230131-Tilburg-Baarle

31-1   Camino Brabant     Tilburg          -          Baarle-Nassau        25km
 
De reistijd naar Tilburg vandaag is zo kort, dat we de trein van 07.06u pakken. Van het station is het maar een klein stukje naar de route. Toch een speciale wandeldag, want het is de laatste voor ons van Camino Brabant.
 
We lopen een geruime tijd door Tilburg westwaarts. Na veel stad verwisselen we de stad voor bos. Even later lopen we over het Bels lijntje onder de A58 richting Riel. WE blijven aan de rand van Riel.
 
Na Riel komen we in de buurt van de Regte heide. Bij een mini-Maria-grot een stempel en wat eten. Horeca is er niet. Dan door het stroomdal van de Lei. Vreemd om te bedenken, dat hier 4000 jaar geleden ook al mensen liepen.
 
Dan gaan we het bos uit om richting Baarle-Nassau te lopen. Zandpaden en asfaltpaden tussen akkers. De wereld is leeg. De rust wordt enkele keren verstoord door mensen die bomen rooien op een motorcrossbaan. Dan komen we in de buurt van ons einddoel. Het waait stevig en soms een druppel regen. 
 
Bij een Mariagrot de voorlaatste stempel van vandaag en dan naar het centrum. Om 13u stappen we bij Brownies en downies binnen. Wat eten en drinken en op temperatuur komen. We worden bediend door iemand die Jeanne kent. Dan een klein stukje naar de laatste kerk en snel daarna met de bus naar Breda. Vandaag zijn we vroeg thuis.

IMG_0354IMG_0355IMG_0356IMG_0357IMG_0359