211002-De Zilk-Haarlem

211002 De Zilk - Haarlem 22km

Onze wandeling begint net na 9 uur bij de bushalte in De Zilk. We maken ons klaar voor de volgende etappe van het kustpad. Al snel staan we bij de ingang van het duingebied en kopen een dagkaart om er in te mogen. Dat is weer iets nieuws. De zon schijnt al en het belooft een mooie dag te worden.

P1010806
P1010810
P1010812

Na een km staan we weer op de route. Over het water naar rechts en over een grasvlakte en door bosjes. Elke keer zien we herten in groepjes van verschillende samenstelling. Soms er dichtbij. Regelmatig een foto maken. Na een kleine 10km drinken we koffie bij een caféterras. Het is er druk. Bij het naar de toilet gaan wordt de qr-code gecontroleerd. Prima.

P1010814

Na de koffie gaan we richting Zandvoort. We gaan wel langs de golf, maar zien het racecircuit niet. We drinken nog een koffie en beginnen aan de laatste 9 km's. We lopen over een pad tussen de duinen. Regelmatig omhoog en omlaag. Het pad eindigt aan de rand van Haarlem. Langs de Brouwersvaart lopen we langs een rustig traject naar de binnenstad van Haarlem.

P1010816

Het wandelen verandert in sightseeing. Mooie hofjes, oude gebouwen, oude kerken. Haarlem was een grote stad. Soms is het even zoeken, maar dat is geen straf. Net voor 3 uur staan we bij het station en reizen weer naar Prinsenbeek. Tot nu toe is het kustpad een verrassend pad.