03-Terheijden-Galder

28-11 Terheijden - Galder 21km

Vandaag een grote groep. Net na half 9 staan Jeanne, Stan, Liza, Annie, Ton en ik bij de bushalte in de Polderstraat in Terheijden. Na een begroeting gaan we op pad.

Eerst een stuk richting Breda. Langs de hoofdstraat en over de brug. Dan links van de weg richting Hoge Vught in Breda. Na een stuk natuur gaan we de wijk in. Dit stuk eindigt in de stationshal van station Breda. De koffie komt van de Kiosk. De cappuccino smaakt heerlijk. Na wat eten weer op weg.

P1000285P1000286

Via het Valkenberg gaan we naar het Kasteelplein. Over de Markt naar de Karrestraat. Er is publiek, maar het is zeker niet overvol. Via de Ginnikenweg lopen we Breda centrum uit en komen op Ginnekenmarkt. De Duivelsbrug over en het Markdal in.

P1000287

De Mark staat redelijk vol. Er is best wat volk op weg langs de rivier. Het loopt lekker en het is gezellig. Na 5km komen we bij de A58. Met een tunnel onder de weg door, dan naar links de Scheelebrug over. We lopen door naar de Galderseweg. Dan richting Meerseldreef.

P1000288P1000289

We willen de bus van 13u niet missen en daarom lopen we die tegemoet. Even een stop bij de Jacobskapel. Altijd indrukwekkend. Bij de Smidshof stoppen we. Annie loopt verder richting Rijsbergen. Dan de bus in naar station Breda en daar nemen we afscheid van Ton. De trein in naar Etten-Leur en met de auto naar huis.

Een prima wandeldag.