240702-Sprang-Heusden

2-7-2024         ZWL Sprang-Capelle   -          Heusden         24km
 
Net voor half 7 tref ik Jeanne op het perron om via Tilburg naar Sprang-Capelle te reizen. Eerst even zoeken om over de Midden-Brabantweg te komen. De fietspaden brengen ons naar de Waalwijkse kant. Op zoek naar het eerste knooppunt. Daarna wandelen we van west naar oost in Waalwijk. Sommige stukken kennen we van de 80 van de Langstraat. Helemaal aan de oostkant stuiten we op een kanaal.
 
We gaan langs het kanaal lopen tot aan de Baardwijkse overlaat. Een schitterend natuurgebied met veel water en doorkijkjes. Als we eruit lopen, regent het. Het jack aan en verder. Een korte stop bij een melkveebedrijf en dan op weg naar Drunen. Daar op zoek naar bakker Bart. Het is een stuk lopen naar het centrum van Drunen. De kersenflap ment koffie vergoedt veel.
 
Dan weer terug naar het begin van de plaats, langs de molen en onder de A59 door. We lopen op de Zeedijk. Een 11
de eeuwse dijk die slingert door het landschap.  Na een tijd komen we in Doeveren en daar gaan we de dijk op.
 
Langs de Berchsche Maas naar Heesbeen en tot slot naar Heusden. We lopen rond in het plaatsje, maken wat foto’s en gaan wat drinken. Net na 3 uur zitten we in de bus naar station Den Bosch. We hebben 4 minuten om de trein naar Etten-Leur te halen. Het lukt.
 
Om half 5 zet ik Jeanne af en met een goed gevoel naar huis.

IMG_1412IMG_1413IMG_1414IMG_1415IMG_1417IMG_1418