230516-Rijswijk-Lienden

16-5    Rijswijk - Lienden          23km
 
Het is vroeg vanmorgen. Om 5.15u stapt Jeanne in de auto en gaan we naar het station. Om 5.36u de trein in en om 8 uur bij de sluizen in Rijswijk. Na enkele voorbereidingen op pad naar het dorp Rijswijk. Het dorp is nog stil. We lopen langs de kerk en verlaten het dorp weer.
 
DSC00188DSC00189
We gaan de dijk op naar Maurik. Links de rivier en rechts de polder. Gelukkig is het niet zo druk op de dijk. Bij Maurik komen we ook op het Limespad. De Chinooks en de gastvrije ontvangst worden weer actueel. Aan het eind van Maurik komen we bij een theetuin. We hebben wel zin in koffie en iets erbij. Het is gezellig en het smaakt super.
 
DSC00191DSC00192DSC00195
Daarna op weg naar Eck en Wiel. Ook hier is het stil. Via de markt lopen we het dorp weer uit. Dan gaan we het buitengebied in. Grote percelen met fruitbomen en boomkwekerijen. De laatste had ik niet verwacht. Langs slootranden en graskanten lopen we naar Ingen. Op een leeg terras bij een cafetaria eten we ons brood en drinken wat.
 
Dan op weg naar Ommeren. Dwars door de weiden lopen we naar Ommeren. Erin en er weer uit. Op naar het einddoel van vandaag. Lienden. Met een grote bocht lopen we om Lienden in en dan er weer in. We zoeken de bus op en gaan dan met de bus, de trein, de trein en nog een trein naar Etten-Leur.
 
DSC00199DSC00201DSC00202
John heeft heerlijk gekookt en voldaan en met goede zin weer aan de slag in de Nobelaer.