Rijen-Breda

2-1 Rijen - Breda 20km

Op de eerste wandeldag van het nieuwe jaar gaan we de laatste etappe van het Nassaupad lopen. Omdat ik de uitslag van mijn coronatest nog niet heb, rijd ik met de auto naar Rijen. Bij het station is het P&R. Klaarmaken voor de wandeling. En een muts op en handschoenen aan, want het is 4 graden.

IMG_0086

Eerst op zoek naar het eerste knooppunt. Het zit midden in het centrum bij de kerk. We lopen Rijen uit richting boswachterij Dorst. Net voor we het dos ingaan, krijg ik een bericht van de GGD. Mijn coronatest is negatief. Ondanks dat ik het bijna zeker weet, is het toch een opluchting.

IMG_0088IMG_0087

We gaan het bos is en komen langs een vleermuizenbunker. Niet elke gebiedskenner is positief over de bunker. Langs een aantal plassen in het bos. Restanten van afgravingen van steenfabriek de Vijf Eiken. Verder door het bos tot de A27. We moeten een heel stuk langs de gaas naar het viaduct over de A27. Bij een benzinestation nemen we een cappuccino en eten onze boterhammen.

IMG_0090
IMG_0092
We lopen in het bos tussen Oosterhout en Teteringen in. Het is druk met mountainbikers. Dan gaan we langs een golfbaan en een klooster waar een bejaardentehuis in zit. We lopen langs de noordrand van Teteringen en komen langs Snoeren, een grote schoenenzaak. We zijn nieuwsgierig en lopen binnen.

IMG_0094

Na ons bezoek weer verder richting Breda-Noord. We komen langs 2 turfpalen. Door de wijk naar het station en na een koffie weer naar Rijen. Met de auto naar Sprundel. Het Nassaupad zit erop. Een prima wandelintermezzo in coronagolf 2.