230503-Soerendonk-Valkenswaard

3-5      Vennenpad     Soerendonk    -           Valkenswaard 24km
 
Net voor 6 uur ontmoeten we elkaar bij de deur van ons appartement. Naar het station, dan naar Tilburg en Maarheeze. Een gesprek met enkele BOA’s op het station over het AZC in Budel. Een groep van 100 à 200 jonge mannen tussen 25 en 40 veroorzaakt de problemen. De rest van de 2000 vluchtelingen levert geen overlast op.
 
Van Maarheeze met de bus naar Soerendonk. Daar stappen we uit, lopen 500 meter naar het centrum. Daar begint onze etappe.
 
Al snel lopen we het dorp uit. Eerst naar een grote plas. Via veldwegen komen we bij de heide. Speciaal, dat we hier grenspalen tegenkomen. Het geeft aan, dat de scheidslijn tussen België en Nederland maar smal is.
 
Dan naar Achelse kluis. De vorige keer, dat we hier waren – op het grenslandpad – was het zo druk, dat we verder liepen. Nu niet, want het is rustig. Op de binnenplaats van het klooster drinken we koffie met een stuk vla. Heerlijk.
 
Hierna door het Leenderbos. Open vlakten, runderen in de zon, uitzichttorens. Het is er allemaal. Na wat vennen lopen we het bos weer uit. Dan gaat er iets mis. Wat weten we niet. Ook na teruglopen. We missen een afslag en missen enkele vennen en een stuk bos. Bij Bruggerhuizen komen we weer op de route.
 
Na een tijd komen we bij een vakantiepark. Wat drinken en de boterhammen opeten. Na wat km’s komen we bij de Venbergse molen. We moeten een ruim half uur wachten op de bus. In plaats van wachten lopen we naar de markt in Valkenswaard. Vreemd, dat zo’n grote stad geen treinstation heeft. Met de bus naar Eindhoven, neet op tijd voor de sprinter naar Tilburg en dan weer naar Etten-Leur.
 
Jolanda troffen we vanmorgen en ook vanavond. We hebben een kusje van de zon gekregen en stappen met een prima gevoel weer naar huis.

DSC00167DSC00169DSC00170DSC00171DSC00173DSC00177

230429-Heeze-Soerendonk

29-4    Heeze  -           Soerendonk    27km
 
Om half 7 treffen Liza en ik elkaar onderaan de flat. Iets later dan anders, want de eerste trein vanuit Etten-Leur verttrekt om 7.06u. De trein in naar Tilburg, overstappen en dan naar Heeze. Om half 9 staan we op het station. De trap af en we zijn op de route.
 
In alle stilte lopen we Heeze uit. Iedereen slaapt nog. Al snel gaan we het bos in. Het is droog en best goed stapweer. Na een uur bos gaan we de heide op. Er is nog bijna niemand. We blijven nog een heel stuk op de heide lopen.
 
Na wat vennen steken we de A2 over en gaan dan naar Strijp. Net voor onze koffiestop belanden we in een schaapskudde. Een groep mensen erachterna. Wie zijn de schapen. We komen bij een familierestaurant. We zijn te vroeg bij de Clown. Toch krijgen we koffie. Erg lief.
 
Daarna gaan we het Leenderbos is. Een heel mooi natuurgebied. Daarna komen we in Strijp. Op een bank bij een winkeltje van meer dan 100 jaar oud, drinken we wat en eten onze boterhammen op.
 
Daarna gaan we langs de Strijper lopen. Gelukkig heeft het niet zo hard geregend, want anders was het lopen niet zo lekker geweest. Dan over de heide en door het bos naar Soerendonk. We zoeken de bushalte op en gaan via Eindhoven weer naar Etten-Leur.
 
We zijn voor 5 uur weer thuis. Een heerlijke dag.

DSC00156DSC00157DSC00160DSC00161DSC00163

230201-Geldrop-Heeze

1-2       Vennenpad      Geldrop            -           Heeze   15km
 
Om 6 uur stappen Liza en ik naar het station in Etten-Leur. Tegen half 8 staan we in Geldrop. Eerst op zoek naar een koffie. Die vinden we bij Bakker Bart. Die is eigenlijk nog niet open, maar toch worden we bediend. Super.
 
We gaan op zoek naar de route van vandaag. Net na 8 uur staan we op ons pad. Deel 1 gaat langs de kleine Dommel. Vandaag is de route wel goed beloopbaar. Langs het water en een paar keer onder een brug. Dan verlaten we de beek en lopen door een wijk naar een brug over de A67.
 
Net over de A67 wordt het stil. Tot een pleisterplaats.  Voor de koffie komen we te vroeg. De schapen maken veel kabaal en stinken redelijk. Dan gaan we de hei op. De Strabrechtse hei is met een flauw zonnetje veel mooier dan in de stromende regen. Dit is een schitterend gebied.
 
Ten slotte komen we in een bos achter het kasteel van Heeze. Een rivier voorziet de slotgracht van vers water. Na het bezoek aan een ijskelder en een wandeling langs het kasteel, gaan we naar het dorp. Bij de Zwaan drinken we wat. En daarna de trein in naar huis. We zijn vroeg vandaag.
Tot Eindhoven gaat alles goed. Na een koffie naar de bus. Bus? Geen goed bus te zien. Het is een puinhoop vandaag bij busstation Eindhoven. Na een ruim half uur naar Eckartdal. Het begin van vandaag.

IMG_0363IMG_0365IMG_0367IMG_0369IMG_0376

230118-Eindhoven-Geldrop

18-1     Vennenpad      Eindhoven        -           Geldrop           15km
 
Om 6 uur stappen Liza en ik naar het station in Etten-Leur. Tot Eindhoven gaat alles goed. Na een koffie naar de bus. Bus? Geen goed bus te zien. Het is een puinhoop vandaag bij busstation Eindhoven. Na een ruim half uur naar Eckartdal. Het begin van vandaag.
 
Eckartdal is een grote versie van Vrederust. Het is er druk op de paden. Na een saniaire stop gaan we de Dommel over. Een 20 minuten later gaat de poort open. Het was best koud.
 
Door het bos richting Opwetten, een watermolen die door Van Gogh geschilderd is. Die is pas om 11 uur open. Voor ons wordt een uitzondering gemaakt. Een heerlijke koffie met worteltjestaart. Na de stop zijn we weer op temperatuur en gaan we verder. We lopen aan de rand van Nuenen, niet erin.
 
Een stuk verder komt de Collse molen. Ook geschilderd door onze Vincent. Na wat foto’s gaan we langs een rivier verder. Dat was een slechte keus. De rivier is overstroomd en de oevers staan blank. Na een geruime tijd geven we de strijd op, draaien om en zijn weer bij de Collse molen.
 
Via de verharde weg lopen we naar Geldrop. We krijgen honger en gaan een broodje / bufke met tonijn eten. Bufkes is Limburgs voor tussendoortje en mooi meisje. Dan naar  het station en met de trein naar huis.
 
Dit keer liep niet alles naar wens. De volgende keer beter.
IMG_0327IMG_0328IMG_0329IMG_0330IMG_0331IMG_0332IMG_0333

230104-St.Oedenrode-Eindhoven

4-1       Vennenpad      -           St.Oedenrode   -           Eindhoven        24km
 
Om 6 uur gaan Liza en ik op weg naar het station. Het lijkt wel of het steeds sneller gaat. Inchecken, met de trein naar Tilburg, dan naar Eindhoven en dan met de bus naar St.Oedenrode. Om 8.15u stappen we uit de bus en gaan op pad.
 
Ook vandaag lopen we vele km’s langs de Dommel. Eerst Rooi uit, onder de A50 door en richting Vresselsbos. In het bos veel vennen en kleine klimmetjes. Bij een kapel steken we een kaarsje op. Dan naar een gesloten museum, waar wel koffie is. Lekker, want het is fris door de regen.
 
Na het Vresselsbos lopen we richting Son en Breugel. We willen koffie drinken in het centrum van Son en daarom gaan we een stukje van de route af. We belanden bij een koffieplaats met gebak. De koffie is prima, het appelgebak niet. De temperatuur in de zaak is wel prima.  Een beetje opgemarmd gaan we weer op pad.
 
De kanaalbrug hebben we eerder gezien. Het regent nog steeds. Dit keer niet naar Nederwetten, want de rivieren staan vol. We nemen de hoogwatervariant. We komen een paar Kloosterpadlopers tegen die het niet meer weten. We nemen ze een paar km mee, zetten ze op de route en gaan samen weer verder.
 
In plaats van met de bus, gaan we te voet naar het station. We starten in het daltarief en staan voor 5 uur weer in Etten-Leur. Vandaag wel op tijd thuis.
 
De wandeling was nat. Toch lekker gelopen en met een blij gevoel weer naar huis.
 
 
IMG_0279IMG_0281IMG_0282IMG_0284IMG_0286IMG_0283IMG_0287IMG_0288

Made in RapidWeaver