221227-Eindhoven-Veldhoven

27-12   Eindhoven        -           Veldhoven       17km
 
Vandaag met Jeanne op pad voor een etappe van onze Camino Brabant. Een korte dit keer, want Jeanne is net ziek geweest. Om half 8 sta ik op het station en tegen half 10 gaan we op pad bij een bushalte in Eindhoven.
 
We zoeken de Dommel op en zullen daar een hele tijd bij blijven. We lopen over een stil pad langs de rivier onder knooppunt De Hogt door. De stilte valt op. Ook het gebrek aan horeca valt op. Zelfs de Volmolen is gesloten. De tekst op de deur zegt, dat ze open zijn.
 
Dan gaan we richting Veldhoven lopen. Onderweg een stempel in een Mariagrot. Enige tijd verder komen we bij een NH-hotel. Een heel groot terrein, dat ook gebruikt wordt voor beurzen en evenementen. Aan het eind van de parkeerplaats is een Mariakapel met een stempel. We kunnen er niet bij, want het hek is dicht. Een medewerker is zo aardig het hek voor ons op te doen voor onze stempel.
 
Dan wat snelwegen over om in Veldhoven te komen. In een brasserie drinken en eten we wat. Dan op weg naar huis. Met bus en trein op pad. Even puzzelen vanwege een treinstoring. Het valt mee. Terug in Etten-Leur langs Jeanne en John en dan weer naar huis.

IMG_0188IMG_0191IMG_0189IMG_0193IMG_0195

221213-Son en Breugel-Eindhoven

221213 Son en Breugel-Eindhoven 21km

Om 6 uur sta ik voor de deur van mijn nieuwe woonplek. Liza staat er ook en samen lopen we naar het NS-station. Daar treffen we Jeanne. Om 6.36u de trein winnaar Eindhoven en daarna met de bus naar Son. Net na 8 uur staan we op de markt. Het is net te donker om te gaan lopen. In hotel Sonnerie is er 's morgenvroeg al koffie. Na een chique en lekkere koffie is het licht en vertrekken we.

Bij het kanaal een speciale brug. Die over, linksaf en het buitengebied in. Het landschap is heel mooi. Zeker met die witte rijplaag er op. Het vriest een graad of 5. Dan naar Nederwetten en Nuenen, de wereld van Van Gogh. Na een stempel en een foto en een drankje gaan we op pad naar Eindhoven.

We lopen door een natuurgebied langs de Dommel langs de TU naar het centrum. We komen weer bij Marienhage. Dit keer geen champagne, maar een sticker. Voor Jeanne en mij weer een Caminostempel erbij. Het is etenstijd en we lopen iets Turks binnen. Ik eet geen kapstok, maar een kapsalon. Het is veel te veel voor mij.

Na de Catharinakerk gaan we nog een stukje van de volgende etappe lopen. Bij ASML zoeken we de bus op en gaan weer naar huis. In Etten-Leur eerst te voet naar de Bruna en dan naar huis. De boekjes van het Vennenpad hebben we.



IMG_0155IMG_0158IMG_0157IMG_0159IMG_0160IMG_0161IMG_0162IMG_0163IMG_0164IMG_0166IMG_0167IMG_0169