240312-Dinteloord

13-03-2024     ZWP    Dinteloord – Klundert 26km
 
Ik haal Jeanne even na half 7 op en rijd naar het station. Na parkeren naar de bus. De tekst reisadvies vervalt, verlaat en verandert de aanrijroute. Om half 8 in de bus naar Gastel, dan de buurtbus naar Steenbergen en de snelbus naar Dinteloord. Om 8.30u zijn we er. Klaarmaken en op pad.
 
Dinteloord is een plaats met veel winkels en diensten. Veel groter dan gedacht. Eerst naar punt 32. Dan naar Dintelmond en de polder in naar Oranjewoud. De stilte van de polder staat in contrast met de A4 op de achtergrond. We lopen richting Helwijk en dan naar het Volkerak.  Fort Sabina is dicht op dinsdag.
 
Langs de waterkant naar Willemstad. Het is druk op het water. In Willemstad drinken we koffie met appeltaart. Via de molen en de wallen verlaten Willemstad. De dijk naar Noordschans is 6 km lang. De dijk is leeg. De schaarse bewoning ligt in de diepte van de polder. Wat een water moet hier in 1953 gestaan hebben.
 
Aan het eind van de dijk staan we bijna in Moerdijk. We slaan rechtsaf en slaan bijna 2 km verder af naar de wallen van Klundert. Klundert is een pareltje uit de Middeleeuwen. Een kerkring, een stadhuis en een mooie Voorstraat.
 
We zoeken de bus op naar Breda CS. Dan terug naar Etten-Leur CS en naar Jeanne. Een mooie tocht. Niet in de regen gelopen.

IMG_1089IMG_1090IMG_1092IMG_1093IMG_1094IMG_1098