240625-Oosterhout-Waspik

25-6-2024 Oosterhout - Waspik 23km

Net voor 7 stappen we in de 312 naar Breda en Oosterhout. Net na half 8 bij het busstation. Even na vertrek passeren we een bruin caf
é. De deur staat open en….. ze hebben al koffie. Dat is bof. Het is goed toeven in het Zonnetje.

Gelaafd lopen we verder in Oosterhout. Een uur later verlaten we de bebouwing en gaan de polder in. De koeltoren van de energiecentrale verschijnt aan de horizon. Overal sloten en beken en poelen. We lopen onder de A59 door. We gaan harder dan de auto's op de autobaan. Een goed gevoel.

Even verder staat er een rood-wit bord op onze pad. We gaan op zoek naar een alternatief. Een km verder lopen toch op de dijk. Het bord was niet voor voetgangers. Langs de Amertak zitten grote industrieën die van de scheepsvaart afhankelijk zijn. We lopen langs de Amercentrale en gaan dan langs de verdedigingswerken van Geertruidenberg naar de markt. Op een terras wordt wat gedronken. Het is dan al ruim boven 20 graden.

Langs het arsenaal lopen we Raamsdonkveer in en uit. Een langgerekte plaats met veel winkels. Bij de kruising A27-A59 lopen we de polder weer in. Langs de weg een tuincentrum met natuurwinkel. We kopen een pond kersen. Ze zijn heerlijk en al lopende worden ze geconsumeerd. Dan onder de A27 door. We maken een fout en die kost ons een paar km extra.

Eerst komen we door Raamsdonk. Er is niks te beleven. Winkels dicht, geen caf
é en niemand op straat. En warm. 28 Graden. Over een strak fietspad - het halvezolenpad - komen we op het dorpsplein van Waspik. Na een verkoelend drankje en een blik op de thermometer, besluiten we, dat het genoeg is voor vandaag.

De terugreis gaat wat moeilijk. Eerst valt er een bus uit, dan naar Dongen en via Breda naar de Parklaan in Etten-Leur.

Het was een warme en goede wandeldag.

IMG_1403 2IMG_1404 2IMG_1405 2IMG_1407 2