231129-Horendonk

29-11-2023     Horendonk      25km
 
Om kwart voor 9 kom ik aan bij de kerk van Horendonk. Er zijn al zeker 25 SintJansstappers die staan te trappelen om op pad te gaan. Vandaag lopen we 25km o.l.v. Kees. De route zit in zijn hoofd als ik ernaar vraag. Ik probeer er een foto van te maken. Gelukt? Oordeel zelf maar.
 
Kees houdt de groep constant en onopvallend in de gaten. Hij stuurt en corrigeert als het niet gaat zoals gewenst. Dat doet hij vandaag voor de laatste keer bij een woensdagwandeling. Normaal gesproken doet hij dat samen met Gerard Die is vandaag jammer genoeg afwezig.
 
Ons eerste doel is café de toekomst in Achtmaal. Al snel lopen we Horendonk uit. Mooie veldwegen. De route is aangepast, omdat de bossen ontzettend nat zijn. Niet alle paden waren begaanbaar. Via Klein Horendonk lopen we naar Achtmaal. De koffie smaakt er prima.
 
Via de Buische heide gaan we richting Schijf. Dit keer wel door het bos en over de heide. Vaak wordt het een lange stoet, omdat we over de wegrand moeten proberen de plassen te vermijden. Niemand maakt zich hier druk om. In een gestaag tempo gaat de groep goedgemutst verder. Na een km of 8 zijn we in Schijf bij de Hoge Dries, een dorpscentrum. De soep/koffie/thee/Westmalle smaakt prima.
 
Na de rust weer terug naar Horendonk. Van Nederland naar België. Mooie landwegen, graspaden en een enkel fietspad voeren ons weer terug naar de start. Magda is er ook. De organisatoren bedanken voor 7 à 8 jaar organiseren van de woensdagwandelingen. En natuurlijk een groepsfoto op de trap van de kerk.
 
Bij de Arabier wordt er nagepraat, wat gedronken, bedankt en afscheid genomen.
 
Een nieuwsgierige lezer vraagt nog naar het weer. Dat was wisselend; regen, grijs en zon. Maar als je met een goed gevoel terugkijkt, is het weer altijd goed geweest.
 
Kees en Gerard, bedankt voor vele uren wandelplezier.
 
Jac de Bruin

IMG_0907IMG_0908IMG_0911

231126-Zevendonk

26-11-2023     Zevendonk      20km
 
Gisteren was ik de hele dag in de Nobelaer om een voorstelling te begeleiden. Daarom vandaag met Jan Brosens op stap naar Zevendonk, net onder Turnhout. In de voormiddag zou het weer goed zijn en daar hopen we op.
 
Als we om 8 uur in de zaal komen is het nog stil. We schrijven in, laten stempelen en drinken koffie. Daarna op pad. We doen eerst de lus van 9,5km. Er is veel verhard en dat is maar goed ook. De bossen hebben zich volgezogen met water. We lopen een heel stuk over de heide. Een schitterend gebied. Dan weer terug naar de start voor een cola.
 
Na lus 1 komt lus 2. Al snel lopen we Zevendonk uit en gaan in het buitengebied lopen. Een stille en mooie wereld. Na een kleine 2 uur zitten onze 10,5km erop. Even bedanken en dan weer op Wortel aan. Annie heeft soep gemaakt en die smaakt.
 
Met een goed gevoel ga ik weer naar huis. Het lief lekker.

IMG_0902

231123-Wortel

23-11 Wortel 8km

Na een bezoek aan de mondhygiëniste snel naar Wortel. Eerst een kom thee bij Jan en Annie. Dan naar de start. Jan heeft lus 1 en 2 al gedaan. Nu lus 3 van 8km. Ik moet op tijd weer terug zijn in Etten-Leur, want Joost van Bladel neemt afscheid.

Al snel lopen we Wortel uit richting kolonie. Het bos in, de paden op, de lanen in. Na een ruime 4km drinken we een koffie bij de Klapekster.

Na de koffie weer terug naar de start. Wat drinken wat met Annie en haar vriendin. Tony en José komen erbij zitten. Dan naar de auto en terug naar Etten-Leur. Ik ben net naar 4 uur bij Joost. Prima.


IMG_0898IMG_0899IMG_0900

231121-Mastbos

21-11 Mastbos 27km

Ik ben net voor 8 uur bij Wim in de Schoenmakershoek. Snel gaan we op pad. Eerst via de Deurnestraat naar Attelaken en langs de Moerdijksepostbaan naar de A58. Het is druk onderweg. We zoeken naar de rustiger alternatieven. Dan langs een uitgestorven camping Liesbos naar de Hilsebaan en Vuchtschoot. Het is mistig en alle drukte is verdwenen. Een speciale tegenstelling.

Langs de Achterste Rith naar de A16. Dan richting Mastbos. Onze eerste stop is om 11 uur bij Dennenlucht. De koffie smaakt prima. Het miezert een beetje als we verder gaan. We volgen de Overase baan en steken de A16 weer over. Via het Slikstraatje lopen we naar de brug bij Kaarschot. Via de Watermanse weg en de Ettense baan naar de Naaldstraat. Op de bank van Piet en Lenie even een pauze.

We lopen de Hoge Vaartkant op en volgen de Brandse vaart en Vossenbergse vaart. Je komt dan vanzelf op het Van Bergenplein terecht. Langs het Turfschip weer naar Wim. Een glaasje cola en dan weer naar huis.

Lekker gelopen.

IMG_0897De AA- of Weerijs stond vol

231119-Gooreind

19-11  Gooreind        21km
 
Om kwart voor 7 word ik wakker en niet op de geplande tijd van 6 uur. In racetempo kleed ik me aan, eet wat en pak mijn tas in. Ik ben 20 minuten te laat in de startzaal. Ik voel me stom.
 
Na inschrijven gaan Jan en ik op pad voor 22km. Al snel verlaten we Gooreind en gaan het bos in. De eerste rust is bij de vliegclub van Brasschaat. Een kort gesprek met Jan en Ton en Liza. Tony en José komen bij ons aan tal zitten. Kort nadien gaan we weer verder.
 
Langs de startbanen en dan het bos in. Dan moeten we een brede sloot oversteken via betonnen buizen en balken. Ik heb er schrik van en draai om. De anderen gaan verder.
 
Ik ga terug naar de vliegclub, bel de parcoursmaker en besluit dan de 17km te stappen. Ook die komt bij de hondenclub. Daar zal ik dan de groep weer tegenkomen. Dat klopt. Na wat drinken weer samen verder. Een deel van het stuk naar de finish lopen we in de stromende regen.
 
Bij de finish nog wat drinken en bijkletsen en dan naar huis.

IMG_0895IMG_0896