21-10-31 Oud-Turnhout

31-10 Oud-Turnhout 28km

We zijn overgestapt op wintertijd. Even wennen aan de nieuwe relatie tussen licht en tijd. Om 6.45u ga ik op pad naar Wortel, om 7.15u stap ik in de auto bij Jan Brosens en samen rijden we naar Oud-Turnhout. Even voor 8 uur stappen we de startlocatie binnen. Natuurlijk een aantal bekenden, waaronder Jan en Meriam. Links en rechts een babbeltje, naar het toilet en op pad.
P1010892P1010891
P1010893

We lopen in een heel groot bosgebied. De paden zijn drassig. Na 6 tot 9 km een rust. De omgeving is mooi. Heide en water en bospaden in herfstkleuren. Ergens in de tocht moeten we met een klein veer het kanaal van Schoten naar Dessel over.

P1010895
Op een heel lang stuk loop ik alleen met Meriam. Een heel goed gesprek over voor ons belangrijke onderwerpen. Bij de Liereman sluiten we weer bij Jan en Jan aan. Samen stappen we onze laatste km’s. Afscheid nemen, elkaar bedanken en dan naar Jan en Annie. Samen eten. Tanken. Door een stortbui naar huis en dan je blog schrijven.

21-10-30 Bleskensgraaf

30-10 Bleskensgraaf 25km

Net voor half 8 ben ik bij Jan en snel daarna haalt Annie ons op. Vandaag ga ik mee naar Bleskensgraaf. Ik heb op de kaart op moeten zoeken waar het ligt. Tegen half 9 zijn we er. Inschrijven en klaarmaken en op pad.

Eerst naar de Dorpsstraat en dan links. Ruim 4 km langs de weg. Rechts van de weg water en soms molens. Dan door een klaphek naar links en na een ruim stuk graspad komen we bij de eerste rust. Een bak koffie en dan verder de regen in. Geen stortregen, maar iets tussen mot- en gewoon in. Je wordt er wel nat van.
P1010886

Na een aantal bospaden gaan we op een asfaltweg lopen. Het wordt langer drukker op straat. In de stromende regen vervolgen we onze route. 10 km verder komen we weer bij de eerste rust. De snert smaakt goed, want ik begin het toch koud te krijgen.

P1010887P1010888
Na een stukje over een fietspad langs een N-weg. Na een brug rechtsaf naar Bleskensgraaf. Rechts het water en links vaak mooie huizen en een molen. In Bleskensgraaf mag de 25km nog een extra stuk. Eerst een steile houten brug en dan een graspad. Wind tegen en van die zuigende klei. Het graspad duurt een tijd. Dan naar rechts, dat is een asfaltweg, over een fietspad terug naar het centrum en dan binnenlopen.

P1010890

Ik heb het kil en ben blij in de warme auto in te stappen. Naar Etten-Leur, een kop koffie bij Jan en dan naar huis. Het was een wandeling in een andere wereld. Leuk voor de verandering.

21-10-24 Waalwijk

24-10-21 Waalwijk 30km

Ik was er op tijd uit. Na het klaarmaken naar Liza. Nee dus. Die heeft rugpijn en zegt af. Jammer. Ik besluit toch naar Waalwijk te gaan. Net na half 9 stap ik de startruimte binnen. Toon, een clubgenoot is er al. Als even later Tony en Jose binnenkomen is de wandelgroep gevormd. Eerst een koffie en om 9 uur worden we losgelaten.

Via de buitenwijken van Waalwijk richting Efteling. Ons wandelgebied is vandaag huis ter Heide. Na ruim 5km een koffie en dan achter Bosrijk door naar de vennen tussen Waalwijk en de Reeshof. De zon schijnt lekker en we stappen goed door. Na 12km een rust met cola en veel bekenden. Verder naar De Moer. Na veel km’s bos kom ik bij het monument van een vliegtuig uit WO2. Ik moet denken aan een natte wandeling met Liza. We liepen de hele dag in de stromende regen.

Vandaag niets van dat alles. Eerst naar de laatste rust met koffie en dan naar de finish. Het was een leuke wandeling in goed gezelschap.
P1010870P1010871

21-10-23 Weelde

23-10-21 Weelde 35km

Om 7 uur haal ik Liza op om in Weelde de Elvenwandeling te stappen. Het is mistig onderweg en om kwart voor 8 zijn we er. Inschrijven en dan op pad met Jan Aartsen, Jan Kiewit, Jan Brosens, Annie, Liza en ik. We willen de 31 doen, maar dat loopt anders.

Van de start naar rust 1 en dan naar rust 2. Na rust 2 nemen we de verkeerde afstand. Na een telefoontje horen we, dat we 4,5 km extra moeten doen. We stappen stevig verder.

De wandeling is erg mooi. Stukken over het Bels lijntje, langs mooie vennen en over natte hei. De zon is ook gaan schijnen. Kortom een mooie wandeling. Die extra lang werd door een afslag.

Op de terugweg tanken voor Waalwijk en dan Liza afzetten.

P1010866P1010868P1010869

21-10-10 Wildert SJS

10-10-2021 Wildert Rose Gronon 26km

Om 6.50u ben ik bij Jeanne. Het was mistig onderweg. Lastig en gevaarlijk. Dan Liza ophalen en via Schijf naar Wildert. Wandelen bij je thuisclub geeft een thuisgevoel. Na inschrijven enz. gaan we, Jan en Piet en Jan en Elly en Mia en Jeanne en Liza en ik, op pad. Eerst het dorp uit en dan richting het college. Dat is de centrale plaats voor alle lussen.

P1010831

Bij rust 1 trakteert Elly op koek, want ze wordt snel jarig. Er wordt uitbundig voor haar gezongen. Dan weer de mist in. Er wordt lekker gestapt en veel geklapt. De blubberpartijen van eerdere jaren blijven achterwege.

P1010833P1010834

Op een akker zijn ze aan het ploegen en eggen met paarden. Een mooi gezicht. Een km of 6 weer bij het college. Het wordt steeds drukker. Martijn, onze penningmeester, lacht steeds breder. Het is duidelijk zijn dag. Ook na lus 3 een korte rust. Ik heb het idee, dat ik sommige paden al 3x gestapt heb. Na de laatste rust weer naar de start. We sluiten de wandeling af met een drankje op het terras in de zon. Heerlijk toch.

Bij Jan office installeren en dan naar huis. Met een tevreden gevoel kijk ik terug.

21-10-09 Etten-Leur DLF

9-10-2021 Etten-Leur Najaarstocht 25km

Tegen 8 uur is er een groep stappers verzameld in de Linde, de start van de najaarstocht. Na inschrijven gaan we op pad. Het is droog en fris en mistig. Via de rotonde naar Couperuspark en dan via de Bellendreef richting Hilsebaan en Heigat. Het gebied voelt vertrouwd. Zeker ook als we mijn huis passeren.

Via de Vossenbergsevaart en de Zundertseweg naar de rust op ruim 10km. Koffie, eten en sanitair. Korte tijd later op pad voor deel 2. Via de Blikken naar het Schuitvaartjaagpad. Dan naar de Ettensebaan en op een pad tussen Turfvaart en Bijloop naar de Bak bij de Pannenhoef. Daar wordt gesplitst. Liza en ik lopen 25km. Ik ga feesten bij Rietje en Liza heeft de kleinkinderen en een verjaardag.

Via de Padvinder gaan we naar de Wildert en dan weer naar de rust. We hebben er 20km op zitten. Even pauze en dan via een rechte streep naar de start. Even bijpraten met Ad Stevens, samen wat drinken en dan naar huis. De feestplicht roept

P1010830

21-09-30-Wortel Spilzakkentocht

30-9 Wortel Spilzakkentocht 18km

Om half 8 haal ik Jan Brosens op en we rijden naar de Klapekster. Daar treffen we Chris en samen gaan we op stap. Er zijn 3 lussen van ongeveer 6km. Het weer is prima: droog en wat frisser. Eerste naar rechts.

IMG_0707

Na 6km zit lus 1 erop. Gezellig kletsen en stappen. Na 6km een koffie bij de Klapekster. Er zijn veel bekenden die we lang niet zagen. Na lus 1 komt lus 2. Gezellig lopen we onze 6km. Jan trakteert en we nemen cola. Daarna lus 3. De 6km gaan easy voorbij. Leuk en gezellig. Tot slot drinken we buiten nog wat. Twee vrouwen uit Haarlem gaan naar binnen voor koffie. Even later komen ze naar buiten. Ze hebben geen koffie gedronken. Ze zijn niet gewend aan jetons kopen voor drinken. Ze rijden door.

Om 12 uur zet ik Jan af voor zijn huis en rijd terug naar huis. Lekker gestapt op een gewone donderdag.

IMG_0709