210331-Meijel-Roermond

31-03-2021 Meijel - Roermond 30km

Vandaag de slotetappe van het Hertogenpad. De verwachtingen zijn hoog gespannen. We komen door het Leudal. Dat is beschreven in het boek Wandellust van Twan Huys. En het feit, dat er weer een wandeling op zit.

Liza haalt me om 5.15u op en net na half 6 vertrekt de trein naar Roermond. In Roermond de schoollinea naar Roggelse brug onder Meijel. Veel scholieren zitten er niet in. Tegen half 9 staan we bij de start.

IMG_0532IMG_0534
IMG_0536

Al snel lopen we de bossen bij Weijenhout in. Lekker stappen over mooie paden in de lommerd. Na een groot bungalowpark lopen we een ruim uur naar de ingang van het Leudal. Het dal is uitgesleten door een brede beek die door het Leudal meandert. Het is er zo ontzettend mooi. Ik word er bijna emotioneel van. Halverwege het dal ligt een watermolen. Er is geen koffie te koop. Even rondkijken en weer verder. We lopen langs een brasserie en een museum. Woensdag is hun sluitingsdag.

Intussen is het warm geworden, zo'n 24 graden. Verder het bos door. De Napoleonweg over en dan naar Horn. In plaats van rond het dorp lopen we door het dorp. Bij een Aldi kopen we wat te drinken en een appelflap. Naast het kasteel wordt alles geconsumeerd.

IMG_0539IMG_0540

En dan op pad voor de laatste 6km. Eerst naar de Maasdijk en dan de brug over de Maas over. Het blijft duren. toch wordt Roermond telkens wat groter. En dan staan we in de stad. Eerst een ijsje als cadeautje. Op de Markt vragen we een jonge vrouw een foto te maken op het bordes voor het stadhuis. Het zit er op. Onze route is volbracht. Het voelt prima.

IMG_0545
Via de basiliek - daar wordt the Passion opgevoerd - lopen we naar het station. Tijdens de terugreis is het rustig. In Den Bosch een lekkere tonijnsalade en koffie. We kregen trek.

Als Liza met op de Zandspui afzet, voel ik me blij. Alweer een route af.