23-5-2021 Oud-Turnhout

23-5-2021        Oud Turnhout  19km
 
Om half 8 bij Jan Brosens en tegen 8 uur in Oud-Turnhout. We schrijven in en gaan op pad. Deel 1 is 5,5km. Een kort gesprek bij de rust en dan weer verder. Na 12km komen we bij de 2de rust. Jan heeft koffie bij zich en die drink ik bij mijn broodjes. Na 19km weer terug bij de auto. En dan weer terug naar Wortel.

Bos, bos, bos. Geen speciale fotomomenten.
 
Even lekker uitlopen van gister en weer gewoon stappen in België. Het komt goed.

14 en 15-5 Nassauwandeling

14 en 15 mei Breda Nassautocht 40 en 30km

Omdat er binnenkort weer grotere tochten gaan komen, vinden Jeanne en ik, dat we weer eens een 40 moeten lopen. En ook 2 dagen achter elkaar lopen. De wandeltocht bij Wiego is daar ideaal voor.

Op 14-5 vertrekken Liza, Jeanne, Stan en ik voor 40km. Om 8 uur gaan we op stap. Gelijk het Mastbos in. Dan de Tripelenberg en dan een splitsing voor een extra lus. We nemen de verkeerde richting. Via Effen en Oudland en de Krabbenbossen en Overasebaan komen we bij Dennenlucht. Het is te vroeg voor koffie. Dan verder naar het splitsingspunt.

P1010235

Nu weer de papieren route i.p.v. de gpx. Eerst dwars door het bos naar de 7 heuveltjes. Het is voor 12 uur en daarom alleen koffie to go. Na een toiletbezoek weer verder. Richting Galder, dan de Mark over en langs de zuidrand van Ulvenhout naar Anneville. Even de A58 over en bij Geersbroek weer terug naar Ulvenhout. Dwars door het dorp, dan de Mark over en terug naar de start. Een drankje bij Moeke hebben we wel verdiend.

Dan nog een extra 10 km. Door het Mastbos naar Dennenlucht en weer terug. Het zit er op.

Op 15-5 gaan Jan en Annie ook mee. Ik doe mijn best vandaag alles wel goed te doen. Tot de splitsing hetzelfde traject. Vandaag wel de goede richting en weer terug naar het splitsingspunt. Tegen 12 uur zijn we bij de 7 heuveltjes. Deze keer wel koffie op het terras.

De rest van de route tot het eind is hetzelfde. Lopen met de groep is toch lastig. Het zij zo. De auto in en ieder weer naar huis

9-5 Wilrijk Lange Wappertocht

9-5-21 Wilrijk Lange Wappertocht 25km

Tegen 8 uur ben ik bij de start van de eerste min of meer voor-coronawandeling van dit jaar. Je ziet weer een aantal mede-wandelaars van lang geleden. Om 8 uur mogen we naar binnen om in te schrijven. Het voelt vertrouwd en vreemd. Na het inschrijven wacht ik op Tony en Jose, mijn wandelgenoten.


P1010211P1010213P1010214

Tegen half 9 gaan we op pad. We stappen eerst de 12km van lus B en daarna de 12km. Samen bijna 25km. We komen in Hoboken, langs het Schoonselhof en fort 7, een van de forten rondom Antwerpen. Ook wandelen we door een aantal parken van Wilrijk. De charme van deze wandeling ligt op het sociale vlak. Je ontmoet een heleboel mensen die je lang niet gezien hebt.

Een 5 uur later zit het er op. Ik neem afscheid van Tony en Jose en rijd weer naar huis. Een primeur voor dit prille wandeljaar.

6-5 Trappistinnenpad

6-5-2021 Trappistinnenpad 20km

Een wandeling is een mooie gelegenheid om met iemand bij te praten. Vandaag ga ik met Jan Brosens een knooppuntenwandeling stappen in de buurt van Brecht. De auto bij het kanaal geparkeerd en op zoek naar knooppunt 46.

Eerst richting klooster. Er is niemand te zien. Via landwegen en door bossen stappen we eerst richting Brecht. Daar gaan we het kanaal opzoeken. Het laatste stuk gaan we langs het kanaal terug naar de start. De accu van mijn telefoon is bijna leeg, want de beschrijving was niet altijd even duidelijk. Als we in de auto naar Wortel zitten, begint het te regenen.


IMG_0573