21-10-30 Bleskensgraaf

30-10 Bleskensgraaf 25km

Net voor half 8 ben ik bij Jan en snel daarna haalt Annie ons op. Vandaag ga ik mee naar Bleskensgraaf. Ik heb op de kaart op moeten zoeken waar het ligt. Tegen half 9 zijn we er. Inschrijven en klaarmaken en op pad.

Eerst naar de Dorpsstraat en dan links. Ruim 4 km langs de weg. Rechts van de weg water en soms molens. Dan door een klaphek naar links en na een ruim stuk graspad komen we bij de eerste rust. Een bak koffie en dan verder de regen in. Geen stortregen, maar iets tussen mot- en gewoon in. Je wordt er wel nat van.
P1010886

Na een aantal bospaden gaan we op een asfaltweg lopen. Het wordt langer drukker op straat. In de stromende regen vervolgen we onze route. 10 km verder komen we weer bij de eerste rust. De snert smaakt goed, want ik begin het toch koud te krijgen.

P1010887P1010888
Na een stukje over een fietspad langs een N-weg. Na een brug rechtsaf naar Bleskensgraaf. Rechts het water en links vaak mooie huizen en een molen. In Bleskensgraaf mag de 25km nog een extra stuk. Eerst een steile houten brug en dan een graspad. Wind tegen en van die zuigende klei. Het graspad duurt een tijd. Dan naar rechts, dat is een asfaltweg, over een fietspad terug naar het centrum en dan binnenlopen.

P1010890

Ik heb het kil en ben blij in de warme auto in te stappen. Naar Etten-Leur, een kop koffie bij Jan en dan naar huis. Het was een wandeling in een andere wereld. Leuk voor de verandering.