21-09-26 Brasschaat parkentocht

21-09-26 Braschaat 28km parkentocht

Om 7 uur in de auto, via Wortel om Jan op te halen en dan naar d’ouwe kerk in Brasschaat. Tony en Jose zijn er al. Even naar toilet en dan op pad. Al snel lopen we in het park van het kasteel van Brasschaat. Een foto van dit gebouw. Brede bospaden glijden onder ons door. Bij de eerste stop drinken we koffie. Jan Ockens is er ook. En ook een vriendin van Jos
é.

P1010801
Met 6 gaan we verder. Het is gezellig tijdens het stappen. Veel gesprekken en verhalen. Na 13km weer een rust. Wat eten en drinken en weer verder. Op 20km is er een rust vlakbij een groot zwembad. Er staat een lange rij mensen te wachten.

P1010803
P1010804

Dan de laatste 8km. In het begin woonwijken en op het eind nog wat bos. We drinken tot slot nog iets samen, wensen Tony en José een mooie camino en gaan naar huis.

Een gezellige wandeling.

21-09-25 Breda Markdaltocht

Breda 15km Wiego Markdaltocht
Om 8.45u sta ik in Mariendal in het Ginniken in Breda. Het is niet druk. Ik kom Kees de Bruin tegen; een neef die ik niet zo vaak zie. Even bijkletsen, inschrijven. Jan en Jeanne hun inschrijfformulieren geven en dan op pad.

Via het Laurenspark richting Ulvenhout. De eerste km’s loop ik met Jan en Jeanne die 25km lopen. In het Ulvenhoutse bos splitsen onze wegen. Ik ga verder het bos in richting Chaam. De omgeving is bekend. Ik loop alleen. Het is goed opletten, want er hangen meerdere routes door elkaar in het bos.

De eerste rust sla ik over. Vanaf halte Geerbroekseweg loop ik een aantal km’s richting Bavel en Ulvenhout. De ondergrond is vaak asfalt. Via de buitenrand van Ulvenhout ga ik richting Jeugdland. Nog 5km tot de finish en dan zit het er op. Het laatste stuk liep door het Markdal. Een open landschap met een traag stromende rivier. Net voor 12 uur ben ik weer terug en kan ik naar Etten-Leur om een Van Goghrondleiding te geven.

IMG_0703IMG_0703

21-09-22 SJS Rijsbergen

22-09-2021 Rijsbergen SJS 25km

Tegen 9 uur parkeer ik mijn auto bij Bon appetit in Rijsbergen. Na stempelen gaat een groep van 45 personen op pad. Deel 1 lijkt wel op het laatste stuk van de Kennedymars. Langs de AA, langs de wei, richting Heistraat en tussen Turfvaart en Bijloop naar het Boomken. Na koffie en een boterham weer op pad.

Deel 2 gaat via de Pater Taksweg naar de Vloeiweide. We lopen ook langs het monument en achter het golfterrein. Via de Achterste Rith komen we bij een zorgboerderij. Er is pompoensoep.

Het laatste deel gaat via Effen en de Krabbenbossen langs de rivier via het Kaarschot weer naar de start. Ik drink wat met Tony en Jose en ga naar huis. Het was een leuke wandeling.

P1010799

21-09-09 Malle Trappistentocht

19-09-2021 Trappistentocht in Malle 32km

Om 7 uur ben ik al bij Jan en we rijden door naar het atheneum in Malle. Net na half 8 zijn we ingeschreven en dan eerst koffie. Het is nog rustig in de zaal.

Na de koffie op pad. We besluiten een lus van 20km en een lus van 12km te stappen. Samen 32km. Het weer is prima.

Na vertrek lopen we al snel door het domein van Renesse. Park en kasteel zijn schitterend. De eerste rust is in Westmalle. We lopen door naar de 2de rust in Zoersel. Een boterham en koffie en weer verder.

Buiten het domein is er toch wel veel asfalt. Niet iedereen is er blij mee. Bij de rust na 20km treffen we meerdere SJS-ers. Even napraten over de Kennedymars en over komende woensdag.

Na lus 1 komt lus 2. na half 3 zijn we weer bij de auto en rijden we naar Wortel. Telefoonles en samen eten. Het kon veel beroerder.
P1010797P1010798

21-09-06 Essen-Hoek SJS

06-09-2021 Essen-Hoek 12km

Vandaag met Liza naar de eerste dag van de 4daagse. Ik voel met niet super, want ik ben verkouden. Toch stappen, omdat ik wat dingen wil regelen voor Meerseldreef in oktober.

Er hangt een opgetogen sfeer. Je ziet weer mensen die je al een tijd niet gezien hebt. Tegen half 9 op pad. Eerst richting Huijbergen. Na 6 km een koffie bij Vaders Hoefke.

Dan wat kronkelen in Huijbergen. We passeren een plek, wat we aan het begin van corona ook waren. Een leuke herinnering aan toen. Dan weer richting Hoek. Na 12km stoppen we. Ik kan beter iets rustiger aan doen.

Na een gesprek met Kees van Kalmthout gaan we weer huiswaarts.
IMG_0676


Op 13-9 lopen Liza en ik nogmaals 12km bij de SJS. Ik deel mee, dat de bedevaart naar Meerseldreef in oktober niet doorgaat. Het wordt te laat licht en het is te vroeg donker.

21-09-05 Markdalpad

5-9-2021 Markdalpad 30km

Jan Brosens heeft een wandelpad uitgezocht vanuit Wortel. Ik ben om half 8 in Wortel en snel gaan we op pad. We moeten lopen op beschrijving, want de markeringen zijn verdwenen.

We doorkruisen het stroomgebied van de Mark in België. Meer, Minderhout, Meerle, enz. We komen er doorheen. De highlights zijn ook niet nieuw meer. Ik heb ze al meerdere keren gezien.

Onze eerste rust hebben we bij de Mosten. Het is er best druk op het domein. Na de rust gaan we weer naar Wortel. Het laatste stuk was warm.

Gezellig gestapt.

IMG_0675

21-09-04-Rdam Wereldhaventocht

4-9-21 Rotterdam Wereldhaventocht 38km

Als voorbereiding op een Kennedymars willen we nog een keertje 40 lopen. Kijken hoe het gaat.

Daarom staan we om 6.15u op station Breda=Prinsenbeek. Net voor half 8 stappen we de startlocatie binnen. Er moet nog van alles in orde gemaakt worden.Net voor 8 uur gaan we op pad. Het is nog kil en we houden jack en fleece aan.

P1010738P1010739P1010741

We doorkruisen Rotterdam eerst van oost naar west. We passeren een aantal oude havens, de zeemanskerk, Dijkzigt, Kunsthal en museumpark, HRO en nog meer musea en parken.

Dan verlaten we het centrum en lopen langs het Excelsiorstadion naar het Kralingse bos. Tenslotte staan we onder de Van Brienenoordbrug. Van daar uit gaan we weer terug naar de stad.
P1010743P1010745

Het wordt steeds drukker op de route. Toch zijn de Wereldhavendagen duidelijk soberder dan vorige jaren. We gaan over de Willemsbrug en de Erasmusbrug, over een heleboel bruggen en langs de Delfshaven weer terug naar de start.

Het liep prima en ik kijk met vertrouwen uit naar mijn 80.