Den Bosch-Heeswijk

13-7-2021 Den Bosch - Heeswijk 22km

Om half 8 stappen we in Den Bosch uit de trein. Eerst een cappuccino. Ditmaal bij Hema, want AH verbouwt. Net voor 8 uur lopen we langs de gesloten Bosschebollenbakker. Die is nog dicht. Net voor de brug naar rechts. Deze etappe is opgebouwd uit 2 delen. Eerst een stuk kloosterroute in de binnenstad en dan 19km knooppunten naar Heeswijk.

Ik loop vandaag op sandalen, want mijn hiel is nog gevoelig. Hopelijk blijft het redelijk droog.

We beginnen bij het stadsklooster. De deur zit nog dicht. Klooster Mari
ënburg wordt tegenwoordig gebruikt als onderwijslocatie van Fontys en de TUE. Dan via een aantal achterpoortjes en steegjes naar de Markt. Verder naar de basiliek. Eerst een foto van een steunbeerduivel met gsm en dan een kaarsje opsteken. Na een stuk met meerdere kloosters steken we de Willemsvaart over en staan bij knooppunt 83.

P1010486
P1010491
P1010492

Eerst lopen we een stuk langs het water richting Rosmalen. Onder de A2 door en langs de rand van Rosmalen. In de volgende km's gaan we de natuur in. Over graspaden langs beken en over bospaden. Veel dorpen doorkruisen we niet. We blijven aan de rand. Bij een gesloten wegrestaurant eten en drinken we wat onder een terrasoverkapping.

P1010497

Verder langs Heikant en Kameren. Ik kom tot ontdekking dat mijn voeten wat pijn gaan doen door het gebrek aan ondersteuning. Eerst een bezoek aan kasteel Heeswijk. Ik ben er met het pelgrimspad en hertogenpad ook geweest. Lekker wat gegeten en gedronken en dan verder naar de abdij van Berne in Heeswijk.

P1010503
P1010505

We halen onze reisboeken op en zorgen met de bus en trein weer in Etten-Leur aan te komen. Mijn voeten doen pijn, maar ik wil morgen toch lopen.

Kloosterpad intro

Sinds kort is er een nieuw wandelpad in Brabant: het kloosterpad. 330 km van klooster naar klooster. Om te tonen wat er binnen de kloostermuren gebeurd. Jeanne en ik beginnen op dinsdag 13 juli met de eerste etappe.