal gaan we naar links. We lopen de natuur in. Mooie uitzichten en richting natuurgebieden. Na 8km staan we binnen een honderd meter van de start. We lopen door naar het westen.
 
Na een oversteek van het kanaal een stop bij een bankje in de zon.. Brood en sap smaken prima. Nog 8km naar de finish. Eerst een stuk naar de Kievitsheide en dan naar de Eksterheide. Na bijna 8km gaan we langs het kanaal naar de finish. Net na 12 uur lopen we binnen.
 
Een dik compliment voor de organisatie. De tocht is afwisselend, goed uitgepijld en een mooie wereld.
 
DSC00183DSC00184DSC00185DSC00186DSC00187

Made in RapidWeaver