230503-Soerendonk-Valkenswaard

3-5      Vennenpad     Soerendonk    -           Valkenswaard 24km
 
Net voor 6 uur ontmoeten we elkaar bij de deur van ons appartement. Naar het station, dan naar Tilburg en Maarheeze. Een gesprek met enkele BOA’s op het station over het AZC in Budel. Een groep van 100 à 200 jonge mannen tussen 25 en 40 veroorzaakt de problemen. De rest van de 2000 vluchtelingen levert geen overlast op.
 
Van Maarheeze met de bus naar Soerendonk. Daar stappen we uit, lopen 500 meter naar het centrum. Daar begint onze etappe.
 
Al snel lopen we het dorp uit. Eerst naar een grote plas. Via veldwegen komen we bij de heide. Speciaal, dat we hier grenspalen tegenkomen. Het geeft aan, dat de scheidslijn tussen België en Nederland maar smal is.
 
Dan naar Achelse kluis. De vorige keer, dat we hier waren – op het grenslandpad – was het zo druk, dat we verder liepen. Nu niet, want het is rustig. Op de binnenplaats van het klooster drinken we koffie met een stuk vla. Heerlijk.
 
Hierna door het Leenderbos. Open vlakten, runderen in de zon, uitzichttorens. Het is er allemaal. Na wat vennen lopen we het bos weer uit. Dan gaat er iets mis. Wat weten we niet. Ook na teruglopen. We missen een afslag en missen enkele vennen en een stuk bos. Bij Bruggerhuizen komen we weer op de route.
 
Na een tijd komen we bij een vakantiepark. Wat drinken en de boterhammen opeten. Na wat km’s komen we bij de Venbergse molen. We moeten een ruim half uur wachten op de bus. In plaats van wachten lopen we naar de markt in Valkenswaard. Vreemd, dat zo’n grote stad geen treinstation heeft. Met de bus naar Eindhoven, neet op tijd voor de sprinter naar Tilburg en dan weer naar Etten-Leur.
 
Jolanda troffen we vanmorgen en ook vanavond. We hebben een kusje van de zon gekregen en stappen met een prima gevoel weer naar huis.

DSC00167DSC00169DSC00170DSC00171DSC00173DSC00177

Made in RapidWeaver