240305-Steenbergen

05-03-2024     Steenbergen – Dinteloord     22km
 
Na half 7 haal ik Jeanne op en rijden naar het station. Het is lang geleden, dat onze dinsdagwandelingen niet meer doorgingen. Eigenlijk een nieuwe start. Tegen 7 uur stappen we in de bus naar de Wipstraat naar Steenbergen. Het is bijna 8 uur als we beginnen met wandelen.
 
Eerst naar de wallen van Steenbergen. Het patroon is nog goed zichtbaar. Via de markt komen we bij de haven. In een hotel drinken we koffie. Na een leuk gesprek gaan we weer verder, We lopen langs de haven naar het aquaduct en gaan langs de Steenbergse vliet lopen.
 
Eerst langs fort Henricus. We zijn de enige bezoekers. Langs het water over een graspad naar de Heen. Veel vogels en rust. Het loopt lekker. Wat kletsen en kijken en stappen. Prima. Bij de Heen komen we bij een havenbedrijf. Er liggen ruim 600 boten. Weinig kleine en heel veel grote. Het café aan de dijk is gesloten. Toch zet de waard 2 koffie voor ons op het tafeltje. Heel attent. We bedanken hem en gaan verder.
 
Naar de veerpont bij Heense sas is ruim 3 km. Bij de schuivende oversteek moeten we wachten. Aan de overkant van de sluis kiezen we voor de dijk en niet voor het natte gors. Boven op de dijk is het genieten van het uitzicht over de polder. Even kijken bij het rooien van een aantal bomen.
 
Een heel stuk verder langs Boompjesdijk. Een verzameling huizen. Verder noordwaarts. Dan naar rechts naar het busstation van Dinteloord. Na een kwartiertje vertrekt de bus naar Bergen op Zoom. Daar met de bus naar Roosendaal en dan met de trein naar Etten-Leur.
 
Een nieuwe start van een mooie wandeling.

IMG_1062IMG_1063IMG_1065IMG_1066IMG_1071IMG_1073IMG_1072