210706-Bemmel-Duivelsberg

6-7-2021 Bemmel - Duivelsberg 26km

We staan al vroeg op het perron om de laatste dag te wandelen van het Romeinse limespad. Na vandaag is het af, ons pad van Katwijk naar Berg en Dal. Even na 8 uur stappen we in Bemmel uit de bus.

Eerst door landgoed Doornik. Geen kasteel maar een verdronken dorp na een dijkdoorbraak. Veel natuur en een groentetuin met o.a. artisjokken. Na een tijd staan we op de dijk langs de Waal. We lopen langs het overloopbekken richting Nijmegen. Onderweg een heel groot hoofd om de plek van een Romeinse nederzetting aan te duiden.

P1010472
P1010473

Over de 3de brug over de Waal gaan we de stad in. In een woonwijk vinden we de herinneringen aan een Romeinse tempel en wat winkels. Dan langs de Waalhaven richting Stevenskerk. Op een terras drink ik koffie en Jeanne witte chocomel. Het laatste is geen succes.

P1010474
P1010476

Na de Stevenskerk naar de Waalkade en het Valkhof. Na een uitzichtspunt en een foto van de Waalbrug steken we het Trajanusplein over en gaan een tijdje over een pad met uitzicht over de Ooipolder lopen. Bij een huis raakt Jeanne in gesprek met een man uit Bodegraven.

P1010480

Dan richting Heilig Landstichting. Eerst nog asfalt, daarna bos, daarna boshellingen. Het is op en af. Ik denk, dat er iets in mijn schoen zit. Bij het Afrikamuseum drinken we wat. Dan het laatste stukje naar de finish. Na een tijd klimmen en dalen komen we bij een handwijzer met meerdere LAW's erop. Die van ons staat er niet op.

P1010483
Als toetje nog een paar km naar de bushalte. Bij Jeanne en John eten we Chinees om de wandeling af te sluiten. Aan de achterkant van mijn linkervoet is er een stuk vel af.