21-11-06 Hoek van Holland-Maassluis

21-11 Hoek van Holland - Maassluis 24km

Om 6.15u haalt Liza met op. Dan Prinsenbeek, Dordrecht, Schiedam en Hoek van Holland. Net na 8 uur stappen we uit de metro. Klaarmaken voor vertrek en op pad.

Vanaf het station is het even zoeken, want er wordt aan de weg gewerkt. In het eerste duin ontbreken wat aanduidingen verhoogt het tempo ook niet. Dan staan we op de route. We lopen aan de rand van een bos en kijken uit op de kassen in het Westland. Even het bos uit en dan weer een nieuw in; het Staelduinse bos. Drie boswachters van het Z-H-landschap geven een uitleg over de geschiedenis en betekenis van dit bos.

IMG_0736

IMG_0737

Als we het bos verlaten, zitten de eerst km's erop. We lopen langs het Oranjekanaal naar de Nieuwe Waterweg. Langs het water is er altijd wat te zien. Ook krijgen we een mooi zicht op de Maaslandkering. Het is zonnig en fris. We krijgen honger, maar op een bank langs het water eten, heeft ook zijn nadelen. We besluiten door te lopen tot we van het water af gaan. Bij een gebouw van een wandelvereniging hebben ze koffie en een warme plek.

IMG_0738IMG_0739IMG_0740IMG_0741

Na de lunch kunnen we er weer tegen. We lopen langs sportvelden naar de A20 toe. Er onderdoor en een heel stuk langs het water. Dan naar rechts. Er loopt een kerkenpad door de weilanden. Het brengt ons naar Maasland. In Maasland nog veel oude huizen die onder monumentenzorg vallen. Een plezier om er doorheen te lopen.

Dan weer onder de A20 door. We lopen Maassluis binnen. De route voert ons langs oude panden langs de gracht in Maassluis. Een man legt ons de geschiedenis uit van het tehuis voor zeelieden. Dan naar het metrostation. Op het station een foto met mijn nieuwe Finse muts. Via Blaak en Dordrecht weer naar Prinsenbeek en naar huis.

IMG_0742