211109-Aarle Rixtel-Eindhoven

9-11-2021 Aarle Rixtel - Eindhoven 27km

Om 8.15u stappen we uit de bus in Aarle-Rixtel. Even wat herschikken en tevoorschijn halen en dan op pad. Het is droog en fris. Net na de start steken we in een kapel een kaarsje op. Dan lopen we het dorp uit.

IMG_0745IMG_0748

Even verder lopen we langs kasteel Croy. Een indrukwekkend gebouw. Van Croy naar Geeneind en door de Stiphoutse bossen. Het is een mooi natuurgebied. Dan via landwegen naar het Wilhelminakanaal. Bij het zien van 'Stad van Gerwen' verwacht je in ieder geval koffie. Nee dus. We lopen langs Nederwetten en lopen aan bij een neef. Na een praatje gaan we weer verder.

IMG_0749IMG_0751IMG_0753

We lopen langs een toren die Vincent van Gogh geschilderd heeft. De route brengt ons naar de Dommel. Deze rivier blijven we volgen. Soms door het natte gras, soms over een mooi fietspad.

IMG_0754IMG_0758
De rivier brengt ons tot achter de TUE. In de zwarte doos drinken we koffie. Die smaakt prima Dan langs de Dommel naar het eindpunt van vandaag; voormalig klooster Mariënburg. De entree in dit hotel is overweldigend. Zeker als we na de stempel ook champagne te drinken krijgen.

Met een prima gevoel gaan we weer huiswaarts.