21-09-09 Malle Trappistentocht

19-09-2021 Trappistentocht in Malle 32km

Om 7 uur ben ik al bij Jan en we rijden door naar het atheneum in Malle. Net na half 8 zijn we ingeschreven en dan eerst koffie. Het is nog rustig in de zaal.

Na de koffie op pad. We besluiten een lus van 20km en een lus van 12km te stappen. Samen 32km. Het weer is prima.

Na vertrek lopen we al snel door het domein van Renesse. Park en kasteel zijn schitterend. De eerste rust is in Westmalle. We lopen door naar de 2de rust in Zoersel. Een boterham en koffie en weer verder.

Buiten het domein is er toch wel veel asfalt. Niet iedereen is er blij mee. Bij de rust na 20km treffen we meerdere SJS-ers. Even napraten over de Kennedymars en over komende woensdag.

Na lus 1 komt lus 2. na half 3 zijn we weer bij de auto en rijden we naar Wortel. Telefoonles en samen eten. Het kon veel beroerder.
P1010797P1010798

21-09-06 Essen-Hoek SJS

06-09-2021 Essen-Hoek 12km

Vandaag met Liza naar de eerste dag van de 4daagse. Ik voel met niet super, want ik ben verkouden. Toch stappen, omdat ik wat dingen wil regelen voor Meerseldreef in oktober.

Er hangt een opgetogen sfeer. Je ziet weer mensen die je al een tijd niet gezien hebt. Tegen half 9 op pad. Eerst richting Huijbergen. Na 6 km een koffie bij Vaders Hoefke.

Dan wat kronkelen in Huijbergen. We passeren een plek, wat we aan het begin van corona ook waren. Een leuke herinnering aan toen. Dan weer richting Hoek. Na 12km stoppen we. Ik kan beter iets rustiger aan doen.

Na een gesprek met Kees van Kalmthout gaan we weer huiswaarts.
IMG_0676


Op 13-9 lopen Liza en ik nogmaals 12km bij de SJS. Ik deel mee, dat de bedevaart naar Meerseldreef in oktober niet doorgaat. Het wordt te laat licht en het is te vroeg donker.

21-09-05 Markdalpad

5-9-2021 Markdalpad 30km

Jan Brosens heeft een wandelpad uitgezocht vanuit Wortel. Ik ben om half 8 in Wortel en snel gaan we op pad. We moeten lopen op beschrijving, want de markeringen zijn verdwenen.

We doorkruisen het stroomgebied van de Mark in België. Meer, Minderhout, Meerle, enz. We komen er doorheen. De highlights zijn ook niet nieuw meer. Ik heb ze al meerdere keren gezien.

Onze eerste rust hebben we bij de Mosten. Het is er best druk op het domein. Na de rust gaan we weer naar Wortel. Het laatste stuk was warm.

Gezellig gestapt.

IMG_0675

21-09-04-Rdam Wereldhaventocht

4-9-21 Rotterdam Wereldhaventocht 38km

Als voorbereiding op een Kennedymars willen we nog een keertje 40 lopen. Kijken hoe het gaat.

Daarom staan we om 6.15u op station Breda=Prinsenbeek. Net voor half 8 stappen we de startlocatie binnen. Er moet nog van alles in orde gemaakt worden.Net voor 8 uur gaan we op pad. Het is nog kil en we houden jack en fleece aan.

P1010738P1010739P1010741

We doorkruisen Rotterdam eerst van oost naar west. We passeren een aantal oude havens, de zeemanskerk, Dijkzigt, Kunsthal en museumpark, HRO en nog meer musea en parken.

Dan verlaten we het centrum en lopen langs het Excelsiorstadion naar het Kralingse bos. Tenslotte staan we onder de Van Brienenoordbrug. Van daar uit gaan we weer terug naar de stad.
P1010743P1010745

Het wordt steeds drukker op de route. Toch zijn de Wereldhavendagen duidelijk soberder dan vorige jaren. We gaan over de Willemsbrug en de Erasmusbrug, over een heleboel bruggen en langs de Delfshaven weer terug naar de start.

Het liep prima en ik kijk met vertrouwen uit naar mijn 80.

21-08-14 SJS Kalmthout

14-8-21 SJS Purperen heidewandeling 25km

Vandaag is er weer een wandeling van de Sint Jansstappers. 25 Kilometer met de groep huppelen in de wijde wereld. Ik vertrek op tijd, want ik heb geen idee van de startplaats. De weg naar Essen en Hoek ken ik wel. Ik draai de verbindingsstraat in en ontdek, dat die heel lang is. Als ik net begin te twijfelen, kom ik aan bij een parkeerplaats die gevuld is met clubleden. Eerst een stempel in je boekje.

Het voelt goed om een aantal mensen weer terug te zien. En ik ben niet de enige met dat gevoel, want er heerst een opgewonden stemming. Nieuwtjes en wetenswaardigheden worden uitgewisseld.

Gerard loopt voorop. Die heeft een route uitgestippeld over de Kalmthoutse hei. De heide staat in bloei. Het is eerst nog wat heiig. De paden zijn grotendeels los zand. De groep moet getest worden. Je moet het die stappers niet te gemakkelijk maken.

IMG_0641

Soms golft het terrein en moet er ook wat geklommen worden. Na veel heidezand gaan we het bos in. Deel 1 eindigt bij de Heusche Bollaert, een uitspanning in de buurt van Putte.

Na een koffie en wat brood lopen we een lus van ongeveer 7 km. Het landschap blijft hetzelfde. Wel wordt het zonniger. Het voelt gelijk warm aan. Na de lus komen we weer aan bij de Heusche Bollaert. Ik laat me een biertje goed smaken.

Na de rust stappen we terug naar de auto. Ik laat me onderweg onderrichten over de familienaam van de vrouwen. Tegen half 4 zijn we weer bij de auto. Ik ga niet mee naar City Hoek, maar naar huis.

Een schitterende wandeling in goed gezelschap en
100% onverhard.