21-08-14 SJS Kalmthout

14-8-21 SJS Purperen heidewandeling 25km

Vandaag is er weer een wandeling van de Sint Jansstappers. 25 Kilometer met de groep huppelen in de wijde wereld. Ik vertrek op tijd, want ik heb geen idee van de startplaats. De weg naar Essen en Hoek ken ik wel. Ik draai de verbindingsstraat in en ontdek, dat die heel lang is. Als ik net begin te twijfelen, kom ik aan bij een parkeerplaats die gevuld is met clubleden. Eerst een stempel in je boekje.

Het voelt goed om een aantal mensen weer terug te zien. En ik ben niet de enige met dat gevoel, want er heerst een opgewonden stemming. Nieuwtjes en wetenswaardigheden worden uitgewisseld.

Gerard loopt voorop. Die heeft een route uitgestippeld over de Kalmthoutse hei. De heide staat in bloei. Het is eerst nog wat heiig. De paden zijn grotendeels los zand. De groep moet getest worden. Je moet het die stappers niet te gemakkelijk maken.

IMG_0641

Soms golft het terrein en moet er ook wat geklommen worden. Na veel heidezand gaan we het bos in. Deel 1 eindigt bij de Heusche Bollaert, een uitspanning in de buurt van Putte.

Na een koffie en wat brood lopen we een lus van ongeveer 7 km. Het landschap blijft hetzelfde. Wel wordt het zonniger. Het voelt gelijk warm aan. Na de lus komen we weer aan bij de Heusche Bollaert. Ik laat me een biertje goed smaken.

Na de rust stappen we terug naar de auto. Ik laat me onderweg onderrichten over de familienaam van de vrouwen. Tegen half 4 zijn we weer bij de auto. Ik ga niet mee naar City Hoek, maar naar huis.

Een schitterende wandeling in goed gezelschap en
100% onverhard.