21-08-14 SJS Kalmthout

14-8-21 SJS Purperen heidewandeling 25km

Vandaag is er weer een wandeling van de Sint Jansstappers. 25 Kilometer met de groep huppelen in de wijde wereld. Ik vertrek op tijd, want ik heb geen idee van de startplaats. De weg naar Essen en Hoek ken ik wel. Ik draai de verbindingsstraat in en ontdek, dat die heel lang is. Als ik net begin te twijfelen, kom ik aan bij een parkeerplaats die gevuld is met clubleden. Eerst een stempel in je boekje.

Het voelt goed om een aantal mensen weer terug te zien. En ik ben niet de enige met dat gevoel, want er heerst een opgewonden stemming. Nieuwtjes en wetenswaardigheden worden uitgewisseld.

Gerard loopt voorop. Die heeft een route uitgestippeld over de Kalmthoutse hei. De heide staat in bloei. Het is eerst nog wat heiig. De paden zijn grotendeels los zand. De groep moet getest worden. Je moet het die stappers niet te gemakkelijk maken.

IMG_0641

Soms golft het terrein en moet er ook wat geklommen worden. Na veel heidezand gaan we het bos in. Deel 1 eindigt bij de Heusche Bollaert, een uitspanning in de buurt van Putte.

Na een koffie en wat brood lopen we een lus van ongeveer 7 km. Het landschap blijft hetzelfde. Wel wordt het zonniger. Het voelt gelijk warm aan. Na de lus komen we weer aan bij de Heusche Bollaert. Ik laat me een biertje goed smaken.

Na de rust stappen we terug naar de auto. Ik laat me onderweg onderrichten over de familienaam van de vrouwen. Tegen half 4 zijn we weer bij de auto. Ik ga niet mee naar City Hoek, maar naar huis.

Een schitterende wandeling in goed gezelschap en
100% onverhard.

21-08-08 Puurs

8-8-2021 Puurs 22km

Al enige tijd geleden met Harrie en Heidi afgesproken om in Puurs te komen lopen. Om 7 uur ga ik op weg en om 8 uur bel ik aan bij Harrie en Heidi. Eerst een koffie en dan naar de start in het centrum van Puurs.

P1010614

Het is druk, want er zullen naar verwachting zo'n 1000 wandelaars komen stappen. Ik zie maar weinig bekenden. Ook geen bekende verenigingen. Het is een andere wandelwereld.

P1010615

Behalve Harrie en Heidi loopt ook Frida mee. Eerst van Puurs naar Oppuurs. In de zaal een koffie en weer verder. We gaan een lus lopen rondom Puurs. Het landschap is mooi. Oude gebouwen, smalle zandpaden door het koren en bospaden.

P1010616

Na ruim 7km zijn we weer in Oppuurs. Even koffie en weer verder. Het volgende stuk gaat over landwegen en langs domeinen naar Liezele. Bij de volgende rust regent het even. Een lokaal biertje smaakt prima.

P1010617

Dan terug naar de start. Het is er nog steeds druk. Harrie brengt mij naar de auto en dan rijd ik naar huis. Mooi op tijd thuis voor een gesprek met de familie Cammaert.

01-08-21 Zandhoven

1-8 Zandhoven 14km

Vandaag via Wortel naar Zandhoven om weer een keer samen met Jan Brosens te stappen. Ik wil er om 8 uur zijn. Dat lukt niet, omdat de brug bij Beerse gesloten is. Een heel stuk omrijden. Jan en ik vertrekken van tegen half 9 voor onze 14km. Jan moet naar een verjaardag en ik heb een afspraak.

Het is leuk om weer bekenden te zien. Enkele SintJansstappers zie ik bij de start al. Een ook Jan Mertens en zijn vrouw. We zijn Zandhoven snel uit en lopen het bos in. Onderweg zien we meerdere kastelen/landhuizen. Een mooie onderbreking tussen de vele bospaden.

IMG_0627IMG_0626

Na 5km een koffiestop. Even later sluiten Jan en Miriam zich bij ons aan. Gezellig keuvelend stappen we verder. Vandaag is het sociale aspect van wandelen belangrijker. Bij de finish drinken Jan en ik nog iets en dan weer naar Wortel. Annie heeft koffie gezet en ik eet mijn boterham op voor ik weer naar ~Etten-Leur rijd.