240521-Terheijden

21-05-2024 Terheijden - Oosterhout 26km

Om 7u stappen we in bij de Parklaan en om 8u uit de bus in Terheijden. Het is prima weer en we gaan gelijk op pad. Eerst oostwaarts de polder in.

Ons eerste doel is de linie van den Hout, een innundatiegebied uit vroeger tijden. Terug naar het Markkanaal. Net daarvoor is er een gastvrij bedrijf waar je koffie kunt drinken. Lekker. Als we het Markkanaal over zijn, lopen we richting Spinolaschans. Je bent vlakbij Breda.

De route loopt naar de noordkant van Breda. Die weg is gestremd door een kabellegger. Dan terug naar de grote weg. Een poging om via een sportcomplex op de route te komen, mislukt. We lopen langs de ijsbaan. Bij een speelparadijs drinken en eten we wat. Door een sluipweg komen we weer op de route. We zijn er een ruim uur door opgehouden.

Over de Zwarte dijk lopen we naar Teteringen. We komen niet in het centrum, maar lopen noordwaarts naar de Vrachelse heide. Onderweg wordt Jeanne herkend door iemand aan de kant van de weg. 50 Jaar terug in de tijd. We blijven hier een tijd in rondlopen, tot we aan de zuidkant van Oosterhout op een terras belanden.

Met een grote lus gaan we het centrum van Oosterhout in. Dan op zoek naar het busstation. Oosterhout heeft geen trein. Als we aankomen bij het busstation, staat de bus op het punt van vertrek. We kunnen gelijk mee.

De thuisreis verloopt vlot.

IMG_1335 2IMG_1337 2IMG_1339 2IMG_1340 2IMG_1341 2IMG_1343 2