231031-Bergen op Zoom

231031 Bergen op Zoom - Steenbergen 17km

Om 7.36u zitten we in de trein naar Bergen op Zoom. De overstap in Roosendaal gaat prima en om 8 uur zijn we op het station. Eerst een kop koffie en dan op pad.

Eerst lopen we langs het Ravelijn. We zullen er nog veel zien. Door een aantal parken lopen we naar de Noordelijke rondweg, steken die over en lopen langs fort Prinsen naar fort de Roovere. Deze grote vestingwerken maken nog steeds indruk. Leuk is natuurlijk de Mozesbrug, niet over maar door het water.

Even later lopen we de A4 over en belanden in een natte wereld. 400 Jaar geleden was dit een innundatiegebied en dat merk je nog steeds. We worden het veld ingestuurd. Langs een brede sloot over ma
ïs- en voederbietenland. Het is heftig stappen. Na een kleine km houdt de route op, want we komen aan bij een nieuwe brede sloot zonder brug. Een stukje terug en dan naar de harde weg.

We kunnen niet anders dan een stuk met behulp van de topo-kaart te lopen naar knooppunt 60. Vlakbij punt 60 zit een camping. De naam Dassenplassen roept herinneringen op aan surfen met Jan van Meer en LTS. Bij de camping zit een caravan om wat te drinken. We maken er dankbaar gebruik van.

Bij punt 60 moeten we het weiland in. Het is zompig, want het regende afgelopen nacht veel. We blijven een heel stuk door het weiland lopen. Een overstaphekje om het beeld compleet te maken. Even ben ik bang, dat de brug die moet komen erg smal en gammel is. Dat valt gelukkig mee.

Dan komen we aan de rand van een weiland dat onder water staat. We moeten er doorheen. We belanden toch op de verharde weg. Een opluchting. Eventjes maar, want Jeanne bedenkt, dat de vanmorgen niet uitgecheckt hebben in Bergen op Zoom. We ontdekken, dat je tot 6 uur daarna nog uit kunt checken,

Wij op pad naar station Bergen op Zoom. Eerst ruim 3km lopen en dan met de bus. Om 13.15u checken we uit. Op tijd. Een opluchting.

De treinreis verloopt niet vlot door een uitgevallen trein. We komen in Etten-Leur en weer thuis. Wandelen is altijd verrassend.

IMG_0866IMG_0867IMG_0868IMG_0869IMG_0872

Zuiderwaterliniepad

Het vorige pad was af en na alle zomerwandelingen komt er weer wat ritme en regelmaat in de week. Jeanne geeft aan, dat ze het Zuiderwaterliniepad wil lopen.

Het Zuiderwaterliniepad begint in Bergen op Zoom en eindigt in Grave. Op 31-10 beginnen we eraan.

Made in RapidWeaver