29-3     Amsterdam      -           Muiden 24km
 
Vandaag de laatste etappe van het Floris 5 pad. Ik heb alles gelopen van Bergen op Zoom tot Nieuwersluis. Van Nieuwersluis naar Muiden is lastig door de afstand op een dag, de aanreistijd, het weinige OV onderweg. En natuurlijk ook de afstand in tijd van de vorige wandeldagen.
 
En natuurlijk is Muiden het kasteel van Floris 5. Een mooier eindpunt kun je niet hebben.
 
Net na half 7 gaan Jeanne en ik met de trein naar Amsterdam. Eerst een koffie en een toiletstop bij McDonalds en daarna op pad.
 
Op de Dam bij het nationaal monument een foto en dan op pad. Van Dam naar Stopera en Amstel. De Amstel blijven we een hele tijd volgen. Langzaam lopen we het centrum uit. Dan dwars door Duivendrecht en Diemen. De drukte op straat is veel minder. Bij Diemen gaan we een hele tijd door een park lopen. Veel mensen zijn er niet. Af en toe over een kanaal of autoweg en dan weer de natuur in.

 
P1000397P1000401

Bij Driemond steken we het Amsterdam-Rijnkanaal over en lopen we Weesp in. Bij een cafetaria drinken we fris en eten onze boterham op. We doorkruisen Weesp. Ik was er nog nooit. Aan het eind ligt een fort. Zoets heb ik al eerder gezien langs de Linge. Groot en rond.
 
P1000405P1000407P1000410
Dan een half uur langs de Vecht. De rivier zien we amper, want de woonboten liggen tegen elkaar aan. Dan over de A1 naar Muiden. Eerst naar het Muiderslot. Een vrouw maakt een foto van ons. Het zit er op. We drinken in het centrum een wijn en sluiten daarmee het pad af.

 
P1000415
De terugreis is nog best een gedoe. Eerst bijna 2km lopen naar de bushalte, dan naar station Amstel en via Den Bosch naar Etten-Leur.
Op naar het volgende pad.
 
 
 
 

Made in RapidWeaver