211026-Boxmeer-Huize Padua

26-10-2021 Boxmeer - Huize Padua 27km

Om 5.45u haal ik Jeanne open om 6.06 zitten we in de trein naar Nijmegen. Na een koffie met de trein naar Boxmeer. Net na 8 uur staan we bij het station. Wat kaarten pakken, jacks opbergen een slok water en dan op pad.

Al snel verlaten we Boxmeer en lopen we over stille asfaltwegen verder. De landbouwpercelen zijn eentonig. Een stuk grond van 25ha met gras en in de hoek van dat perceel een boerderij met veel stallen en voertorens. Regelmatig stinkt het.

Langs brede kanalen met smalle en lange boompartijen en bunkers. De Peellinie; de wal die ons moest beschermen tegen de Duitsers in WO2.

P1010873

In Sint Anthonis op zoek naar een kersenflap van Jan Linders. We hebben geluk; de flappen zijn in de aanbieding en de koffie is gratis. Een een bank voor de deur van de winkel.

P1010874
P1010876

Na Sint-Anthonis gaan we het bos in. Veel km's met dennen voor de mijnbouw. Soms een paddestoel. Na het bos weer landwegen. Tijdens de lunch op een bank voelt het fris.

Bij Venhorst lopen we langs een bedrijf dat de kleine plantjes scheert. De afgeschoren blaadjes worden tot stek verwerkt. De baas geeft ons uitleg en we zijn verwonderd over het hightech gehalte.

P1010879
P1010881

Al snel komen we bij Huize Padua aan. Ik ben er eerder geweest met het Hertogenpad. Op zoek naar onze kloosterstempel. Bij de receptie krijgen we een stempel en koffie.

Dan naar de bushalte, met de bus naar Uden en dan Den Bosch. Na de treinrit naar huis heeft John het eten al klaar. Het smaakt prima. Een mooi slot van een mooie dag.