210728-Banjaard-Renesse

28-7-2021 Banjaard - Renesse 32km

Om 6.52u de trein in en via Goes met de bus naar de Banjaard bij Kamperland. Om 8.30u gaan we van start. Het waait hard; ZW5. Gelukkig van achter. En hopen, dat het droog blijft.

P1010559P1010561

Doel 1 is Neeltje Jans. De wind is heftig, wolken die voorbij razen, meeuwen die stillagen tegen de wind in, de sluisdeuren die het Oosterscheldewater uitbraken. Je voelt je klein en nietig wezen in dit spel van de elementen. We lopen achter het Topsgebouw langs. We zien Westenschouwen liggen en denken aan Jef en Jeanne. We bellen of er koffie is. We zijn welkom. Jef wacht ons bij de poort op en brengt ons naar hun nieuwe caravan. Die is mooi en groot. De koffie smaakt prima. Na een uur gaan we weer op pad. Jef loopt een stukje mee en in het natuurgebied gaan Liza en ik weer verder.

P1010563

Op een open duinstuk regent het even heftig. Als die bui voorbij is, gaan jack en poncho weer uit. Het is er te warm voor. Op een bank bij een duinmeertje eten we wat. Dan verder naar Haamstede. Het is er druk. Volle straten en terassen. Na een ijsje verlaten we Haamstede weer. Onderweg naar het strand passeren we meerdere campings. Bij een campingwinkel kopen we wat drinken. Verder naar het strand.

P1010564P1010565

Bij een duin moeten de fietsers afstappen. Een helling van 10%. Een 6km verder komen we aan in Renesse. Daar is het nog veel drukker dan in Haamstede. We laveren door de menigte. Bij het busstation moeten we 20min wachten. Dan met de bus naar Zierikzee, overstappen, naar Goes en dan naar Etten-Leur. Het is half 8 geweest als Liza me thuis afzet.

Een mooie wandeldag.